Conferentie over de rechtsstaat

Oude Zaal van de Tweede Kamer 12 december 2019

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid organiseert op donderdagmiddag 16 januari 2020 de Conferentie Rechtsstaat in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De thema’s zijn ‘Recht als product of waarde’ en ‘Onze Rechtsstaat in de 21e eeuw’.

lees meer

Het vragenuur van dinsdag 10 december

Microfoon in de plenaire zaal 10 december 2019

Het vragenuur van dinsdag 10 december gaat over de volgende onderwerpen: het door Marokko afzeggen van een afspraak met de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, het kopen van zwaar illegaal vuurwerk en onbeantwoorde schriftelijke vragen inzake het afwijzen van het recht op huurtoeslag.

lees meer

Rondetafelgesprek over PFAS

9 december 2019

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat houdt op woensdag 11 december 2019 van 14.00 tot 17.00 een rondetafelgesprek over PFAS.

lees meer

Kamerdelegatie aanwezig bij VN-Klimaatconferentie in Madrid

5 december 2019

Een delegatie van Tweede Kamerleden woont in de tweede week van december de VN-Klimaatconferentie (COP 25) in Madrid bij. Leden van de Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) organiseren daar op 11 december de bijeenkomst ‘Spice up the European Green Deal’. Hier spreken zij met andere parlementariërs over de ambities van de nieuwe Europese Commissie op het gebied van klimaat.

lees meer

Debat over artikel 1 Grondwet

5 december 2019

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 5 december over uitbreiding van artikel 1 van de Grondwet. Handicap en seksuele gerichtheid moeten expliciet genoemd worden als het gaat om het discriminatieverbod in dat artikel, is het voorstel van D66, PvdA en GroenLinks.

lees meer

Stemmingen over stikstofwetten

4 december 2019

De Kamer stemt op donderdag 5 december over de Spoedwet aanpak stikstof en de Tijdelijke noodwet stikstof.

lees meer

Het vragenuur van dinsdag 3 december

Microfoon in de plenaire zaal 3 december 2019

Het vragenuur van dinsdag 3 december gaat over de volgende onderwerpen: het niet uitleveren van een MH17-verdachte door Rusland, het toenemende aantal plofkraken, het sluiten van afdelingen van het ziekenhuis Winterswijk en de financiële problemen voor gemeenten bij ouderenzorg.

lees meer

Musicalfilm in de Tweede Kamer

29 november 2019

Tientallen kinderen uit het Groningse aardbevingsgebied hebben op vrijdagmiddag 29 november 2019 de vertoning bijgewoond van de musicalfilm 'Een brief aan de NAM' in het gebouw van de Tweede Kamer. De musical is gemaakt door een aantal leeftijdgenoten.

lees meer

Gemeentelijke herindelingen: commentaar mogelijk tot 10 januari 2020

29 november 2019

Bij de Tweede Kamer zijn twee wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling aanhangig gemaakt. Het gaat om de gemeenten Appingedam, Delfzijl Loppersum en Haaren. Extern commentaar is mogelijk tot 10 januari 2020.

lees meer

Tweede Kamer benoemt adviseur integriteit voor Kamerleden

28 november 2019

Het Presidium van de Tweede Kamer heeft Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden benoemd als onafhankelijk adviseur integriteit voor leden van de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen haar benaderen voor advies over de uitleg en toepassing van de regels op het gebied van integriteit.

lees meer

PVV-Kamerlid beëdigd

27 november 2019

Chris Jansen (51) is op 27 november 2019 beëdigd als Kamerlid voor de PVV. Hij volgt Sietse Fritsma op, die onlangs uit de Tweede Kamer vertrok.

lees meer

Kamervoorzitter hamert op 5 december om 17 uur af

26 november 2019

De vergadering van de Tweede Kamer stopt op sinterklaasavond om 17 uur. Kamervoorzitter Khadija Arib heeft dat vandaag in een gedicht aan de Kamerleden laten weten.

lees meer

Expositie over Statenvertaling in Kamergebouw

26 november 2019

Kamervoorzitter Khadija Arib opende op dinsdagmiddag 26 november 2019 een expositie over vierhonderd jaar Statenvertaling van de bijbel in het gebouw van de Tweede Kamer. De tentoonstelling vertelt aan de hand van 23 voorwerpen de geschiedenis van deze vertaling. De tentoonstelling is ingericht in de Statenpassage, die toegankelijk is voor publiek.

lees meer

Het vragenuur van dinsdag 26 november

Microfoon in de plenaire zaal 26 november 2019

Het vragenuur van dinsdag 26 november gaat over de volgende onderwerpen: het stoppen van financiering van het Haga Lyceum, fraude met kentekenplaten en de prijsstijging van gemeenteverzekeringen.

lees meer

Rapport over Nederlandse consulaire dienstverlening

22 november 2019

Hoe kan de consulaire dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland worden verbeterd? Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma en Sven Koopmans overhandigden op 21 november het rapport ‘Consulaire dienstverlening’ aan Pia Dijkstra, voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. Het rapport omvat inzichten en aanknopingspunten voor gedachtewisseling tussen de Tweede Kamer en de minister van Buitenlandse Zaken.

lees meer

12345...78volgende 15 resultaten