Rapport over werking parlementaire ondervraging

29 juni 2022

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft de evaluatie in ontvangst genomen van de werkgroep die het instrument van de parlementaire ondervraging heeft onderzocht. Deze werkgroep van drie Kamerleden concludeert dat de parlementaire ondervraging zeker een meerwaarde heeft en voorziet in een behoefte. De werkgroep stelt voor om een beknopte vorm van de parlementaire enquête permanent te verankeren in de interne regels van de Tweede Kamer.


Debat over de maatschappelijke onrust rondom de stikstofcrisis

29 juni 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 30 juni plenair over de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom de stikstofcrisis. Naar verwachting komen minister-president Mark Rutte en minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid hiervoor naar de Kamer. Het debat is vanaf 19.15 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct. Het debat wordt live ondertiteld.


Enquêtecommissie aardgaswinning Groningen start openbare verhoren

28 juni 2022

De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen is op maandag 27 juni gestart met de eerste week van de openbare verhoren. Commissievoorzitter Tom van der Lee maakte op woensdag 22 juni het verhoorschema bekend. Alle verhoren zijn te volgen via de livestream op deze website en de app Debat Direct.


Kamer stemt in met Tijdelijke commissie Corona

28 juni 2022

De Tweede Kamer stemt in met het voorstel een Tijdelijke commissie Corona in te stellen. De commissie heeft de taak om voorstellen te doen voor de invulling van een parlementaire enquête over Corona.


Kamer debatteert over sportbeleid

28 juni 2022

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteert op woensdag 29 juni over het sportbeleid. Minister Conny Helder van VWS komt hiervoor naar de Kamer. Het debat is vanaf 10.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Het vragenuur van dinsdag 28 juni

28 juni 2022

Het vragenuur van dinsdag 28 juni gaat over de volgende onderwerpen: het harde oordeel van de inspectie over de uithuisplaatsingen binnen de jeugdzorg, de oplopende coronabesmettingen en de positie van kwetsbare ouderen en het bericht dat het ministerie van Volksgezondheid de vroege RIVM-memo over het vastlopen van de zorg niet deelde met de ziekenhuizen.


Open data Tweede Kamer gemakkelijker toegankelijk

27 juni 2022

De Tweede Kamer heeft een nieuwe release van het Open Data Portaal beschikbaar gesteld. Iedereen heeft vanaf nu drempelloze en stabiele toegang tot de open data van de Tweede Kamer. Registratie is niet noodzakelijk.


Debat over stikstofbeleid

22 juni 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 23 juni vanaf 10.15 uur over het stikstofbeleid van het kabinet met de ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). U kunt dit debat volgen via de livestream en de app Debat Direct. Er is live ondertiteling.


Eerste Dag van de Publieke Dienstverlening

21 juni 2022

De eerste Dag van de Publieke Dienstverlening in de Tweede Kamer vindt plaats op donderdag 23 juni vanaf 13.00 uur. Op deze dag gaan Kamerleden met verschillende uitvoeringsorganisaties en beleidsambtenaren in gesprek om te kijken hoe de publieke dienstverlening verbeterd kan worden. U kunt de rondetafelgesprekken van deze bijeenkomst volgen via de livestream en de app Debat Direct.


Debat over vreemdelingen- en asielbeleid

21 juni 2022

Kamerleden van de commissie Justitie en Veiligheid (J&V) gaan op woensdag 22 juni met staatssecretaris Eric van der Burg in gesprek over het vreemdelingen- en asielbeleid. Onderwerpen zoals de overvolle opvanglocaties en de opvang van Oekraïners staan op de agenda. Het gesprek is vanaf 10.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Het vragenuur van dinsdag 21 juni

21 juni 2022

Het vragenuur van dinsdag 21 juni gaat over de volgende onderwerpen: het schrappen van veel vluchten door Schiphol, de arbeidsmarktpositie van mensen die lang naar een baan zoeken en de ongelijkheid in schooladviezen tussen de Randstad en daarbuiten.


Gesprek over maaltijd- en flitsbezorging

Maaltijdbezorgers op straat 20 juni 2022

Kamerleden van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreken op dinsdag 21 juni over maaltijd- en flitsbezorging. Hierover verscheen een rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie waarin overtredingen aan het licht komen. Het gesprek is vanaf 16.30 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Tweede Kamer start pilot met extra medewerkers voor inhoudelijke ondersteuning

16 juni 2022

Om de Tweede Kamer beter toe te rusten op de controlerende en medewetgevende taken, start de Tweede Kamer een pilot met tien fulltime medewerkers voor analyse en onderzoek. Dat heeft Kamervoorzitter Vera Bergkamp vandaag bekendgemaakt.


Debat over koopkrachtmaatregelen

15 juni 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 16 juni over de wijziging van een aantal belastingwetten die van invloed zijn op de koopkracht. De aanvullende maatregelen zijn nodig in verband met de stijgende energieprijzen. Staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën komt hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf omstreeks 11.00 uur live volgen via deze website en de app Debat Direct.


Kamer debatteert over de Voorjaarsnota

14 juni 2022

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 15 juni over de Voorjaarsnota met minister-president Mark Rutte, minister Sigrid Kaag (Financiën) en staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën). In de Voorjaarsnota informeert de minister van Financiën de Kamer over de stand van zaken van de uitgaven en inkomsten van het Rijk. Het debat is vanaf 10.50 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


12345...115volgende 15 resultaten