• 23 juni 2017

  Informateur in gesprek met fractievoorzitters VVD, CDA, D66 en ChristenUnie

  Informateur Herman Tjeenk Willink praat op vrijdag 23 juni 2017 vanaf 18.00 uur over de kabinetsformatie met fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Het gesprek is in het Tweede Kamergebouw, in de Stadhouderskamer.

 • 23 juni 2017

  Kamerleden naar Groningen vanwege aardbevingsschade

  Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken gaan maandag 26 juni 2017 op bezoek in de provincie Groningen. Ze gaan langs verschillende locaties en spreken met bewoners, bestuurders en andere betrokkenen over de schade die is ontstaan door aardbevingen ten gevolge van het oppompen van gas.

 • 22 juni 2017

  Kamer vertegenwoordigd op Veteranendag

  Nederland heeft zo’n 113.750 veteranen. Tijdens de jaarlijkse Veteranendag, dit keer op zaterdag 24 juni 2017, staan de veteranen centraal. Ook de Tweede Kamer is die dag vertegenwoordigd. Op maandag 19 juni sprak de commissie voor Defensie al over het veteranenbeleid met minister Hennis.

 • 22 juni 2017

  Vacatures binnen de Kamerorganisatie

  De Tweede Kamerorganisatie is in ontwikkeling. Om dit proces te helpen vormgeven en om de reorganisatie van de P&O-afdeling in goede banen te leiden, is de Kamerorganisatie op zoek naar een hoofd Stafdienst HR. Daarnaast is er een vacature voor een hoofd van de nieuwe Dienst Analyse en Onderzoek, die de kennis- en onderzoeksdiensten van de ambtelijke organisatie beter moet laten aansluiten bij de informatiebehoefte van Kamerleden. Ook is er plek voor een wetgevingsjurist bij het Bureau Wetgeving.

 • 20 juni 2017

  Tweede Kamer vernoemt kamertje naar verzetsman Gerrit Kastein

  Op dinsdag 20 juni 2017 is een klein hoekkamertje op de tweede verdieping van Binnenhof 7 officieel vernoemd naar verzetsheld Gerrit Kastein. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder anderen Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, de dochter en kleinkinderen van Gerrit Kastein en auteur Buck Goudriaan, die een boek over het leven van Gerrit Kastein schreef.

 • 20 juni 2017

  Reis naar de Kamer: serie over Kamerleden

  In de serie 'Reis naar de Kamer' laten zes verschillende Kamerleden zien hoe ze Kamerlid zijn geworden. Maar ook hun dagelijkse of wekelijkse reis vanuit hun woonplaats naar de Kamer komt in beeld. Tot nu toe zijn Sandra Beckerman, René Peters (CDA), Pia Dijkstra (D66) en Malik Azmani (VVD) in beeld gebracht.

 • 20 juni 2017

  Debat over evaluatie Tweede Kamerverkiezingen

  De Tweede Kamer hield op dinsdagavond 20 juni 2017 een plenair debat over de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart. Voor het debat kwam minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) naar de Kamer, die pleit voor verbeteringen in het stemproces om te voorkomen dat stemmen verdwijnen.

 • 20 juni 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 20 juni

  Dinsdag 20 juni 2017 om 14.00 uur gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: de manier waarop de overheid omgaat met het bouwtoezicht in Nederland, het gebrek aan capaciteit bij het Landelijk Bureau Vermiste Personen, het besluit over een Wob-verzoek over het regeerakkoord van 2012 en het inhuren van vluchtelingen als monteurs door installatiebedrijven.

 • 16 juni 2017

  Interparlementair Koninkrijksoverleg in Den Haag

  Op vrijdag 16 juni 2017 was in Den Haag de laatste dag van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO), tussen de parlementen van Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Tijdens dit halfjaarlijkse overleg wisselen politici informatie uit en discussiëren zij over belangrijke thema’s die alle landen van het Koninkrijk aangaan.

 • 16 juni 2017

  Verhoren Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies

  De Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies rondde op vrijdag 16 juni 2017 haar openbare verhoren af. De ondervragingscommissie is ingesteld naar aanleiding van de Panama Papers. De commissie hoorde verschillende experts en direct betrokkenen uit de sector. Met de ondervraging wil de Kamer meer inzicht krijgen in de werkwijze van trustkantoren en de fiscale adviespraktijk, en de effectiviteit van het toezicht daarop.

 • 13 juni 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 13 juni

  Dinsdag 13 juni 2017 om 14.00 uur gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: discriminatie bij zwangerschap, kernreactor Tihange2, externe inhuur veiligheidsregio's en Amnesty in Turkije.

 • 8 juni 2017

  Hackathon met overheidsdata in Tweede Kamer

  Op vrijdag 9 juni 2017 organiseerde de Algemene Rekenkamer samen met de Open State Foundation de Accountability Hack in het gebouw van de Tweede Kamer. Het was de tweede hackathon die in de Kamer plaatsvond. Ongeveer honderd ontwikkelaars, designers en programmeurs gingen in teams aan het werk met open data van de overheid.

 • 7 juni 2017

  Rondetafelgesprek over gevolgen Brexit voor Nederland

  Wat betekent de brexit, het Britse uittreden uit de Europese Unie, voor Nederland? Over deze vraag hield de commissie voor Europese Zaken op woensdag 7 juni 2017 een rondetafelgesprek. Hiervoor waren vertegenwoordigers van diverse bedrijfssectoren, maatschappelijke belangenorganisaties en wetenschappers uitgenodigd.

 • 7 juni 2017

  Griffier Renata Voss voorgedragen voor bestuursfunctie in Rotterdams openbaar onderwijs

  De Griffier van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Renata Voss, heeft het Presidium woensdag 7 juni 2017 gemeld dat zij aan de gemeenteraad van Rotterdam is voorgedragen om te worden benoemd in het College van Bestuur van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Zij heeft het Presidium verzocht om, zodra de gemeenteraad met de voordracht heeft ingestemd, haar per 1 augustus ontslag te verlenen.

 • 6 juni 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 6 juni

  Dinsdag 6 juni om 14.00 uur gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: criminelen op het schoolplein, fraude met mbo-tentamens en misstanden op vakantieparken.

12345...54volgende 15 resultaten