In de Tweede Kamer

Op deze pagina vindt u informatie over wat er te doen en te zien is in de Tweede Kamer.

Tentoonstellingen

Dit is de Tweede Kamer

In de permanente tentoonstelling ‘Dit is de Tweede Kamer’ komen de vele facetten van de parlementaire democratie aan bod via foto’s, films, kunstwerken, unieke boeken en archeologische vondsten. De tentoonstelling wordt ondersteund door een audiotour met aanvullende informatie en is gratis te bezichtigen wanneer de Kamer is geopend voor bezoek.

Lees meer over de tentoonstelling 'Dit is de Tweede Kamer'.

Boeken met politieke invloed

In de tentoonstelling ‘Boeken met politieke invloed’ zijn boeken opgenomen die in de afgelopen twee eeuwen het politieke denken en de politieke besluitvorming in Nederland beïnvloed hebben. Specialisten van de Tweede Kamer en de KB|Nationale Bibliotheek hebben de tentoonstelling samengesteld. De boeken zijn tot en met vrijdag 2 juni te bezichtigen in het Tweede Kamergebouw. 

Lees meer over de tentoonstelling 'Boeken met politieke invloed'.

Erelijst van Gevallenen

De Erelijst van Gevallenen is een gedenkteken voor hen die in de jaren 1940-1945 hun leven lieten voor ons land. De lijst is geplaatst op een gedenktafel en telt in totaal ongeveer 17.500 namen van de volgende groepen: de onderdelen van de strijdkrachten, de koopvaardij, het verzet in Nederland en een Indische groep. Iedere dag opnieuw wordt een bladzijde met 24 namen van de erelijst omgeslagen. De Erelijst is te bekijken in de Statenpassage.

Bekijk ook de digitale Erelijst.

Renovatie van het Binnenhof en de tijdelijke Tweede Kamer

Het Binnenhof is een acht eeuwen oud, monumentaal complex. Er is op diverse plekken sprake van technische en bouwkundige gebreken, zoals houtrot, lekkende daken en verouderde installaties. Dat brengt risico’s voor de (brand)veiligheid met zich mee. Daarnaast vragen nieuwe veiligheidseisen en het groeiend aantal bezoekers om aanpassingen. Daarom worden alle gebouwen aan het Binnenhof, waaronder de Tweede Kamer, in min of meerdere mate gerenoveerd. 

Het Binnenhof kende veel bewoners: de Tweede en Eerste Kamer, de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. Gedurende de renovatie verblijven zij allemaal op een andere werkplek. De Tweede Kamer zit op de Bezuidenhoutseweg 67/Prinses Irenepad 1. 

Lees meer over de renovatie van het Binnenhof en de tijdelijke Tweede Kamer.

Bezoek de Tweede Kamer

Wilt u een bezoek brengen aan de Tweede Kamer? Aanmelden kan via bezoekers.tweedekamer.nl. Hier vindt u de regels, openingstijden en meer informatie over het bezoeken van de Kamer

Bekijkt u de Tweede Kamer liever vanuit huis? Ga dan naar ontdek.tweedekamer.nl. Hier vindt u informatie over de zalen, architectuur, kunst en natuurlijk de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer. Hier kunt u zowel de tijdelijke huisvesting als de historische locatie aan het Binnenhof online bekijken.