Tweede dag Algemene Politieke Beschouwingen

23 september 2021 - Op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen reageert premier Rutte op de inbreng van de fracties.

lees meer

Eerste dag Algemene Politieke Beschouwingen

22 september 2021 - Op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen gaan de fractievoorzitters met elkaar in debat over de kabinetsplannen voor 2022.

lees meer

Debat over ontwikkelingen rondom het coronavirus

16 september 2021, debat – De Kamer debatteert met minister-president Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) over het coronabeleid.

lees meer

Debat over de situatie in Afghanistan

15 september 2021, debat - De Kamer debatteert met premier Rutte, minister Kaag (Buitenlandse Zaken), minister Bijleveld (Defensie) en staatssecretaris Broekers (Justitie en Veiligheid) over de situatie in Afghanistan.

lees meer

Debat over de gang van zaken rondom de uitlevering van Julio Poch aan Argentinië

14 september 2021, debat - De Kamer debatteert met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over de rol van Nederland in de zaak tegen piloot Julio Poch.

lees meer

SP stelt vragen over het bericht "Huurders vaker financieel in de knel dan kopers"

14 september 2021, mondelinge vragen - Een groot deel van de huurders zit in geldnood, blijkt uit onderzoek. Beckerman (SP) eist eindelijk daden van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) om de "gigantische wooncrisis" aan te pakken.

lees meer

PvdD vraagt naar het schrappen van minder vlees eten als thema in klimaatcampagne

14 september 2021, mondelinge vragen - Werd om politieke redenen het advies om minder vlees te eten geschrapt uit de klimaatcampagne Iedereen doet wat? Teunissen (PvdD) wil dat weten van staatssecretaris Yeşilgöz (Economische Zaken en Klimaat).

lees meer

ChristenUnie vraagt naar kind dat door een dossierverwisseling uit huis is geplaatst

14 september 2021, mondelinge vragen - Hoe is het mogelijk dat een kind uit huis is geplaatst door een dossierverwisseling? Dat wil Ceder (ChristenUnie) weten van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

lees meer

Debat over etnisch profileren door de politie

9 september 2021, debat - De Kamer debatteert met minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over etnisch profileren door de politie.

lees meer

Debat over agressie tegen en bedreiging van journalisten

9 september 2021, debat - Kan de overheid meer doen om journalisten te beschermen tegen agressie en bedreiging? Hierover debatteert de Kamer met minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken).

lees meer

Wijziging van de Wet op het bevolkingsonderzoek

9 september 2021, wetsvoorstel – De Kamer debatteert met staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) over nieuwe regels voor het toestaan van preventief gezondheidsonderzoek.

lees meer

Debat over de benoeming van drie Kamerleden tot staatssecretaris

8 september 2021, debat - De Kamer debatteert met premier Rutte over het combineren van het Kamerlidmaatschap en een functie in een demissionair kabinet.

lees meer

Beëindiging Vervangingsfonds en modernisering Participatiefonds primair onderwijs

8 september 2021, wetsvoorstel - Met het beëindigen van het Vervangingsfonds en het moderniseren van het Participatiefonds worden schoolbesturen in het primair onderwijs meer zelf verantwoordelijk voor de kosten van vervanging en ontslag van personeel. De Kamer bespreekt het wetsvoorstel van minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) hierover.

lees meer

Doorstroom basis- naar voortgezet onderwijs

8 september 2021, wetsvoorstel - Het wetsvoorstel van minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) over de doorstroom van het basis- naar het voortgezet onderwijs moet onder andere bijdragen aan kansengelijkheid. De Kamer debatteert er met hem over. De eerste termijn van het debat over het wetsvoorstel was op 30 juni. De tweede termijn werd toen uitgesteld omdat minister Slob over een aantal wijzigingsvoorstellen van de woordvoerders wilde nadenken. Op 5 juli heeft hij hierover een brief gestuurd aan de Kamer.

lees meer

Debat over de kabinetsformatie

7 september 2021, debat - De Kamer debatteert met informateur Hamer, die op 2 september haar eindverslag uitbracht.

lees meer

12345...177volgende 15 resultaten