Overleg over inzet testbewijzen bij coronacrisis

4 mei 2021

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteert donderdag 6 mei vanaf 10.30 uur over de Tijdelijke wet testbewijzen covid-19. U kunt het overleg live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Herdenking bij Erelijst van Gevallenen

4 mei 2021

De jaarlijkse 4 mei-herdenking bij de Erelijst van Gevallenen heeft plaatsgevonden in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Voorzitter Vera Bergkamp hield een toespraak en legde samen met Jan Anthonie Bruijn, Voorzitter van de Eerste Kamer, namens de Staten-Generaal een krans bij dit nationaal monument. Demissionair minister-president Mark Rutte en Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris van VWS, legden namens de ministerraad een krans. Ook leerlingen van een Haagse scholengemeenschap hadden een rol in de ceremonie.


Informateur brengt verslag uit bij Kamervoorzitter

30 april 2021

Kamervoorzitter Vera Bergkamp ontvangt om 11.00 uur informateur Herman Tjeenk Willink. Deze biedt dan zijn eindverslag aan van de informatieronde die hij de afgelopen drie weken heeft gedaan.


Debat over informeren Kamer in toeslagenaffaire

29 april 2021

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 29 april over de informatievoorziening van het kabinet aan de Tweede Kamer in de affaire rond de toeslagen voor kinderopvang. Dit debat begint om 11.00 uur en is live te volgen via deze site en de app Debat Direct.


Kamerlid Van den Berg beëdigd

29 april 2021

Joba van den Berg is beëdigd als Kamerlid van het CDA. Zij vervangt tijdelijk haar collega Harry van der Molen.


Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

21 april 2021

De Tweede Kamer debatteert donderdag 22 april vanaf 16.00 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat krijgen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. De powerpointpresentaties vindt u bij aanvang van de briefing in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Verruiming vergadertijden na vervallen avondklok

Blauwe stoelen 21 april 2021

Op 28 april wordt een aantal coronamaatregelen versoepeld. Vanaf deze datum geldt er geen avondklok meer. Dit betekent dat het besluit van het Presidium om in beginsel niet te vergaderen na 19.00 uur komt te vervallen.


Debat over gevolgen sluiting Hoenderloo Groep

21 april 2021

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 21 april over de gevolgen van de sluiting van De Hoenderloo Groep. De jeugdinstelling moest in augustus 2020 dicht. In het plenaire debat is er aandacht voor de jongeren die nog geen passende vervolgplek zouden hebben gekregen. Het debat is aangevraagd door SP-Kamerlid Peter Kwint en live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Het vragenuur van dinsdag 20 april

20 april 2021

Het vragenuur van dinsdag 20 april gaat over de volgende onderwerpen: grote achterstanden bij de zedenrecherche, de verdwijning van 18.000 kinderen in drie jaar uit Europese azc’s en het bericht dat Huawei gesprekken van KPN-klanten zou kunnen afluisteren.


Nieuwe vergaderregel commissies

19 april 2021

Een commissie houdt meestal om de twee weken een procedurevergadering. Sinds de invoering van de nieuwe vergaderregels op 31 maart 2021 hebben deze overleggen een eigen regeling van werkzaamheden en dat is nieuw. De eerstvolgende procedurevergadering is van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vindt plaats op dinsdag 20 april om 16.30 uur.


Kamermuziek: favoriete nummers van Kamerleden

15 april 2021

De nieuwe Kamerleden die op 31 maart zijn beëdigd, brengen hun eigen voorkeuren mee. Ook op muziekgebied. Reden voor een inventarisatie: wat is de favoriete muziek in de Tweede Kamer? Dat resulteerde in een Spotify-lijst.


Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

14 april 2021

De Tweede Kamer debatteert donderdag 15 april vanaf 13.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat krijgen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. De powerpointpresentaties vindt u bij aanvang van de briefing in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Overstap van medisch specialisten naar loondienst onderzocht

14 april 2021

De vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de overgang van vrijgevestigd medisch specialisten naar loondienst.


Eerste commissiedebat over Europese financiële raad

europa_stockfoto.jpg 13 april 2021

De vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer voert op woensdag 14 april van 10.15 uur tot 13.15 uur een commissiedebat over de bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën op vrijdag 16 april. Het is voor het eerst dat de Kamer een commissiedebat voert sinds de invoering van de nieuwe vergaderregels.


Het vragenuur van dinsdag 13 april

13 april 2021

Het vragenuur van dinsdag 13 april gaat over de volgende onderwerpen: de werkwijze van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), het bericht dat de marine diep in de rode cijfers zou zitten en het uitblijven van een antwoord op schriftelijke vragen over een mediabericht uit oktober 2020 over een erfeniskwestie.


12345...95volgende 15 resultaten