• 18 oktober 2017

  Tweede Kamer geopend met Museumnacht Den Haag

  Kom zaterdag 21 oktober tijdens Museumnacht Den Haag naar de Tweede Kamer. Bekijk de plenaire zaal en spijker je kennis bij met een van de minimasterclasses van ProDemos. In de Statenpassage is speciaal voor Museumnacht een bar geplaatst en is videokunst te bewonderen. Met een vipticket kun je de unieke opening bijwonen.

 • 18 oktober 2017

  Formateur Mark Rutte is begonnen met zijn werk

  Formateur Mark Rutte heeft donderdag 12 oktober 2017 de fractievoorzitters Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) ontvangen in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer. Daarmee is hij begonnen als formateur van een nieuw kabinet. Rutte kreeg donderdag de opdracht om een kabinet te vormen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Deze vier partijen presenteerden dinsdag 10 oktober hun regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst'.

 • 16 oktober 2017

  Geen debatten tot aan de regeringsverklaring

  De Tweede Kamer zal pas weer debatteren en het vragenuur organiseren na het debat over de regeringsverklaring (waarschijnlijk op 31 oktober en 1 november). Wel blijft een regeling van werkzaamheden altijd mogelijk. De Kamer stemde donderdag 12 oktober 2017 in met dit voorstel van Voorzitter Khadija Arib.

 • 16 oktober 2017

  Parlementaire delegaties naar het buitenland

  Tweede Kamerleden nemen deze weken samen met hun collega’s van de Eerste Kamer deel aan meerdere buitenlandse bijeenkomsten voor parlementaire delegaties. Op dit moment is in Sint-Petersburg de Interparlementaire Unie gaande.

 • 12 oktober 2017

  Vacatures binnen de Kamerorganisatie

  De Tweede Kamerorganisatie is in ontwikkeling. Om dit proces te helpen vormgeven, is de Kamer op zoek naar twee medewerkers voor de nieuwe Dienst Analyse en Onderzoek: een stafmedewerker en een kenniscoördinator. Ook is er plek voor een communicatieadviseur op het gebied van woordvoering en persvoorlichting. Daarnaast is er een vacature voor een teamleider/archivaris bij de Dienst Informatie en Archief.

 • 11 oktober 2017

  Deel ervaringen met werken voor online platforms

  Werk jij via digitale platforms zoals Thuisbezorgd, Werkspot of Temper? Kamerleden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nemen deze snelgroeiende tak van de deeleconomie onder de loep. Daarom roept de commissie mensen op om hun ervaringen met het werken via digitale netwerken te delen. Ook zijn de Kamerleden benieuwd naar mogelijke verbeteringen.

 • 10 oktober 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 10 oktober

  Op dinsdag 10 oktober 2017 gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media: medicijnen tegen taaislijmziekte, nieuw wapen tegen fraude en importheffing op vliegtuigen Bombardier.

 • 10 oktober 2017

  Onderhandelaars zijn het eens over regeerakkoord

  De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn het dinsdag 10 oktober 2017 eens geworden over een definitief regeerakkoord. Ook de Kamerfracties van de vier partijen stemden hiermee in. De onderhandelaars bereikten op maandag 9 oktober al overeenstemming over een conceptregeerakkoord. Dezelfde dag gaven de fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie op hoofdlijnen hun goedkeuring, maar kwamen zij nog wel met een aantal punten voor aanscherping van het conceptregeerakkoord.

 • 4 oktober 2017

  Begrotingsbehandelingen uitgesteld: eerst een nieuw kabinet

  De Tweede Kamer zal pas over de begrotingen voor 2018 debatteren als het nieuwe kabinet er is. Dan pas is duidelijk wat het nieuwe kabinet wil veranderen aan de begrotingen die op Prinsjesdag zijn ingediend. Eerder besloot de Tweede Kamer ook al de Algemene Politieke Beschouwingen en de Algemene Financiële Beschouwingen uit te stellen. Kamerlid Mark Harbers (VVD) deed het verzoek tot uitstel van de begrotingsbehandelingen woensdagmiddag 4 oktober tijdens de regeling van werkzaamheden. Hij kreeg steun van een meerderheid in de Kamer.

 • 3 oktober 2017

  Minister Hennis van Defensie en Commandant der Strijdkrachten stappen op

  Klaas Dijkhoff (VVD) neemt de taken van Jeanine Hennis over als minister van Defensie. Hij legt zijn functie als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie neer. Hennis stapte dinsdagavond 3 oktober 2017 op als minister van Defensie, samen met Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. Dat maakte Hennis bekend aan het einde van het debat over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Die heeft onderzoek gedaan naar een fataal ongeluk in Mali op 6 juli 2016. Tijdens een oefening ontplofte een mortiergranaat, waardoor twee Nederlandse militairen verongelukten en een derde militair zwaargewond raakte.

 • 2 oktober 2017

  Vraag aan onderwijsveld: wat vindt u van de lumpsumsystematiek?

  De Kamerleden van de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap willen een breder en dieper inzicht krijgen in de voor- en nadelen van de lumpsumbekostigingssystematiek in met name het primair en voortgezet onderwijs. Ook zijn de Kamerleden benieuwd naar mogelijke verbeteringen daarin. Deze informatie kan de commissie meenemen in toekomstige debatten over dit onderwerp.

 • 1 oktober 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 3 oktober

  Op dinsdag 3 oktober 2017 gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: het Catalaans referendum, 50-plussers, DNA-profielen en giftige bessen.

 • 28 september 2017

  Abel Herzberglezing door Kamervoorzitter Arib

  Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib hield op zondag 17 september 2017 de 28ste Abel Herzberglezing in De Rode Hoed te Amsterdam. In haar lezing ging ze in op de vraag hoe in de Nederlandse samenleving een migrantenzuil is ontstaan. En ook hoe we in Nederland zorgvuldig kunnen omgaan met de waarden van het huidige democratische stelsel.

 • 27 september 2017

  Op schoolreis naar de Tweede Kamer zonder je klas te verlaten

  De kinderen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur hadden dinsdag 26 september een primeur; zij gingen virtueel op schoolreis met Google Expedities, een nieuw digitaal onderwijsmiddel. De leerlingen bezochten de Tweede Kamer, maar hoefden daarvoor hun klas niet te verlaten. Ze waren enthousiast: “Echt leuk om in de Tweede Kamer te kijken. Je kan goed zien waar iedereen zit.”

 • 26 september 2017

  Kamer stemt in met wetsvoorstel eigen risico in zorg

  De Tweede Kamer heeft op dinsdag 26 september 2017 gestemd vóór het wetsvoorstel voor het ongewijzigd laten van het eigen risico in de zorg. Alleen de fractie DENK stemde tegen. Het wetsvoorstel is dinsdagavond ook in de Eerste Kamer behandeld. De Eerste Kamer heeft het voorstel aansluitend zonder stemming aangenomen.

12345...57volgende 15 resultaten