Debat Direct

In de Tweede Kamer worden onderwerpen besproken en nieuwe wetten gemaakt die ons allemaal aangaan. De debatten zijn openbaar, maar lang niet iedereen is in de gelegenheid om op de tribune plaats te nemen. De vergaderingen in de Tweede Kamer zijn gemakkelijk te volgen met de gratis app Debat Direct.

Debat Direct

Tablet en smartphone met daarop de app Debat Direct

Om de debatten voor iedereen toegankelijk te maken heeft de Tweede Kamer een app ontwikkeld: Debat Direct

Deze gratis app toont de vergaderingen live op je smartphone of tablet. In beeld verschijnt vervolgens de naam en partij van de spreker, zodat het debat niet alleen zichtbaar maar ook begrijpelijk wordt. Aanvullende informatie zoals stukken, profielen van de Kamerleden en ministers en een plattegrond van de zaal: het zit er allemaal in. 

Na afloop blijft een debat beschikbaar in Debat Direct. Debatten zijn vanaf juni 2013 terug te kijken. Het is mogelijk de debatten te volgen via uw smart-tv of door te casten met Chromecast of Airplay.

Zo maakt Debat Direct de Tweede Kamer zichtbaar en inzichtelijk.

Debat Direct-animatie

Laden
00:00
00:00

Gratis downloaden

U kunt Debat Direct nu downloaden voor apparaten met:

Live & on demand

Live on demand Debat Direct

Het begin van het debat gemist? Geen probleem. Ook als een debat al is begonnen, kunt u het vanaf het begin kijken. Of pauzeren wanneer u even weg moet. 

Audiomodus

Audiomodus Debat Direct

Luister naar een debat in de audiomodus. Na activeren van de audiomodus kunt u een andere app openen of uw telefoon of tablet op standby zetten.

Bij debatten van voor 2019 is de audiomodus niet beschikbaar.

Notificaties

Notificaties Debat Direct

Debat Direct kan een pushbericht sturen als een specifieke politicus spreekt of bij aanvang van het debat waar uw interesse naar uitgaat.

Stemmingen

Stemmingen Debat Direct

Debat Direct toont de uitslag van elke stemming in een overzichtelijk beeld. De uitslagen worden twee uur na de stemming getoond. Alle stemmingsuitslagen kunt u ongeveer twee uur na de stemming delen via social media, dan zijn ze gecontroleerd. 

Delen en downloaden

Delen Debat Direct

Vanuit de app kunt u zowel een debat als een specifiek spreekmoment delen. Het debat delen kan direct vanuit het agenda-overzicht. Bij het sprekers-overzicht kunt u elk spreekmoment los delen. Bij stemmingen is elke stemmingsuitslag los te delen. 

Wilt u een debat downloaden of als iframe op een website plaatsen? Dat kan via het menu onder de drie puntjes. Het is mogelijk om een fragment of debat te downloaden of te embedden. 

Stukken

Stukken Debat Direct

Bij elk debat wordt onder STUKKEN getoond welke bijbehorende officiĆ«le documenten besproken worden. Indien beschikbaar, kunt u ze direct downloaden en dus meteen inzien.

Contact en veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de app? Ga dan naar het supportformulier Debat Direct. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en een formulier waar u vragen en opmerkingen kunt plaatsen.