Kamernieuws

19 augustus 2019

Kamergebouw open voor publiek

Het gebouw van de Tweede Kamer is een groot deel van het zomerreces geopend voor publiek. Iedereen kan op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur het gebouw bezoeken. De tentoonstelling over 100 jaar kiesrecht is nog tot en met maandag 26 augustus te bezichtigen.

lees meer
14 augustus 2019

Slachtoffers Tweede Wereldoorlog voormalig Nederlands-Indië herdacht

Bij het Indisch Monument in Den Haag vond op donderdag 15 augustus de jaarlijkse nationale herdenking plaats van de slachtoffers en gevallenen van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer legde, samen met Voorzitter Jan Anthonie Bruijn van de Eerste Kamer, een van de kransen.

lees meer
17 juli 2019

Kamervoorzitter aanwezig bij herdenking MH17-vliegramp in Vijfhuizen

Het is vandaag vijf jaar geleden dat de ramp met vlucht MH17 plaatsvond. Bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen is de ramp herdacht. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib was hierbij aanwezig.

lees meer
16 juli 2019

Femke Merel van Kooten verder als eenmansfractie

Kamerlid Femke Merel van Kooten is sinds 16 juli 2019 geen lid meer van de fractie van de Partij voor de Dieren. Zij gaat verder als eenmansfractie.

lees meer
15 juli 2019

Graven naar historie op het Binnenhof

Het onderzoek naar de historische fundamenten van enkele gebouwdelen op het Binnenhof is op maandagmorgen 15 juli 2019 begonnen. Vlak achter de poort naar het Buitenhof werden waterpompen geinstalleerd, die het grondwaterpeil ter plekke verlagen. Daarna, waarschijnlijk een dag later, beginnen de graafwerkzaamheden.

lees meer
8 juli 2019

Tweede Kamer op werkbezoek in Japan

De vaste Kamercommissie Financiën brengt van 6 juli tot en met 13 juli een werkbezoek aan Japan. De Kamerleden bezoeken onder meer het Japanse Huis van Afgevaardigden. De commissieleden spreken daar met parlementsleden over vergrijzing, de kosten van gezondheidszorg, handelsrelaties en geopolitieke ontwikkelingen.

lees meer
5 juli 2019

Tweede Kamer met zomerreces

De Tweede Kamer is met zomerreces tot en met maandag 2 september 2019. Op donderdag 4 juli was de laatste vergaderdag van de Kamer, op dinsdag 3 september komen de Kamerleden weer bijeen. Traditiegetrouw gaf Voorzitter Khadija Arib aan het einde van de vergadering een speech. Zij blikte terug op het parlementaire jaar.

lees meer
4 juli 2019

Onderzoek ongewenste beïnvloeding van start

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft op 4 juli 2019 officieel de Parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding van maatschappelijke en religieuze organisaties in Nederland geïnstalleerd. Zij droeg de voorzittershamer over aan CDA-Kamerlid Michel Rog: hij is door de commissie verkozen om deze te gaan leiden. SP-Kamerlid Ronald van Raak is de ondervoorzitter.

lees meer
4 juli 2019

Defensie eert dappere veteranen

Vier veteranen kregen donderdag 4 juli een dapperheidsonderscheiding voor hun inzet tijdens militaire missies in Afghanistan en Mali. De ondervoorzitter van de Tweede Kamer Ockje Tellegen was hierbij aanwezig. Voor het eerst is een veteraan van de missie in Mali onderscheiden.

lees meer
3 juli 2019

Bart Smals beëdigd als nieuw Kamerlid van VVD-fractie

Bart Smals is vandaag geïnstalleerd als Tweede Kamerlid van de VVD. Hij vervangt Bente Becker, die tot oktober met zwangerschapsverlof is. Kamervoorzitter Khadija Arib heette Smals welkom in de plenaire zaal.

lees meer
2 juli 2019

Afscheid Kamerlid Leendert de Lange

Leendert de Lange (VVD) nam vandaag na vier jaar afscheid van de Tweede Kamer. De Lange wordt burgemeester van Wassenaar.

lees meer
2 juli 2019

Het vragenuur van dinsdag 2 juli

Het vragenuur van dinsdag 2 juli gaat over de volgende onderwerpen: de aanpak van de Brabantse drugsindustrie, het oppakken van de kapitein van het Sea-Watch-schip, de regels van de provincie Limburg wat betreft klussen voor oud-politici en de poging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de Nationale Studenten Enquête te behouden.

lees meer
1 juli 2019

Afschaffing slavernij herdacht

Namens de Staten-Generaal hebben de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de tijdelijk Voorzitter van de Eerste Kamer, Joris Backer, op 1 juli 2019 een krans gelegd bij het Monument van het Nederlands Slavernijverleden en Erfenis in het Amsterdamse Oosterpark.

lees meer
1 juli 2019

Tweede editie Kindervragenuur in november

Op dinsdag 19 november 2019 vindt het tweede kindervragenuur plaats. Alle basisscholen in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen. Kamervoorzitter Khadija Arib spreekt van een traditie, om kinderen in het hart van de Nederlandse democratie in gesprek te laten gaan met de leden van het kabinet. Het vragenuur vindt dit jaar een dag vóór de Internationale Dag van de Rechten van het Kind plaats.

lees meer
26 juni 2019

Binnenhof in teken Veteranendag

Tijdens de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 29 juni 2019 bedankt Nederland alle 111.000 veteranen die zich inzetten in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Namens de Tweede Kamer is Voorzitter Khadija Arib aanwezig bij de opening in de Ridderzaal en bij het defilé.

lees meer

12345...74volgende 15 resultaten