• 20 april

  Verhalen affectieschade wordt makkelijker

  20 april 2017, wetsvoorstel - Naasten van slachtoffers moeten hun (immateriële) schade makkelijker kunnen verhalen. Minister Blok (Justitie) krijgt brede steun voor het wetsvoorstel dat dit regelt.

 • 20 april

  Groningen: minder gaswinning, betere schadeafhandeling

  20 april 2017, Debat - Op 1 oktober gaat de gaskraan 10% verder dicht, heeft minister Kamp (Economische Zaken) besloten. De Kamer is blij dat er een nieuw schadeafhandelingsprotocol komt, maar ook bezorgd over het draagvlak.

 • 20 april

  Kamer spreekt over brexit en Turkijereferendum

  19 april 2017, Debat - De Kamer debatteert met het kabinet over de brexit, waaraan de Europese top op 29 april gewijd is. De woordvoerders knopen daar ook de uitslag van het referendum in Turkije aan vast.

 • 19 april

  Zorgen over veiligheid gevangenissen

  19 april 2017, Debat - Zijn de Nederlandse gevangenissen nog wel veilig voor bewaarders en gedetineerden? Een brandbrief is aanleiding voor een debat met staatssecretaris Dijkhoff (Justitie).

 • 19 april

  Vragen na Amerikaanse aanval in Syrië

  19 april 2017, Debat - Welke gevolgen heeft de Amerikaanse aanval op een Syrische vliegbasis als vergelding voor de inzet van chemische wapens? De Kamer debatteert met minister Koenders (Buitenlandse Zaken).

 • 19 april

  Wet publieke gezondheid gewijzigd

  19 april 2017, wetsvoorstel - De Kamer spreekt met staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) over enkele wijzigingen van de Wet publieke gezondheid (Wpg).

 • 18 april

  Nieuwe regels seizoenarbeiders van buiten EU

  18 april 2017, wetsvoorstel - Een Europese richtlijn trekt de regels voor seizoenarbeiders van buiten de EU meer gelijk. Het wetsvoorstel van minister Asscher (Sociale Zaken) dat dit regelt, is aanleiding voor discussie over arbeidsmigratie.

 • 18 april

  CDA vraagt of drugscriminaliteit nog wel hanteerbaar is

  18 april 2017, mondelinge vragen - "Nederland, narcostaat." Dat beeld komt volgens Van Toorenburg (CDA) naar voren uit een recent Europol-rapport over internationale criminaliteit. Heeft de politie voldoende middelen om drugscriminaliteit hanteerbaar te houden?

 • 18 april

  PvdD bepleit maatregelen tegen methaanuitstoot

  18 april 2017, mondelinge vragen - Ouwehand (PvdD) wil extra klimaatmaatregelen tegen sectoren die volgens metingen veel meer methaan uitstoten dan uit klimaatmodellen zou blijken.

 • 18 april

  PvdA vraagt naar overspannen woningmarkt

  18 april 2017, mondelinge vragen - Het beperkte woningaanbod in grote steden verzwakt de positie van kopers. Nijboer (PvdA) vreest dat ze daardoor te veel risico nemen, door te kopen zonder financieringsvoorbehoud of bouwtechnische keuring.

 • 18 april

  D66 wil steun voor vervolgde homo's Tsjetsjenië

  18 april 2017, mondelinge vragen - "Hier bestaan geen homo's", aldus de president van Tsjetsjenië. Groothuizen (D66) vraagt om actie tegen grootschalig geweld tegen lhbti'ers in deze Russische deelrepubliek.

 • 13 april

  Medische hulpmiddelensector wordt transparanter

  13 april 2017, wetsvoorstel - Marketing door fabrikanten van medische hulpmiddelen mag niet ontaarden in oneigenlijke beïnvloeding van artsen. Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) versterkt de controle daarop. De Kamer is het eens met zijn wetsvoorstel.

 • 13 april

  Eigen risico kan leiden tot zorgmijding

  13 april 2017, debat - Uit onderzoek blijkt dat het eigen risico leidt tot het mijden van zorg, maar er is ook onderzoek dat dit tegenspreekt. De Kamer debatteert met staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid).

 • 13 april

  Screening wapenbezit aangescherpt

  13 april 2017, wetsvoorstel - Hoe bepaal je of je iemand een vuurwapen kunt toevertrouwen? Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid) scherpt de procedures aan.

 • 12 april

  Geen Europese bemoeienis met Nederlandse pensioenen

  12 april 2017, debat - Dat de eurogroep onderzoek doet naar de verschillende pensioenstelsels in Europa zien sommige fracties als bedreigend. Alle woordvoerders willen dat pensioenen een nationale aangelegenheid blijven.

12345...79volgende 15 resultaten