• 21 april 2017

  Tweede Kamer open voor publiek

  Tot en met vrijdag 5 mei is de Tweede Kamer iedere werkdag (behalve op Koningsdag) geopend voor publiek. Er is van alles te zien en te doen rond het thema ‘vrijheid’. Op 5 mei doet de Kamer mee aan het Bevrijdingsfestival. Op het podium in de centrale hal zijn die dag onder andere optredens van Woezel en Pip en van Pleun, de winnares van The Voice.

 • 21 april 2017

  Informateur Schippers en onderhandelaars praten in mei verder

  Informateur Edith Schippers en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben een week reces. Ze praten in de eerste week van mei verder over de formatie van een nieuw kabinet. De gesprekken zijn in de Stadhouderskamer in het Tweede Kamergebouw.

 • 21 april 2017

  De 150 Tweede Kamerleden stellen zich voor

  Wie zijn de leden van de nieuwe Tweede Kamer? Op donderdag 23 maart is de nieuwe Kamer aan het werk gegaan. In het digitale magazine 'Klaar voor debat' stellen alle 150 Kamerleden zich kort voor.

 • 20 april 2017

  Persconferentie informateur Schippers

  Edith Schippers praatte op donderdag 20 april 2017 de pers bij over de vorderingen van de kabinetsformatie. Dit deed zij in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Deze wekelijkse persconferentie is live te volgen via deze website.

 • 19 april 2017

  Debat over onderhandelingen brexit en referendum Turkije

  De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 19 april 2017 over de onderhandelingen over de brexit tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie (EU). Ook kwam de uitslag van het referendum over de grondwet in Turkije aan bod. Voor het debat waren premier Rutte en ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) uitgenodigd.

 • 18 april 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 18 april

  Het wekelijkse vragenuur gaat dinsdag 18 april over actuele onderwerpen in de media: de situatie van homo's in Tsjetsjenië, de overspannen woningmarkt, de uitstoot van het broeikasgas methaan en 'Nederland narcostaat'. Het vragenuur begint om 14.00 uur.

 • 12 april 2017

  Nationale ombudsman biedt jaarverslag aan

  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, presenteerde op woensdag 12 april 2017 zijn jaarverslag en het jaarverslag van de veteranenombudsman. Hij bood beide jaarverslagen over 2016 aan in de Tweede Kamer.

 • 11 april 2017

  Ondervragingscommissie fiscale constructies gaat verder

  Op dinsdag 11 april 2017 heeft de Parlementaire ondervragingscommissie fiscale constructies PvdA-Kamerlid Henk Nijboer als voorzitter aangewezen. Hij volgt Ed Groot (PvdA) op, die na de Tweede Kamerverkiezingen niet terugkeerde in de Kamer. De commissie organiseert de eerste parlementaire ondervraging ooit, een verkorte vorm van de parlementaire enquête. De Kamer wil meer inzicht krijgen in de werkwijze van trustkantoren en de fiscale adviespraktijk en de effectiviteit van het toezicht daarop.

 • 11 april 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 11 april

  Het wekelijkse vragenuur is dinsdag 11 april vanaf 14.00 uur. De vragen gaan over actuele onderwerpen in de media: identiteitsfraude, het instellen van een integriteitskamer op Sint Maarten, het bloedbad op Palmzondag bij koptische kerken in Egypte en het uitreisverbod uit Turkije voor Turkse Nederlanders. Voordat het vragenuur begint, herdenkt de Kamer de aanslag in Stockholm van vrijdag 7 april.

 • 11 april 2017

  Live ondertiteling van het vragenuur

  Vanaf dinsdag 7 februari 2017 is het mondelinge vragenuur voorzien van live ondertiteling. Die ondertiteling is beschikbaar via een aparte livestream op deze website.

 • 5 april 2017

  Volg de Kamer live met de app Debat Direct

  Volg de debatten van de Tweede Kamer live met de app Debat Direct. In de 3.0-versie van Debat Direct kun je de livestream ook pauzeren en debatten later op de dag terugkijken.

 • 4 april 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 4 april

  Het wekelijkse vragenuur is dinsdag 4 april vanaf 14.00 uur. De vragen gaan over actuele onderwerpen in de media: de vermoedelijke gifgasaanval in Syrië, de bouw van een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, de mishandeling van twee mannen in Arnhem en chaos op Schiphol.

 • 29 maart 2017

  Khadija Arib herkozen als Tweede Kamervoorzitter

  Khadija Arib is herkozen als Voorzitter van de Tweede Kamer. Dat gebeurde in een plenair debat op woensdag 29 maart 2017. Na de verkiezingen stelde Arib zich als enige kandidaat voor het Kamervoorzitterschap, de functie die zij sinds 13 januari 2016 vervult. In de schriftelijke stemmingen over het Voorzitterschap kreeg Arib 111 van de 141 uitgebrachte stemmen.

 • 29 maart 2017

  Rapport Brexit: gevolgen en aandachtspunten voor Nederland

  De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 29 maart officieel het voornemen kenbaar gemaakt om uit de Europese Unie te treden. Binnenkort zullen de onderhandelingen over de uittredingsvoorwaarden van deze Brexit van start gaan. De Brexit zal ook gevolgen voor Nederland hebben. Op dinsdag 21 maart 2017 hebben de rapporteurs Pieter Omtzigt (Kamerlid CDA) en Marit Maij (oud-Kamerlid PvdA) verslag uitgebracht over de gevolgen en aandachtspunten van de Brexit voor Nederland.

 • 28 maart 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 28 maart

  Het wekelijkse vragenuur is dinsdag 28 maart vanaf 14.00 uur.De vragen gaan over actuele onderwerpen in de media: over dierenmishandeling in een Belgisch slachthuis, over misstanden bij het Korps Mariniers, over de vlieginspectie en over de Belastingtelefoon. Na het Vragenuur, om 15.00 uur, is de herdenking van de aanslag in Londen op woensdag 22 maart 2017. Bij de herdenking zijn minister-president Mark Rutte en ambassadeur van Groot-Brittannië Geoffrey Adams aanwezig.

12345...53volgende 15 resultaten