Coronavirus

De commissie VWS houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) in de gaten. Er zijn in de Tweede Kamer verschillende technische briefings en rondetafelgesprekken geweest over dit onderwerp. Ook is organisaties gevraagd te beschrijven welke gevolgen zij ondervinden van de maatregelen rondom het coronavirus. Dit helpt Kamerleden om zich goed voor te bereiden op een debat. Op deze pagina vindt u alle informatie over de activiteiten van de commissie VWS gerelateerd aan corona.

Jaap van Dissel geeft een presentatie aan de commissie VWS op 1-12-2021
Jaap van Dissel geeft een presentatie aan de commissie VWS op 1-12-2021

Debat 15 mei 2023: ontwikkelingen rondom het coronavirus

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteert op woensdag 10 mei van 13.30 uur tot 18.00 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand krijgen Kamerleden op dinsdag 9 mei van 17.00 uur tot 19.00 uur een technische briefing over dit onderwerp. De presentatie van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht. Het debat en de briefing zijn live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Voor het debat komt minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  naar de Kamer. De Kamerleden spreken over de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en de pandemische paraatheid. 

Live volgen

Het commissiedebat is vanaf 13.30 uur te volgen in de Groen van Prinstererzaal en via de livestream op deze website en de app Debat Direct

Technische briefing 13 mei 2023: update coronavirus

Voorafgaand aan het debat krijgen de leden van de commissie voor VWS in de Thorbeckezaal een technische briefing op 9 mei. Deze briefing wordt verzorgd door achtereenvolgens: 

  • Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM
  • Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT)
  • Alfons Olde Loohuis, adviseur C-Support en lid van ZonMw-commissie voor het deelprogramma aanhoudende klachten en herstelzorg
  • Rolf Groenwold, hoogleraar Klinische Epidemiologie LUMC en lid van ZonMw 

Presentaties bekijken

Live volgen

Volg de technische briefing vanaf 17.00 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct.  

Eerdere activiteiten over het coronavirus

Jaap van Dissel staat pers te woord na de technische briefing op 1-12-2021
Jaap van Dissel staat pers te woord na de technische briefing op 1-12-2021