Kamermuziek: favoriete nummers van Kamerleden

27 juli 2021

De samenstelling van de Tweede Kamer verandert eens in de zoveel tijd. Nieuwe Kamerleden brengen hun eigen voorkeuren mee. Ook op muziekgebied. Reden voor een inventarisatie: wat is de favoriete muziek in de Tweede Kamer? Dat resulteerde in een Spotify-lijst.


Podcast Kamervragen geeft kijkje achter de schermen

22 juli 2021

De Tweede Kamer heeft sinds de verkiezingen haar eigen podcast: Kamervragen. Iedere aflevering vertellen Kamerleden van verschillende politieke partijen over hun ervaringen en belevenissen op het Binnenhof. Alle afleveringen van de podcast staan nu online, inclusief een bonusaflevering met de Kamervoorzitter, en zijn voor iedereen gratis te beluisteren.


De Tweede Kamer verhuist

20 juli 2021

De verhuizing van de Tweede Kamer naar de tijdelijke huisvesting elders in het centrum van Den Haag is in volle gang. Na het zomerreces vindt op 7 september de eerste vergaderdag plaats aan de Bezuidenhoutseweg 67. In dit bericht vindt u updates, foto’s en meer informatie over de verhuizing en de tijdelijke huisvesting.


Parlementaire enquêtecommissie brengt werkbezoek aan Groningen

16 juli 2021

De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen kijkt terug op een waardevol werkbezoek in Groningen. Bewoners en andere betrokkenen maakten 14 en 15 juli tijd vrij om hun verhaal te delen met de commissieleden en ondersteunende staf. “Het is belangrijk om de gevolgen van de aardbevingsproblematiek met eigen ogen te zien, zodat het onderzoek niet alleen in Den Haag plaatsvindt”, aldus commissievoorzitter Tom van der Lee.


Afscheid van het Binnenhof

15 juli 2021

De verhuizing van de Tweede Kamer naar de tijdelijke huisvesting elders in het centrum van Den Haag is in volle gang. Kamerleden, fractiemedewerkers, ambtenaren en pers hebben (voorlopig) afscheid van het Binnenhof genomen. Het gebouwencomplex ondergaat de komende jaren een grondige renovatie. Hier een terugblik op een bijzondere afscheidsweek.


Kamer terug van reces voor coronadebat

13 juli 2021

De Tweede Kamer is op woensdag 14 juli teruggekomen van het zomerreces voor een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het debat is van 13.00 tot 19.00 uur en is live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Werkgroep doet voorstellen om positie Kamer te versterken

8 juli 2021

Een werkgroep onder voorzitterschap van Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) gaat praktische voorstellen doen waarmee de Tweede Kamer haar medewetgevende en controlerende taken beter kan uitvoeren en haar informatiepositie kan versterken. Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft de opdracht aan de werkgroep op donderdag 8 juli gegeven.


Kamer installeert tijdelijke commissie Fraudebeleid en Dienstverlening

7 juli 2021

De Tweede Kamer heeft op donderdag 8 juli de tijdelijke commissie Fraudebeleid en Dienstverlening (TCFD) geïnstalleerd. De tijdelijke commissie heeft Salima Belhaj (D66) gekozen tot voorzitter, en Michiel van Nispen (SP) tot ondervoorzitter.


Briefing over het coronavirus: volg het live

7 juli 2021

Kamerleden krijgen op woensdag 7 juli van 10.30 tot 12.00 uur een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. U kunt de briefing live volgen via deze site en de app Debat Direct. De powerpointpresentatie van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht.


Debat over verslag parlementaire ondervraging kinderopvangtoeslag

6 juli 2021

Met een plenair debat rondt de Tweede Kamer op woensdag 7 juli de parlementaire ondervraging kinderopvangtoeslag af. Kamerleden debatteren over het eindverslag van de gelijknamige commissie met demissionair minister-president Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra en staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën. Het debat is vanaf 13.50 uur te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Briefing over het coronavirus: volg het live

6 juli 2021

Kamerleden krijgen op dinsdag 6 juli van 17.00 tot 19.00 uur een technische briefing over de vaccinatie van jongeren tegen het coronavirus. U kunt de briefing live volgen via deze site en de app Debat Direct. De powerpointpresentatie van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht.


Het vragenuur van dinsdag 6 juli

6 juli 2021

Het vragenuur van dinsdag 6 juli gaat over de volgende onderwerpen: het stopzetten van langdurige behandelingen tegen depressie door ggz-instelling PsyQ, de GGD die aangifte doet van bedreiging van medewerkers door complotdenkers en het bericht dat een dansbond #MeToo-meldingen in de doofpot zou stoppen.


Gesprek met vice-voorzitter Europese Commissie Dombrovskis

2 juli 2021

De commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat op 5 juli 2021 van 9.30 tot 10.30 in gesprek met Valdis Dombrovskis, vice-voorzitter van de Europese Commissie. U kunt dit gesprek live volgen via de livestream van deze site.


Herdenking afschaffing slavernij

1 juli 2021

Namens de Staten-Generaal hebben de Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, een krans gelegd bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark.


Rondetafelgesprek over media en persvrijheid

30 juni 2021

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) houdt op donderdag 1 juli van 12.00 tot 14.30 uur een rondetafelgesprek over media en persvrijheid. Het gesprek is live te volgen via de website en de app Debat Direct.


12345...100volgende 15 resultaten