Vaste commissie : Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) controleert het beleid van de bewindspersonen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De commissie gaat daarom regelmatig in debat met de (twee) ministers en de staatssecretaris. Daarnaast bereidt de commissie de behandeling van wetsvoorstellen voor op het terrein van de volksgezondheid, welzijn en sport. De bestrijding van het coronavirus is nu een zeer actueel thema binnen de commissie. Bekijk de pagina over dit onderwerp in het menu rechts.
Bart Smals (VVD)
Voorzitter

Activiteiten

Documenten

34 kamerleden

Rondetafelgesprek over het therapeutisch/medisch gebruik van psychedelica

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt op donderdag 13 oktober 2022 van 10.00 tot 13.00 uur een rondetafelgesprek over het therapeutisch/medisch gebruik van psychedelica. Zij spreken met artsen, therapeuten, onderzoekers en patiënten. Het eerste deel van het gesprek is besloten om de privacy van de patiënten te bewaken.

Commissiedebat over ontwikkelingen rondom het coronavirus

Kamerleden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaan op woensdag 28 september 2022 van 13.30 uur tot 18.30 uur in debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt hiervoor naar de Kamer.

Rondetafelgesprek over coronabeleid op langere termijn

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt op maandag 16 mei 2022 van 10:00 tot 18:00 uur een rondetafelgesprek over het langere termijn coronabeleid. Zeventien deskundigen delen hun kennis op dit gebied met de Kamerleden.

Initiatiefnota over marktwerking in de zorg

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport debatteert op maandag 11 april 2022 van 14.30 tot 18.30 uur over een initiatiefnota over marktwerking in de zorg van de leden Geert Wilders en Fleur Agema (PVV). Hiervoor komen minister Ernst Kuipers en minister Conny Helder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Tweede Kamer.

Zorg en maatschappelijke ondersteuning

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport debatteert op donderdag 31maart van 13.00 tot 18.00 uur over dementiezorg, langer thuis wonen, palliatieve zorg, het persoonsgebonden budget (PGB), wijkverpleging en de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor komen minister Conny Helder en staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS naar de Kamer.

Gezonde leefstijl ter voorkoming van gezondheidsproblemen

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport debatteert op donderdag 24 maart van 14.00 tot 19.00 uur over leefstijlpreventie. Hiervoor komt staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS naar de Kamer.

Naar boven