• 15 december

  EZK-begroting: verduurzaming met behoud van welvaart

  14 december 2017, begroting - Verduurzamen zonder welvaartsdaling, beschouwt minister Wiebes als zijn opdracht. Staatssecretaris Keijzer benadrukt de rol van het mkb. De bewindslieden van Economische Zaken en Klimaat (EZK) beantwoorden vragen over hun begroting.

 • 14 december

  VWS-begroting toegelicht

  14 december 2017, begroting - Ministers De Jonge en Bruins en staatssecretaris Blokhuis reageren op vragen van de woordvoerders over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 • 13 december

  Kamer spreekt over Economische Zaken en Klimaat

  13 december 2017, begroting - De begroting van minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is onderwerp van debat. De woordvoerders zetten hun wensen en plannen uiteen.

 • 13 december

  Europese top: monetaire plannen en brexit

  13 december 2017, debat - Bij de komende Europese Raad lijken monetaire afspraken en de brexit belangrijke onderwerpen te worden. De Kamer debatteert met premier Rutte over de Nederlandse inzet.

 • 13 december

  Zorgbegroting besproken

  12 december 2017, begroting - De woordvoerders stellen in hun eerste termijn vragen over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de ministers De Jonge en Bruins en staatssecretaris Blokhuis.

 • 12 december

  Steun voor verlengen NAVO-missie in Afghanistan

  12 december 2017, debat - Een Kamermeerderheid steunt het verlengen van de Nederlandse deelname aan NAVO-missie Resolute Support in Afghanistan tot eind 2018. Dat blijkt uit de plenaire afronding van het debat daarover.

 • 12 december

  Deelname Malimissie verlengd

  12 december 2017, debat - Een Kamermeerderheid van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS en SGP steunt het verlengen van de Nederlandse deelname aan de VN-missie in Mali met een jaar tot eind 2018.

 • 12 december

  PvdA vraagt naar toezicht op bitcoin

  12 december 2017, mondelinge vragen - Nijboer (PvdA) pleit voor meer toezicht op digitale valuta als de bitcoin. Er komt Europese regelgeving tegen misbruik, antwoordt minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die zijn collega van Financiƫn vervangt.

 • 12 december

  DENK vraagt naar mensenrechtenschendingen in Myanmar

  12 december 2017, mondelinge vragen - In Myanmar worden Rohingyavrouwen stelselmatig verkracht. Kuzu (DENK) vraagt minister Zijlstra (Buitenlandse Zaken) wat Nederland doet om dit aan te kaarten.

 • 12 december

  VVD vraagt naar berichten over verdwijnen AMBER Alert

  12 december 2017, mondelinge vragen - Gaat AMBER Alert verdwijnen? Minister Grapperhaus (Veiligheid) is stellig in zijn reactie op deze ongeruste vraag van Arno Rutte (VVD): elke suggestie in die richting is ongefundeerd.

 • 12 december

  CDA vraagt naar digitale beveiliging sluizen

  12 december 2017, mondelinge vragen - Is de digitale veiligheid van sluizen wel op orde? Van der Molen (CDA) maakt zich zorgen. Cybersecurity is een prioriteit, benadrukt minister Van Nieuwenhuizen (Waterstaat).

 • 11 december

  Aan de slag voor de woningmarkt

  11 december 2017, begroting - Er moeten meer huizen gebouwd worden en misstanden op de woningmarkt moeten worden aangepakt. Daarvoor moet minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de slag, vindt de hele Kamer.

 • 7 december

  Landbouw, natuur en voedselkwaliteit in balans

  7 december 2017, begroting - Samenhang in het beleid voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Dat is voor minister Schouten de voorwaarde voor succes bij de diverse onderdelen van haar portefeuille.

 • 7 december

  Onderwijsbegroting: investeren in mensen en samenleving

  7 december 2017, begroting - De ministers Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) zeggen dat ze onderdeel zijn van een kenniskabinet dat investeert in mensen en in de samenleving.

 • 6 december

  Kamer spreekt over toekomst van de landbouw

  6 december 2017, begroting - In het begrotingsdebat over Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schetsen de fracties vooral hun uiteenlopende visies op de toekomst van landbouw en natuur.

12345...96volgende 15 resultaten