Vaste commissie : Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Inkomen is een belangrijke basis in het leven van mensen. Of u nu werk hebt, een uitkering of een pensioen. De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van de Tweede Kamer houdt zich met deze onderwerpen bezig. In deze commissie zitten woordvoerders van de verschillende fracties in de Kamer. Alle fracties hebben een eigen visie op thema’s als gezond en veilig werken, sociale zekerheid, salaris en kinderopvang. De commissieleden controleren samen de regering. Daarom gaat de commissie regelmatig in debat met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. De voorzitter van de commissie is Tunahan Kuzu (DENK). Hij geeft leiding aan de werkzaamheden van de commissie. Bijvoorbeeld door de commissievergaderingen voor te zitten en de commissie te vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.
Tunahan Kuzu (DENK)
Voorzitter

Activiteiten

Documenten

Wetsvoorstellen

31 kamerleden

Zelfstandigen zonder personeel

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 30 juni 2022 van 10.00 tot 13.00 uur over zzp. Hiervoor komen minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Rij van Financiën naar de Kamer.

Arbeidsmigratie

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 19 mei 2022 van 10.00 tot 13.00 uur over arbeidsmigratie. Hiervoor komt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Kamer.

Armoede- en schuldenbeleid

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteert op donderdag 17 maart 2022 van 14.00 tot 18.00 uur over armoede- en schuldenbeleid. Hiervoor komt minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen naar de Kamer.

Koopkracht van ouderen

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert op donderdag 10 maart 2022 van 15.00 tot 18.00 uur een rondetafelgesprek over de koopkracht van ouderen.

Participatiewet en breed offensief

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt op 23 februari van 18.00 tot 22.00 uur over de Participatiewet en het breed offensief om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen en aan het werk te houden. Hiervoor komt minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen naar de Kamer.

Hoofdlijnendebat Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt op 17 februari van 10.30 tot 13.30 uur over het onderdeel Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit het coalitieakkoord. Hiervoor komen minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatiebeleid en Pensioenen naar de Kamer.

Naar boven