VVD vraagt naar de woonsituatie van weeskinderen

13 april 2021, mondelinge vragen - Koerhuis (VVD) vraagt bij minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aandacht voor kinderen die noodgedwongen hun huis moeten verlaten wanneer ze wees worden.

lees meer

SGP vraagt naar de financiële situatie van de marine

13 april 2021, mondelinge vragen - Hoe zit het met de financiën van de marine? Dat vraagt SGP'er Stoffer aan minister Bijleveld (Defensie).

lees meer

D66 vraagt naar de werkwijze van de NCTV

13 april 2021, mondelinge vragen - De NCTV zou onrechtmatig te werk gaan bij het volgen van Nederlandse burgers. Van der Werf (D66) vraagt wat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) daartegen doet.

lees meer

Wet betaald ouderschapsverlof

12 april 2021, wetsvoorstel – Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil de mogelijkheden voor het opnemen van ouderschapsverlof uitbreiden. De Kamer bespreekt het wetsvoorstel dat dit regelt.

lees meer

Bergkamp gekozen als Kamervoorzitter

7 april 2021, debat - D66-Kamerlid Vera Bergkamp wordt de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Zij krijgt meer stemmen dan Bosma (PVV) en zittend Kamervoorzitter Arib (PvdA).

lees meer

Aanwijzing van een informateur

6 april 2021, debat - De Kamer debatteert over de aanwijzing van een formateur die het proces van de vorming van een nieuw kabinet vlot moet trekken, en over de opdracht die deze functionaris moet meekrijgen.

lees meer

SP vraagt naar TONK-steun

6 april 2021, mondelinge vragen – De nieuwe TONK-steun voor huishoudens die lijden onder de coronacrisis wordt weinig aangevraagd. Moeten de voorwaarden niet veel ruimer worden, vraagt Van Kent (SP) aan minister Koolmees (Sociale Zaken).

lees meer

GroenLinks vraagt naar wachtlijsten in jeugdpsychiatrie

6 april 2021, mondelinge vragen - Wat doet staatssecretaris Blokhuis (Welzijn) om de crisis in de jeugdzorg te verlichten? Westerveld (GroenLinks) wil een uitbreiding van het hulpaanbod, zodat de wachtlijsten verkort kunnen worden.

lees meer

VVD stelt vragen over het faillissement van D-reizen

6 april 2021, mondelinge vragen - Zet steunregelingen sneller open, zodat faillissementen zoals bij D-reizen voorkomen worden. Die oproep doet VVD'er Aartsen aan minister Van 't Wout (Economische Zaken en Klimaat).

lees meer

Debat over de situatie in de verkennende fase van de kabinetsformatie

1 april 2021, debat - In het debat met de afgetreden verkenners Jorritsma en Ollongren is de Kamer kritisch over het optreden van VVD-leider Rutte in de verkenning van de kabinetsformatie.

lees meer

Debat over de profielschets voor de functie van Voorzitter van de Tweede Kamer

31 maart 2021, debat - Waaraan moet de te kiezen Voorzitter voldoen? De Kamer bespreekt de opgestelde profielschets. Leijten (SP) stelt voor om het bevorderen van dualisme en het zorgvuldig behandelen van wetsvoorstellen als opdracht aan de Voorzitter mee te geven.

lees meer

Debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

24 maart 2021, debat – De Kamer debatteert met minister-president Rutte en de ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Van Ark (Medische Zorg) over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

lees meer

Debat over de Europese top van 25 en 26 maart 2021

24 maart 2021, debat - De Kamer bespreekt, nog in de oude samenstelling, met demissionair minister-president Rutte de Nederlandse inzet bij komende Europese top.

lees meer

Debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

10 maart 2021, debat – De Kamer debatteert met minister-president Rutte en de ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Van Ark (Medische Zorg) over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

lees meer

Wijziging van de Woningwet

8 maart 2021, wetsvoorstel - De Kamer debatteert met minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) over haar wetsvoorstel waarmee zij de Woningwet aanpast.

lees meer

12345...170volgende 15 resultaten