• 16 oktober

  Korte verslagen van de plenaire vergadering

  Hebt u geen tijd om een debat helemaal te volgen, maar wilt u toch weten wat er besproken is? Lees dan de debatten in het kort. Deze verslagen verschijnen gewoonlijk binnen een uur na het debat op de homepage van www.tweedekamer.nl.

 • 12 oktober

  Europese top: toekomst en brexit

  12 oktober 2017, debat - Bij de Europese Raad staan onderwerpen als migratie, defensie en Turkije op de agenda. Maar in het debat met premier Rutte gaat het vooral over de toekomst en de brexit.

 • 12 oktober

  Kamer bevraagt Zalm over formatieproces

  12 oktober 2017, debat - Na bijna drie maanden ligt er een conceptregeerakkoord "Vertrouwen in de toekomst". De Kamer complimenteert informateur Zalm met het bereikte resultaat. Maar de oppositie is ook kritisch over de inhoud.

 • 11 oktober

  Huisvesting buitenlandse studenten is probleem

  11 oktober 2017, debat - Universiteiten werven volop buitenlandse studenten, maar kunnen ze vaak niet fatsoenlijk huisvesten. De Kamer debatteert met de ministers Bussemaker (Onderwijs) en Plasterk (Binnenlandse Zaken).

 • 11 oktober

  Belastingverdrag Zambia: misbruik aangepakt?

  11 oktober 2017, wetsvoorstel - Aanpassing van het belastingverdrag met Zambia moet belastingontduiking en -ontwijking moeilijker maken. Maar gaan de afspraken ver genoeg? De Kamer debatteert met staatssecretaris Wiebes (Financiën).

 • 10 oktober

  CDA: zorg over importheffing VS op vliegtuigen Bombardier

  10 oktober 2017, mondelinge vragen - Amhaouch (CDA) maakt zich grote zorgen over de verhoging van de Amerikaanse importheffing op vliegtuigen van de Canadese vliegtuigfabrikant Bombardier.

 • 10 oktober

  VVD: privacywetgeving mag fraudebestrijding niet in de weg zitten

  10 oktober 2017, mondelinge vragen - Bedrijven die informatie over fraudeurs met elkaar delen, kunnen jaarlijks miljarden besparen. Maar Van Oosten (VVD) vreest dat privacywetgeving dit onmogelijk maakt.

 • 10 oktober

  PVV: politiek over de ruggen van taaislijmpatiëntjes

  10 oktober 2017, mondelinge vragen - Door te stoppen met de onderhandelingen over de prijs van een nieuw geneesmiddel, maakt minister Schippers (Volksgezondheid) volgens Agema (PVV) een politiek punt over de ruggen van doodzieke taaislijmpatiëntjes.

 • 5 oktober

  Vragen over buitenlandse financiering moskeeën

  5 oktober 2017, debat - Heeft de overheid zicht op de financiering van salafistische organisaties en moskeeën in Nederland vanuit het buitenland? De Kamer debatteert met de ministers Asscher (Sociale Zaken) en Koenders (Buitenlandse Zaken).

 • 5 oktober

  Deeleconomie biedt kansen

  5 oktober 2017, debat - De deeleconomie wordt steeds omvangrijker. Wordt het geen tijd voor specifieke regelgeving hiervoor? De Kamer debatteert met minister Kamp (Economische Zaken).

 • 5 oktober

  Aandacht voor thuiszitters

  5 oktober 2017, wetsvoorstel - Hoe gaan we om met kinderen die niet in het gangbare schoolsysteem passen? Een technisch wetsvoorstel van staatssecretaris Dekker (Onderwijs) over passend onderwijs leidt tot discussie over "thuiszitters".

 • 5 oktober

  Nederland wordt mogelijk gasimporteur

  5 oktober 2017, debat - Als de gasproductie in Groningen verder daalt en het gebruik niet, dan moet Nederland over een aantal jaar aardgas gaan importeren. Is dat wel wenselijk?

 • 5 oktober

  Cliëntenstops blijven reden tot zorg

  5 oktober 2017, debat - Alweer een aankondiging van een cliëntenstop in de zorg. De Kamer debatteert met staatssecretaris Van Rijn (Welzijn).

 • 4 oktober

  Digitale infrastructuur goed beschermen

  4 oktober 2017, debat - Digitalisering krijgt een steeds grotere rol in de Nederlandse infrastructuur. Daar hebben we veel voordeel van, maar het brengt ook risico's met zich mee. De Kamer bespreekt die risico's met minister Kamp (Economische Zaken).

 • 4 oktober

  Gebruik taser in de ggz omstreden

  4 oktober 2017, debat - Psychiatrische patiënten kunnen soms erg agressief en gevaarlijk zijn, voor hun omgeving én voor zichzelf. Mag de politie dan een taser gebruiken? De Kamer bespreekt dit dilemma met de ministers Schippers (Volksgezondheid) en Blok (Justitie).

12345...89volgende 15 resultaten