Vaste commissie : Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Inkomen is een belangrijke basis in het leven van mensen. Of u nu werk hebt, een uitkering of een pensioen. De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van de Tweede Kamer houdt zich met deze onderwerpen bezig. In deze commissie zitten woordvoerders van de verschillende fracties in de Kamer. Alle fracties hebben een eigen visie op thema’s als gezond en veilig werken, sociale zekerheid, salaris en kinderopvang. De commissieleden controleren samen de regering. Daarom gaat de commissie regelmatig in debat met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. De voorzitter van de commissie is Tunahan Kuzu (DENK). Hij geeft leiding aan de werkzaamheden van de commissie. Bijvoorbeeld door de commissievergaderingen voor te zitten en de commissie te vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.
Tunahan Kuzu (DENK)
Voorzitter

Documenten

33 kamerleden

Commissiedebat over kinderopvang

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert woensdag 16 november van 13.45 tot 17.45 uur over kinderopvang. Hiervoor komt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Kamer.

Arbeidsmarktbeleid

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 20 oktober 2022 van 13.00 tot 18.00 uur over het arbeidsmarktbeleid. Hiervoor komt minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Kamer.

Armoede- en schuldenbeleid

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 6 oktober 2022 van 13.45 tot 17.45 uur over armoede- en schuldenbeleid. Hiervoor komt minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen naar de Tweede Kamer.

Zelfstandigen zonder personeel

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 30 juni 2022 van 10.00 tot 13.00 uur over zzp. Hiervoor komen minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Rij van Financiën naar de Kamer.

Arbeidsmigratie

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 19 mei 2022 van 10.00 tot 13.00 uur over arbeidsmigratie. Hiervoor komt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Kamer.

Armoede- en schuldenbeleid

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 17 maart 2022 van 14.00 tot 18.00 uur over armoede- en schuldenbeleid. Hiervoor komt minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen naar de Kamer.

Naar boven