Algemene Financiële Beschouwingen 2018

De Tweede Kamer besprak de financiële plannen voor volgend jaar op woensdag 3 en donderdag 4 oktober 2018 tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen. Hiervoor kwamen minister Hoekstra en staatssecretaris Snel (Financiën) naar de Kamer. Op donderdag 4 oktober reageerden zij op de vragen die de financieel experts van de Kamerfracties op woensdag 3 oktober over de rijksbegroting voor 2019 haddenen gesteld.

Terugkijken en teruglezen

Eerste dag van de Algemene Financiële Beschouwingen in de Tweede Kamer.

Tweede dag Algemene Financiële Beschouwingen

minister Hoekstra met het koffertje
Minister Hoekstra biedt het koffertje met de Miljoenennota en de rijksbegroting aan.

Begrotingsbehandeling

De Algemene Financiële Beschouwingen zijn de aftrap van de begrotingsbehandeling voor 2019 in de Tweede Kamer. Op woensdag 3 oktober was het eerste deel van dit debat. De fractiespecialisten op het gebied van financiën stelden hun vragen over de rijksbegroting voor 2019 aan minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van Financiën. Ook gingen ze met elkaar in debat. Op donderdag 4 oktober antwoordden de minister en de staatssecretaris. Aansluitend was er een afrondende termijn, waarin de woordvoerders hun resterende vragen konden stellen en moties konden indienen.

Prinsjesdag en Algemene Politieke Beschouwingen

Op dinsdag 18 september sprak koning Willem-Alexander zijn troonrede uit. Ook bood minister Hoekstra van Financiën op Prinsjesdag de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. Op de woensdag 19 en vrijdag 21 september debatteerden de fractievoorzitters met minister-president Rutte, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.