Debat Direct

De vergaderingen in de Tweede Kamer zijn gemakkelijk te volgen met de gratis app Debat Direct.

Debat Direct

Tablet en smartphone met daarop de app Debat Direct

In de Tweede Kamer worden onderwerpen besproken en nieuwe wetten gemaakt die ons allemaal aangaan. De debatten zijn openbaar, maar lang niet iedereen is in de gelegenheid om op de tribune plaats te nemen. Om de debatten voor iedereen toegankelijk te maken heeft de Tweede Kamer een app ontwikkeld: Debat Direct. Deze gratis app toont de vergaderingen live op je smartphone of tablet. In beeld verschijnt vervolgens de naam en partij van de spreker, zodat het debat niet alleen zichtbaar maar ook begrijpelijk wordt. Aanvullende informatie zoals stukken, profielen van de Kamerleden en ministers en een plattegrond van de zaal: het zit er allemaal in. Het is nu ook mogelijk de debatten te volgen via uw smart-tv of door te casten met Chromecast of Airplay.

Zo maakt Debat Direct de Tweede Kamer zichtbaar én inzichtelijk.

Gratis downloaden

Je kunt Debat Direct nu downloaden voor apparaten met:

Kijken, pauzeren en delen

Live & on demand

Live on demand Debat Direct

Het begin van het debat gemist? Geen probleem. Ook als een debat al is begonnen, kun je het vanaf het begin kijken. Of pauzeren wanneer je even weg moet. Na afloop is een debat nog de hele week beschikbaar in Debat Direct.

Audiomodus

Audiomodus Debat Direct

Luister naar een debat in de audiomodus. Na activeren van de audiomodus kun je een andere app openen of je telefoon of tablet op standby zetten.

Notificaties

Notificaties Debat Direct

Debat Direct kan je een pushbericht sturen als een specifieke politicus spreekt of bij aanvang van het debat waar je interesse naar uit gaat.

Stemmingen

Stemmingen Debat Direct

Debat Direct toont de uitslag van elke stemming in een heldere infographic. De enige uitzondering zijn de hoofdelijke stemmingen. Vanaf maart 2018 worden die met een vertraging van twee uur getoond in Debat Direct. Hiertoe is besloten omdat gebleken is dat het live publiceren van deze uitslagen te foutgevoelig is.

Alle stemmingsuitslagen kun je ook delen via social media.

Delen

Delen Debat Direct

Vanuit de app kun je het debat delen direct vanuit het agenda-overzicht. Bij stemmingen is elke stemmingsuitslag ook los te delen.

Stukken

Stukken Debat Direct

Bij elk debat wordt onder STUKKEN getoond welke bijbehorende officiële documenten besproken worden. Indien beschikbaar, kun je ze direct downloaden en dus meteen inzien.

Contact

Meer informatie of heb je vragen over de app? Ga dan naar https://debatdirect.tweedekamer.nl/support/