Rosanne Hertzberger

Portretfoto Rosanne Hertzberger met partijlogo NSC

Samenvatting

Rosanne Hertzberger is geboren in Rotterdam op 9 september 1984 en woont in Rotterdam. Zij is in totaal 131 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Er moet nu eenmaal af en toe iemand zijn die iets zegt"

Betrouwbaarheid, eerlijkheid en integriteit vind ik heel belangrijk. Daar wil ik me voor inzetten. Ik denk dat ik analytisch ben, zowel op het menselijke gebied als op het maatschappelijke, én op het wetenschappelijke. Ik wil de menselijke waarden graag weer terug brengen in het beleid. Er moet minder vanuit algoritmes, data en harde wetenschap worden gedacht, maar meer vanuit de waarde die we aan zaken hechten. Daar maak ik me hard voor.

Van de zijlijn af

Ik ben jarenlang commentator aan de zijlijn van de politiek geweest. Ik was wetenschapper, microbioloog, aan de Vrije Universiteit Amsterdam en schreef jarenlang een wekelijkse column in NRC Handelsblad. Soms werden er bijvoorbeeld Kamervragen gesteld aan de hand van die columns. Ook kwam ik achter de schermen vaak Kamerleden tegen. Ik dacht eerst dat het Kamerlidmaatschap niets voor mij was, maar tijdens de coronacrisis kreeg ik steeds meer te maken met de politiek. Ik liep twee dagen mee met Pieter Omtzigt en raakte overtuigd. Er komen steeds weer interessante vraagstukken op je bord.

Muziek

In mijn vrije tijd zeil ik graag en ga ik naar het strand met mijn gezin. Muziek speelt een grote rol in mijn leven, van klassiek tot Amy Winehouse. Haar album Back to Black is mijn favoriet. Ik speel piano en houd van zingen.