Kamernieuws

19 november 2018

Vragenuur voor kinderen

Voor het eerst organiseert de Tweede Kamer een kindervragenuur. Dit gebeurt op dinsdag 20 november 2018. Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg, Enschede en Panningen stellen vragen aan leden van het kabinet.

lees meer
16 november 2018

Finaledebat Derde Kamer: basisschoolleerlingen debatteren met elkaar

Op vrijdag 16 november 2018 is in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer voor de 15e keer het finaledebat van de Derde Kamer. Dit is een gezamenlijk initiatief voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs van de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos.

lees meer
14 november 2018

Kamervoorzitter Arib ontvangt Thorbeckeprijs 2018

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft dinsdagavond 13 november de Thorbeckeprijs 2018 ontvangen in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De Thorbeckeprijs, genoemd naar staatsman Johan Rudolph Thorbecke, is een prijs voor politieke welsprekendheid die sinds 1992 aan Nederlandse politici wordt uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Vereniging Thorbecke.

lees meer
14 november 2018

Drie vacatures bij Tweede Kamerorganisatie

De organisatie van de Tweede Kamer heeft momenteel drie vacatures. De Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk zoekt een commissieassistent. De Facilitaire Dienst zoekt een technicus. Bovendien is de Beveiligingsdienst op zoek naar een plaatsvervangend beveiligingsambtenaar.

lees meer
13 november 2018

Het vragenuur van dinsdag 13 november 2018

Op dinsdag 13 november 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: huizen in de stad Groningen die mogelijk versterkt worden, rijksambtenaren die na hun AOW-leeftijd niet meer mogen werken, de verwaarlozing van Caribische Nederlanders en de uitspraak van het OM over mestfraude.

lees meer
9 november 2018

Kamerdebatten gemakkelijker te downloaden via gratis app

De app Debat Direct, waarmee je alle debatten die in de Tweede Kamer worden gevoerd live kunt volgen en terugkijken, is vernieuwd. Het is nu bijvoorbeeld gemakkelijker geworden om een debat of spreekmoment te downloaden. Ook kunt u een melding krijgen wanneer er gestemd wordt.

lees meer
7 november 2018

Simon Geleijnse tijdelijk Kamerlid 50PLUS

Op woensdagmiddag 7 november 2018 is Simon Geleijnse beëdigd als Kamerlid voor de 50PLUS-fractie in de Tweede Kamer. Hij is de tijdelijke vervanger van Léonie Sazias, die met ziekteverlof gaat.

lees meer
6 november 2018

Het vragenuur van dinsdag 6 november 2018

Op dinsdag 6 november 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: loverboys die meisjes dwingen in Belgisch bordeel te werken, het pleidooi voor een Twitterban voor Geert Wilders, asielzoekers die steeds langer moeten wachten en ghb-gebruikers op de eerste hulp.

lees meer
31 oktober 2018

Rondetafelgesprek ondermijnende criminaliteit - publiek kan vragen stellen

Drugshandel, witwassen en liquidaties. Dit zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid organiseerde op donderdag 1 november 2018 een rondetafelgesprek in de vorm van een miniconferentie over de aard, omvang en aanpak van ondermijning. Hiervoor waren drie wetenschappers en drie bestuurders uitgenodigd.

lees meer
31 oktober 2018

‘Ondernemers ervaren te veel regeldruk’

Ondernemers ervaren te veel regeldruk en merken weinig tot niets van initiatieven van de overheid om het aantal regels te verminderen. Dat blijkt uit een internetoproep van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) van de Tweede Kamer, waarop meer dan 400 reacties kwamen. De uitkomsten kwamen op donderdag 1 november 2018 aan bod in een overleg van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) over regeldruk met staatssecretaris Mona Keijzer van EZK.

lees meer
30 oktober 2018

Het vragenuur van dinsdag 30 oktober 2018

Op dinsdag 30 oktober 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis, meldingen over intimidatie en misbruik bij Defensie en het uitblijven van het pensioenakkoord door een harde rente-eis van de FNV.

lees meer
30 oktober 2018

Tweede Kamer herdenkt Wim Kok

Op dinsdagmiddag 30 oktober 2018 herdacht de Tweede Kamer Wim Kok. De oud-premier overleed op zaterdag 20 oktober op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib: “Wij herdenken hem met groot respect en diepe dankbaarheid voor alles wat hij voor ons en ons land heeft betekend.” Bij de herdenking in de plenaire zaal van de Tweede Kamer voerde ook premier Rutte het woord.

lees meer
16 oktober 2018

Kamer debatteert over dividendbelasting

De Tweede Kamer debatteerde op dinsdag 16 oktober 2018 met premier Rutte en staatssecretaris Snel (Financiën) over het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. Een meerderheid van de Kamer steunde een verzoek van fractievoorzitter Jesse Klaver (GroenLinks) om hierover zo snel mogelijk een debat te voeren.

lees meer
16 oktober 2018

Eva Akerboom beëdigd als Kamerlid

Op dinsdagmiddag 16 oktober 2018 is Eva Akerboom (26) beëdigd als Tweede Kamerlid voor de fractie van de Partij voor de Dieren. Voor die partij was Akerboom duoraadslid in Amsterdam. Ze is de tijdelijke vervanger van Femke Merel van Kooten-Arissen, die tot maandag 4 februari 2019 met zwangerschapsverlof is.

lees meer
16 oktober 2018

Het vragenuur van dinsdag 16 oktober 2018

Op dinsdag 16 oktober 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het mogelijk gevaarlijke remsysteem van scootmobielen, de verdwijning van een Saudische journalist in Turkije, de arrestatie van een Nederlander bij de aanstaande sloop van Khan al Ahmar in Palestina en het dreigend stopzetten van het Akkoord voor Brand- en Gebouwveiligheid in Bangladesh.

lees meer

12345...66volgende 15 resultaten