• 27 februari 2017

  Tweede Kamer tijdens verkiezingsreces open voor publiek

  Op woensdag 15 maart 2017 gaat Nederland naar de stembus. In de weken daarvoor is het verkiezingsreces: de kandidaten gaan dan het land in om campagne te voeren. Voor het eerst blijft het Tweede Kamergebouw tijdens een reces open voor publiek. Ook is er van vrijdag 24 februari tot en met woensdag 8 maart een speciale tentoonstelling te zien in het Kamergebouw: ‘Verkiezingen in beeld’.

 • 23 februari 2017

  Laatste vergaderdag vóór de verkiezingen

  Op donderdag 23 februari 2017 was de laatste vergaderdag van de huidige Tweede Kamer vóór de verkiezingen op 15 maart. Op de agenda stonden vooral veel korte debatten (VAO's) en stemmingen. Vanaf vrijdag 24 februari is de Kamer met reces, dat in het teken staat van de verkiezingscampagne. Kamerleden en kandidaten trekken het land in om mensen ervan te overtuigen op hun partij te stemmen.

 • 22 februari 2017

  'Informatiepositie enquêtecommissies én Kamer versterken'

  Als het aan de tijdelijke commissie Evaluatie Wet op de parlementaire enquête (TCEWPE) ligt, wordt de informatiepositie van parlementaire enquêtecommissies en van de Kamer verder versterkt. Het kabinet zal beter moeten motiveren waarom informatie wordt geweigerd of alleen vertrouwelijk wordt gegeven, zodat de Kamer dit beter kan toetsen. Dat blijkt uit het verslag dat commissievoorzitter Ronald van Raak woensdag 22 februari 2017 aan Kamervoorzitter Khadija Arib overhandigde.

 • 22 februari 2017

  Vacature voor een redacteur bij Kamerorganisatie

  Heb jij een vlotte pen? Solliciteer dan op de vacature voor een redacteur bij de organisatie van de Tweede Kamer. Als redacteur bij de Stafdienst Communicatie ben je onder meer verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening via de verschillende websites en het intranet van de Tweede Kamer. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot 1 januari 2018.

 • 21 februari 2017

  Kamer debatteert over wetsvoorstel Oekraïneverdrag

  De Tweede Kamer debatteerde op dinsdag 21 februari 2017 over 'het inlegvel' bij het Oekraïneverdrag. Dit een juridische bijlage, die in de vorm van een wetsvoorstel bij het Oekraïneverdrag wordt vastgelegd. Op deze manier wil de regering recht doen aan de Nederlandse nee-stem in het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne op woensdag 6 april 2016. Voor het debat kwamen premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken naar de Kamer.

 • 21 februari 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 21 februari

  Op dinsdag 21 februari vanaf 14.00 uur is het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. De vragen gaan over drie actuele berichten in de media, over de pgb, over de drukte op de spoedeisende hulp en over het bericht dat Turkije paspoorten intrekt van Turken van wie banden met de Gülen-beweging worden vermoed.

 • 17 februari 2017

  Zeven petities op dinsdag 21 februari

  De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 21 februari 2017 zeven petities. Die gaan onder andere over het herstelrecht, de positie van Arameeërs in Syrië en Irak en transgenderzorg.

 • 17 februari 2017

  Onderzoek naar parlementair stelsel

  Is het nodig om het Nederlandse parlementaire stelsel aan te passen? Over die kwestie gaat een staatscommissie onder voorzitterschap van Johan Remkes zich buigen. De ministerraad ging op vrijdag 27 januari 2017 akkoord met de instelling van de staatscommissie Bezinning parlementair stelsel, een gezamenlijk initiatief van de Eerste en Tweede Kamer. Op maandag 13 februari heeft minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de commissie geïnstalleerd.

 • 16 februari 2017

  Rondetafelgesprek over stagemisbruik

  Op donderdag 16 februari 2017 praatte de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in een rondetafelgesprek over stagemisbruik. Wie net is afgestudeerd, kan tijdens een stage of werkervaringsplaats praktische ervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Maar soms is zo’n stage een verkapte arbeidsovereenkomst. Bijvoorbeeld als afgestudeerden werk doen dat vergelijkbaar is met het werk van betaalde werknemers en er geen stageovereenkomst met leerdoelen is opgesteld. In het rondetafelgesprek van de commissie voor SZW werd dit probleem in kaart gebracht en werden mogelijke oplossingen bedacht.

 • 16 februari 2017

  28 politieke partijen doen mee aan de Kamerverkiezingen

  Vrijdag 3 februari 2017 - Tijdens een openbare zitting in het Tweede Kamergebouw heeft de Kiesraad rond 17.45 uur bekendgemaakt welke partijen deelnemen aan de verkiezingen op 15 maart. In totaal zijn 28 kandidatenlijsten geldig verklaard. Daarvan doen 16 partijen mee in alle kieskringen. Bij de Kiesraad hadden zich 31 partijen aangemeld.

 • 14 februari 2017

  Een agenda vol initiatiefwetsvoorstellen

  Heel regelmatig duiken Tweede Kamerleden deze weken op in vak-K, waar normaal het kabinet zit. Tijdens de laatste weken van de huidige Tweede Kamer verdedigen verschillende Kamerleden namelijk hun initiatiefwetsvoorstellen. Want Kamerleden controleren niet alleen de regering, ze mogen zelf ook wetsvoorstellen maken.

 • 14 februari 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 14 februari

  Op dinsdag 14 februari vanaf 14.00 uur is het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. De vragen gaan over vier actuele berichten in de media: veiligheidsrisico's bij het Kadaster, de on­roe­ren­de­zaak­be­las­ting, mensen die in totaal isolement leven en armoede onder kinderen.

 • 10 februari 2017

  Vijf petities in week van 14 februari

  De Tweede Kamer ontvangt in de week van 14 februari 2017 vijf petities. Op dinsdag 14 februari zijn er petities over statiegeld op kleine PET-flesjes, de pensioenleeftijd van politieagenten, de strafmaat bij zinloos geweld en de luchtkwaliteit in Nederland. Op woensdag 15 februari krijgt de Kamer een petitie over de Groningse gaswinning.

 • 10 februari 2017

  Live ondertiteling van het vragenuur

  Vanaf dinsdag 7 februari 2017 is het mondelinge vragenuur voorzien van live ondertiteling. Die ondertiteling is beschikbaar via een aparte livestream op deze website.

 • 9 februari 2017

  Debat over Europa

  Nationaal wat kan, Europees wat moet. Dat is volgens het kabinet het uitgangspunt van Europese samenwerking. Op donderdag 9 februari 2017 debatteerde de Tweede Kamer met buitenlandminister Koenders en premier Rutte over de Staat van de Europese Unie. Ook Nederlandse Europarlementariërs spraken tijdens dit jaarlijkse debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

12345...51volgende 15 resultaten