• 20 maart

  Nederlandse inzet op EU-top in Brussel besproken

  20 maart 2018, debat - De Kamer bespreekt met premier Rutte de komende Europese Raad van 22 en 23 maart. Onder andere de interne markt en de brexit staan daar op de agenda.

 • 20 maart

  SP vraagt naar Turkse verovering Afrin

  20 maart 2018, mondelinge vragen - NAVO-bondgenoot Turkije heeft de Syrische stad Afrin veroverd. Dat is een grove schending van het internationaal recht, stelt Karabulut (SP). Zij vraagt om een duidelijker veroordeling door Nederland.

 • 20 maart

  PvdD vraagt naar toename import van palmolie

  20 maart 2018, mondelinge vragen - De gestegen invoer van palmolie baart Ouwehand (PvdD) zorgen. Zij bepleit een heffing om het gebruik te verminderen, maar krijgt daarvoor geen steun van minister Kaag (Buitenlandse Handel).

 • 20 maart

  GroenLinks vraagt naar loonsverlaging arbeidsgehandicapten

  20 maart 2018, mondelinge vragen - Voortman (GroenLinks) is tegen het verlagen van het loon van arbeidsgehandicapten. Maar dit is volgens staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) nodig om arbeidsgehandicapten aan werk te helpen en werken lonend te maken.

 • 15 maart

  Kamer bespreekt gendergelijkheid in Nederland

  15 maart 2018, debat - Nederland is stevig gedaald op de internationale ranglijst voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Hoe verklaart minister Van Engelshoven (Onderwijs), verantwoordelijk voor emancipatiebeleid, de daling?

 • 15 maart

  Regionale samenwerking voortijdig schoolverlaten

  15 maart 2018, wetsvoorstel - Een sluitend regionaal vangnet voor jongeren van 12 tot 23 jaar voor wie het halen van een startkwalificatie (tijdelijk) niet haalbaar is. Minister Van Engelshoven (Onderwijs) regelt dit met een wetsvoorstel.

 • 15 maart

  Vragen over blokkeren melkveebedrijven vanwege fraude

  15 maart 2018, debat - De Kamer debatteert over de fraude met melkvee en fosfaatrechten. Die is volgens minister Schouten (Landbouw) onacceptabel, maar gelukkig minder groot dan gedacht.

 • 14 maart

  Graafschade helpen voorkomen door wetswijziging

  14 maart 2018, wetsvoorstel - De Kamer debatteert met staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) over het voorkomen van schade door graafwerkzaamheden. Een brede Kamermeerderheid steunt haar verbeterde wet die daaraan moet bijdragen.

 • 14 maart

  Kamer bespreekt boek over ouders met een vermoord kind

  14 maart 2018, debat - Een boek met ervaringen van ouders met een vermoord kind is aanleiding voor een debat met minister Dekker (Rechtsbescherming) over de positie van nabestaanden in het strafrecht.

 • 14 maart

  Zorgen over lozen GenX in oppervlaktewater

  14 maart 2018, debat - De aanwezigheid van GenX-stoffen in het oppervlaktewater en in de grond baart zorgen. De Kamer spreekt hierover met minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

 • 14 maart

  Van Rooijen verdedigt hogere rekenrente voor pensioenfondsen

  14 maart 2018, initiatiefwetsvoorstel - Een hogere rekenrente kan voorkomen dat pensioenfondsen moeten korten. Van Rooijen (50PLUS) wil daarom voor vijf jaar de disconteringsvoet verhogen.

 • 13 maart

  Voorstel voor hogere straf bij meerdere delicten tegelijk

  13 maart 2018, wetsvoorstel - Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil de regeling meerdaadse samenloop herzien. De Kamer buigt zich over zijn voorstel tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht.

 • 13 maart

  CDA: mijdt de Belastingdienst sommige delen Amsterdam?

  13 maart 2018, mondelinge vragen - Omtzigt (CDA) vraagt wat er klopt van het bericht dat de Belastingdienst in sommige delen van Amsterdam niet durft te controleren. Volgens minister Koolmees (Sociale Zaken) doet de dienst daar gewoon zijn werk.

 • 13 maart

  D66 stelt vragen over nieuwe Schipholbaas

  13 maart 2018, mondelinge vragen - Is bij het zoeken naar een nieuwe topman voor Schiphol de voorkeur uitgegaan naar een man, zoals de huidige CEO heeft gezegd? Paternotte (D66) vraagt minister Koolmees (Sociale Zaken) om opheldering.

 • 13 maart

  PvdA stelt vragen over ontbrekende huisartsenzorg

  13 maart 2018, mondelinge vragen - In sommige plaatsen is er voor nieuwe bewoners geen huisarts beschikbaar. Dijksma (PvdA) vraagt minister Bruins (Medische Zorg) wat hij daaraan gaat doen.

12345...103volgende 15 resultaten