Bezoek de Tweede Kamer

Het bezoekadres van de Tweede Kamer is Prinses Irenepad 1, Den Haag. De Tweede Kamer is iedere werkdag geopend voor publiek.

Bezoekers hebben toegang tot de Statenpassage, de publieke tribune van de plenaire zaal, de publieke tribunes in de commissiezalen en tot het Statenlokaal, waar zij een kopje koffie kunnen drinken. In de Statenpassage zijn diverse tentoonstellingen te bezichtigen. Op de begane grond is de permanente tentoonstelling te zien over de Tweede Kamer en de democratie in Nederland. De tijdelijke tentoonstellingen ‘Nationaal stilstaan bij corona’ en ‘Boeken met politieke invloed’ vindt u op de tweede etage.

Openingstijden

De openingstijden zijn afhankelijk van de vergaderagenda en commissieactiviteiten. De Tweede Kamer vergadert plenair op dinsdag, woensdag en donderdag. De commissievergaderingen zijn op maandag tot en met donderdag. Op overige werkdagen is de Tweede Kamer geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend is het Kamergebouw voor bezoekers gesloten, tenzij er publieke evenementen plaatsvinden.

De regels voor het bezoek aan de Tweede Kamer

  • Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via deze website om de Kamer te bezoeken of ter plekke via een aanmeldzuil. Aanmelden kan via bezoekers.tweedekamer.nl.
  • Een aanmelding voor een bezoek staat niet gelijk aan een reservering voor een zitplaats in een vergaderzaal. Indien de maximale bezoekcapaciteit van het gebouw of de publieke tribunes bereikt is, kan het voorkomen dat u even moet wachten.
  • Bezoekers vanaf 14 jaar moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

Toegankelijkheid

De Tweede Kamer is van en voor iedereen. Er zijn rondom en in de tijdelijke huisvesting van de Kamer diverse initiatieven genomen om het gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Lees hier over initiatieven die de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking verbeteren

Fietsenstalling

De Tweede Kamer heeft geen openbare fietsenstalling. Wel liggen er twee fietsenstallingen vlakbij het Kamergebouw. Dit zijn de fietsenstalling Biesieklette Stalling Anna van Buerenstraat en Biesieklette Fietsflat Rijnstraat. 

Enquêtezaal

Openbare verhoren van parlementaire enquêtecommissies vinden plaats in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer. De entree van deze zaal bevindt zich aan de Lange Houtstraat 1 in Den Haag. 

Rondleiding ProDemos

ProDemos organiseert rondleidingen in de Tweede Kamer. Kijk voor meer informatie en tickets op www.prodemos.nl/den-haag/rondleidingen.

Meer informatie

Bezoek de Tweede Kamer digitaal

Neem een digitaal kijkje in de Tweede Kamer. Twee maquettes: tijdelijke huisvesting en historische locatie aan het Binnenhof.

Bekijkt u de Tweede Kamer liever vanuit huis? Ga dan naar ontdek.tweedekamer.nl. Hier vindt u informatie over de zalen, architectuur, kunst en natuurlijk de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer. Het is mogelijk om zowel de tijdelijke huisvesting, B67, als de historische locatie aan het Binnenhof online te bekijken.

Ontdekken

Aan de hand van twee maquettes kunnen bezoekers op ontdek.tweedekamer.nl twaalf ruimtes bezichtigen. De beelden zijn aangevuld met 360-gradenfoto’s, teksten en video’s. Daarnaast zijn er veertig details uitgelicht. Zo kunt u de draken op de trap in de Handelingenkamer van dichtbij bekijken en bijvoorbeeld digitaal plaatsnemen in de blauwe zetels van de plenaire zaal. Bij de gebouwen aan het Binnenhof, die de komende jaren worden gerenoveerd, wordt dieper ingegaan op de geschiedenis, kunst en architectuur. Bij B67, de huidige locatie van de Tweede Kamer, ligt de focus op uitleg van het parlementaire proces.