Dit is de officiële website van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op deze site vindt u de agenda en bijbehorende stukken van plenaire en commissievergaderingen, het laatste nieuws en informatie over hoe de Tweede Kamer werkt. Ook kunt u kennismaken met de Tweede Kamerleden en u aanmelden voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Tweedekamer.nl wordt gemaakt onder redactie van de Stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer. De informatie op de site wordt aangeleverd door Tweede Kamerleden en verschillende ambtelijke diensten van de Tweede Kamer.

Gebruiksvriendelijkheid is uitgangspunt van het ontwerp. De website is getoetst aan de overheidsstandaard Webrichtlijnen niveau AA.

De website is ontwikkeld in samenwerking met Osage, VDMI, Fabrique en Hinttech BV. Bij de ontwikkeling is gebruikersonderzoek uitgevoerd door ValsPlat.

Reacties

Uw vragen en opmerkingen over de Tweede Kamer en over deze website zijn van harte welkom. Gebruikt u daarvoor ons contactformulier.

Copyright

Tekst: Creative Commons CC BY-ND

Tenzij anders vermeld is op de inhoud van deze website de Creative Commons CC BY-ND (naamsvermelding - geen afgeleide werken) verklaring van toepassing. Deze houdt in dat het is toegestaan om de inhoud van deze website te hergebruiken, zolang het ongewijzigd is en de Tweede Kamer wordt vermeld als maker van het werk. En tenzij bij of in een bepaald onderdeel (bijvoorbeeld een foto of een document) staat aangegeven dat op dat onderdeel een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is. Lees meer over de Creative Commons-licenties.

Foto's: niet rechtenvrij

De foto's op www.tweedekamer.nl zijn niet rechtenvrij en mogen niet door derden worden gebruikt, tenzij er expliciet bij staat dat de foto's wel gebruikt mogen worden. Toestemming voor elk gebruik van fotomateriaal op de site kan worden verkregen via de Stafdienst Communicatie (redactie@tweedekamer.nl).

Fotografie

Hans Kouwenhoven, Hollandse Hoogte.

Vragen?

Hebt u nog vragen over het gebruik van tekst en foto's op deze website? Neem dan contact op met de redactie van de website: redactie@tweedekamer.nl.

Tweede Kamer door de eeuwen heen

De teksten over de historie zijn in opdracht van de Tweede Kamer opgesteld door de historici Klaas Kornaat en Loes Peperkorn, dit in overleg met historici verbonden aan de Universiteit Leiden. Verschillende archieven en musea hebben beelmateriaal beschikbaar gesteld voor Tweede Kamer door de eeuwen heen. Bekijk het complete bronnenoverzicht.

Vergaderingen

Informatie over plenaire en commissievergaderingen wijzigt frequent. De Tweede Kamer streeft naar een zo actueel mogelijk aanbod van informatie, maar u dient er rekening mee te houden dat (met name plenaire) vergaderingen eerder kunnen beginnen, later eindigen of geheel vervallen. Als u op de hoogte wilt blijven van wijzigingen, maak dan gebruik van de attenderingsmogelijkheden op deze website.