Bezoek de Tweede Kamer

Het bezoekadres van de Tweede Kamer is Prinses Irenepad 1, Den Haag. De Tweede Kamer is iedere werkdag geopend voor publiek.

Bezoekers hebben toegang tot de Statenpassage, de publieke tribune van de plenaire zaal, de publieke tribunes in de commissiezalen en tot het Statenlokaal, waar zij een kopje koffie kunnen drinken.

Openingstijden

De openingstijden zijn afhankelijk van de vergaderagenda en commissieactiviteiten. De Tweede Kamer vergadert plenair op dinsdag, woensdag en donderdag. De commissievergaderingen zijn op maandag tot en met donderdag. Op overige werkdagen is de Tweede Kamer geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend is het Kamergebouw voor bezoekers gesloten, tenzij er publieke evenementen plaatsvinden.

De regels voor het bezoek aan de Tweede Kamer

  • Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via deze website om de Kamer te bezoeken of ter plekke via een aanmeldzuil. Aanmelden kan via bezoekers.tweedekamer.nl.
  • Een aanmelding voor een bezoek staat niet gelijk aan een reservering voor een zitplaats in een vergaderzaal. Indien de maximale bezoekcapaciteit van het gebouw of de publieke tribunes bereikt is, kan het voorkomen dat u even moet wachten.
  • Bezoekers vanaf 14 jaar moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

​Meer weten? Lees het nieuwsbericht over de coronaversoepelingen en de werkwijze van de Tweede Kamer en het nieuwsbericht De Tweede Kamer vergadert weer op de gebruikelijke wijze.

Enquêtezaal

Openbare verhoren van parlementaire enquêtecommissies vinden plaats in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer. De entree van deze zaal bevindt zich aan de Lange Houtstraat 1 in Den Haag. 

Rondleiding ProDemos

ProDemos organiseert rondleidingen in de Tweede Kamer. Kijk voor meer informatie en tickets op www.prodemos.nl/den-haag/rondleidingen.

Fietsenstalling

De Tweede Kamer heeft geen openbare fietsenstalling. Wel liggen er drie fietsenstallingen vlakbij het Kamergebouw. Dit zijn de fietsenstalling Den Haag Centraal Koningin Julianaplein, Biesieklette Stalling Anna van Buerenstraat en Biesieklette Fietsflat Rijnstraat. Voor de fietsenstalling onder het Centraal Station is een ov-chipkaart nodig, voor de andere twee stallingen niet.

Meer informatie

Bezoek de Tweede Kamer digitaal

Neem een digitaal kijkje in de Tweede Kamer. Twee maquettes: tijdelijke huisvesting en historische locatie aan het Binnenhof.

Bekijkt u de Tweede Kamer liever vanuit huis? Ga dan naar ontdek.tweedekamer.nl. Hier vindt u informatie over de zalen, architectuur, kunst en natuurlijk de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer. Het is mogelijk om zowel de tijdelijke huisvesting, B67, als de historische locatie aan het Binnenhof online te bekijken.

Naar boven