• 10 juli

  Korte verslagen van de plenaire vergadering

  Hebt u geen tijd om een debat helemaal te volgen, maar wilt u toch weten wat er besproken is? Lees dan de debatten in het kort. Deze verslagen verschijnen gewoonlijk binnen een uur na het debat op de homepage van www.tweedekamer.nl.

 • 6 juli

  Vragen over rechtmatigheid vertrekregeling

  6 juli 2017, wetsvoorstel - Hebben medewerkers van de douane en de FIOD terecht gebruik kunnen maken van de afvloeiingsregeling voor de Belastingdienst? Staatssecretaris Wiebes (Financiën) gaat hierop in.

 • 6 juli

  Meer Europese defensiesamenwerking?

  6 juli 2017, debat - De Kamer debatteert met minister Hennis (Defensie) over een discussienota van de Europese Commissie over de toekomst van de Europese defensiesamenwerking.

 • 5 juli

  Geen speciaal belastingtarief voor buitenlandse bedrijven

  5 juli 2017, debat - Is het Israëlische chemiebedrijf ICL met grote belastingvoordelen naar Nederland gelokt? De Kamer wil van staatssecretaris Wiebes (Financiën) weten hoe dit precies zit.

 • 5 juli

  Zorg goed voor de Waddenzee

  5 juli 2017, debat - Dat het Waddengebied uniek is, daar is de Kamer het wel over eens. Maar over hoe daar in de toekomst mee moet worden omgesprongen lopen de meningen uiteen.

 • 5 juli

  Voorjaarsnota: meevallers begroting en economie

  5 juli 2017, debat - Het begrotingstekort wordt een begrotingsoverschot, de economie groeit harder dan verwacht en de werkloosheid daalt. De Kamer debatteert met minister Dijsselbloem (Financiën) over de Voorjaarsnota.

 • 4 juli

  Steun voor nieuwe afhandeling aardbevingsschade

  4 juli 2017, debat - Met een protocol, een onafhankelijke commissie en een fonds wil minister Kamp (Economische Zaken) de afhandeling van Groningse aardbevingsschadeclaims stroomlijnen. De Kamer steunt zijn plannen en dringt aan op spoed.

 • 4 juli

  PVV: zet misdadige asielzoekers sneller uit

  4 juli 2017, mondelinge vragen - Fritsma (PVV) is boos over misdaadcijfers die onlangs in De Telegraaf verschenen. Waarom maakt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) van Nederland "een paradijs voor criminele vreemdelingen"?

 • 4 juli

  CDA vraagt naar plannen postbedrijf Sandd

  4 juli 2017, mondelinge vragen - Postbedrijf Sandd wil gaan concurreren met PostNL. Van den Berg (CDA) vraagt minister Kamp (Economische Zaken) naar de mogelijke gevolgen daarvan.

 • 4 juli

  D66 vraagt om reactie op Israëlische vernielingen

  4 juli 2017, mondelinge vragen - Bondgenoot Israël vernielt met Nederlands belastinggeld gefinancierde ontwikkelingsprojecten voor Palestijnen in bezet gebied, zegt Sjoerdsma (D66). Hij vraagt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) om een reactie.

 • 3 juli

  Kamer bespreekt Raming

  3 juli 2017, wetsvoorstel - Hoe worden de middelen ingezet en wat zijn de prioriteiten? De Kamer bespreekt met Voorzitter Arib haar eigen begroting, de Raming.

 • 29 juni

  Associate degree wordt aparte opleiding

  29 juni 2017, wetsvoorstel - Door de associate degree los te koppelen van de hbo-bachelor hoopt minister Bussemaker (Onderwijs) de opleiding aantrekkelijker te maken voor doorstromende mbo'ers.

 • 29 juni

  Maatregelen tegen groeiend lerarentekort

  29 juni 2017, debat - Het oplopende lerarentekort in het primair onderwijs is een groot probleem. De Kamer debatteert met staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker van Onderwijs over bestaande en nieuwe maatregelen.

 • 28 juni

  Meer bescherming tegen vijandige overnames

  28 juni 2017, debat - Moeten we beursgenoteerde bedrijven beter beschermen tegen vijandige buitenlandse overnames? De Kamer spreekt onder meer over het voorstel om een bedenktijd van een jaar in de wet op te nemen.

 • 28 juni

  Zalm onderzoekt coalitie met ChristenUnie

  28 juni 2017, debat - Tjeenk Willink adviseert om een regering te vormen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Voormalig VVD-minister Gerrit Zalm volgt hem op als informateur in de kabinetsformatie.

12345...84volgende 15 resultaten