Kamernieuws

18 april 2019

Zeven rondetafelgesprekken over Klimaatakkoord

De Tweede Kamer houdt dit voorjaar zeven rondetafelgesprekken over het Klimaatakkoord. De laatste is op donderdag 18 april, deze gaat over landbouw.

lees meer
17 april 2019

Rapport over ouderen- en gehandicaptenzorg in Scandinavië

De langdurige zorg is in Scandinavië niet alleen aanzienlijk eenvoudiger georganiseerd dan in Nederland, het is ook iets goedkoper. Dat is één van conclusies uit het vergelijkend onderzoek tussen de Nederlandse langdurige zorg en die van Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen dat in opdracht van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans. Onderzoekers van kennisorganisatie Vilans hebben hun rapport vandaag aangeboden aan de Tweede Kamer en toegelicht aan de leden van de commissie VWS.

lees meer
17 april 2019

Rapport Clingendael: Nederland weinig empathisch, wel effectief

Nederland is pragmatisch en weet op een effectieve manier Europese besluitvorming te beïnvloeden. Daar tegenover staat Nederland ook bekend als weinig flexibel en solidair met andere EU-lidstaten. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van Instituut Clingendael naar het beeld dat landen hebben over de effectiviteit van de Nederlandse belangenbehartiging door bewindspersonen en ambtenaren in de Europese Unie.

lees meer
16 april 2019

Het vragenuur van dinsdag 16 april 2019

Op dinsdag 16 april 2019 gaat het vragenuur over de volgende onderwerpen: discriminatie op de woningmarkt, doodsbedreigingen aan het adres van PVV-leider Wilders, Afghaanse tolken die zich in de steek gelaten voelen door Nederland en een bericht dat Nederland onder supervisie komt van de Raad van Europa wegens mensenrechtenschendingen.

lees meer
16 april 2019

Herdenking Max van Weezel

De Tweede Kamer begon de vergadering op dinsdag 16 april 2019 met een herdenking van Max van Weezel. De parlementair journalist overleed op 11 april op 67-jarige leeftijd. Zowel de familie van Max van Weezel als minister-president Rutte waren bij de herdenking aanwezig.

lees meer
15 april 2019

Tweede Kamer viert 100 jaar kiesrecht

Op vrijdag 17 mei 2019 viert de Tweede Kamer met een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal dat het algemeen kiesrecht 100 jaar bestaat. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn bij de viering aanwezig. Ook zijn er mensen uit het hele land aanwezig die op een bijzondere manier betrokken zijn bij verkiezingen en het kiesrecht, naast de leden van de Tweede en Eerste Kamer. De viering wordt live uitgezonden op NPO1.

lees meer
15 april 2019

Nationaal Jeugddebat in Tweede Kamer

Op maandag 15 april stond de Tweede Kamer in het teken van jongeren en politiek. Meer dan honderd jongeren, tussen de 12 en 18 jaar, uit heel Nederland kwamen naar de Tweede Kamer om hun stem te laten horen tijdens het Nationale Jeugddebat. Er werd gediscussieerd over sport, democratie, privacy en sociale media, sport en klimaatverandering.

lees meer
10 april 2019

Nationale ombudsman biedt jaarverslag over 2018 aan

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, presenteerde vanmiddag het jaarverslag over 2018 in de Tweede Kamer. Behalve de Nationale ombudsman hebben ook de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman aan het rapport bijgedragen met de titel ‘Iedereen moet mee kunnen doen’. Het is de tweede keer dat het jaarverslag op deze manier tot stand kwam.

lees meer
9 april 2019

Een leven lang ontwikkelen

Het zou gemakkelijker moeten zijn voor volwassenen om zich te blijven scholen en ontwikkelen. Onderzoeksbureau Panteia concludeert dat na onderzoek onder verschillende doelgroepen in een rapport dat het vanmiddag heeft aangeboden aan de Vaste Commissies voor Onderwijs en Sociale Zaken van de Tweede Kamer.

lees meer
9 april 2019

Het vragenuur van dinsdag 9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 gaat het vragenuur over de volgende onderwerpen: het intrekken van het visum van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof door de VS, de mazelenuitbraak op een Haags kinderdagverblijf, over wachttijden voor sociale huurwoningen en de boetes die de NTR oplegt aan jongeren die het televisieprogramma ‘Dream School’ willen verlaten.

lees meer
9 april 2019

Herdenking Frans Andriessen

De Tweede Kamer begon de vergadering dinsdag 9 april 2019 met een herdenking van Frans Andriessen. Hij overleed op 22 maart op 89-jarige leeftijd. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib: "Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor de Kamer en de Nederlandse democratie heeft betekend. We herdenken hem als iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet voor mens en maatschappij en we wensen zijn familie veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.”

lees meer
8 april 2019

Rondleidingen tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis

Oude tijden herleven tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis, op zaterdag 13 april. Er zijn stadswandelingen, lezingen, tentoonstellingen en workshops. De Tweede Kamer is die dag geopend met speciale rondleidingen voor het publiek.

lees meer
3 april 2019

Eurocommissaris Cañete op bezoek

Op donderdag 4 april 2019 (12.30 – 13.30 uur) ontvangt de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat Eurocommissaris Miguel Arias Cañete (Klimaatactie en Energie).

lees meer
3 april 2019

Debat over rapport forensische zorg en casus Michael P.

De Tweede Kamer debatteert op 3 april vanaf 10.15 over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) inzake de forensische zorg en de casus Michael P. Voor dit debat komt minister Dekker van Rechtsbescherming naar de Tweede Kamer.

lees meer
2 april 2019

Rondetafelgesprek over het uitdaagrecht

Tientallen betrokken burgers hebben hun mening laten horen over het uitdaagrecht tijdens het rondetafelgesprek van de commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer op woensdagmiddag 3 april 2019.

lees meer

12345...70volgende 15 resultaten