Senna Maatoug

Portretfoto Senna Maatoug met partijlogo GL-PvdA

Samenvatting

Senna Maatoug is geboren in Leiden op 19 augustus 1989 en woont in Leiden. Zij is in totaal 1179 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Alleen kun je niks, je moet het samen doen”

Eigenlijk ben ik altijd al maatschappelijk betrokken geweest. Mouwen opstropen en meedoen: dat is wel wat mijn ouders mij geleerd hebben. Ik heb al jong meegekregen dat politiek belangrijk is. 

Uitdagingen

De klimaatcrisis en de ongelijkheid in de samenleving zijn de grote uitdagingen van deze tijd. Omdat ik daar wat aan wil veranderen, heb ik besloten om ook in de politiek mijn bijdrage te willen leveren. Hier worden tenslotte de keuzes gemaakt die ons allemaal raken.

Verkeerd gedrag

De economie zit oneerlijk in elkaar en dat is de rode draad bij veel problemen. We belonen verkeerd gedrag met als gevolg een oneerlijke verdeling van welvaart, vormen van uitbuiting en dus de grote klimaatcrisis waarin we zitten. Ik vind dat we dat onderliggende en oneerlijke patroon moeten veranderen, want met alleen het aanpakken van de gevolgen zijn de problemen niet weg.

Eerlijke politiek

Ik denk dat er in Nederland behoefte is aan eerlijke politiek die gaat over de lange termijn. Ik wil me inzetten voor álle Nederlanders en in het bijzonder voor groepen mensen die nog niet altijd gehoord worden. Volgens mij moet politiek niet alleen over deelbelangen gaan, want de optelsom van al die individuele belangen is bij lange na niet hetzelfde als het collectief belang.