Kamervoorzitter stuurt Sinterklaasgedicht aan alle Leden

5 december 2020

Vandaag verraste Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib de Kamerleden met een Sinterklaasgedicht. “Pak de cadeaus, warme choco en de pepernoten, en geniet van Sinterklaas - samen met uw huisgenoten", zo liet zij de Kamerleden weten.


Documenten renovatie Binnenhof openbaar

3 december 2020

Er is vandaag weer een aantal documenten over de renovatie van het Binnenhof openbaar gemaakt door het Rijksvastgoedbedrijf. Een daarvan is het functioneel voorlopig ontwerp van de Tweede Kamer.


Rondetafelgesprek over racisme en discriminatie

2 december 2020

Racisme en discriminatie staan centraal in het rondetafelgesprek dat de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken op donderdag 3 december van 9.30 tot 13.00 uur voert met zeven deskundigen op dit gebied. U kunt het gesprek live volgen.


Rondetafelgesprek over kernenergie

1 december 2020

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat houdt op woensdag 2 december van 14.00 tot 17.30 uur een rondetafelgesprek over kernenergie. Het gesprek is live te volgen via de website en de app Debat Direct.


Het vragenuur van dinsdag 1 december

1 december 2020

Het vragenuur van dinsdag 1 december gaat over de volgende onderwerpen: illegale bommen in woonwijken, de blokkade door de minister van Justitie en Veiligheid van een benoeming van een rechter in een toetsingscommissie voor euthanasie en het bericht dat de minister-president onderzoek naar steun aan Syrische rebellen zou tegen proberen te houden.


Kamer debatteert over begroting Defensie

1 december 2020

In de periode oktober tot en met december behandelt de Tweede Kamer de begrotingen van alle ministeries afzonderlijk. Elke week passeren een of meerdere begrotingen de revue. Op dinsdag 1 december behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Defensie. De vergadering is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Openbare verhoren onderzoek kinderopvangtoeslag afgesloten

26 november 2020

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) heeft op donderdag 26 november haar openbare verhoren in de Enquêtezaal afgesloten. De commissie biedt op 17 december 2020 haar verslag met bevindingen aan de Tweede Kamer aan. De Kamerleden kunnen vervolgens op basis van deze bevindingen het debat aangaan met de verantwoordelijke bewindspersonen.


Afscheid Kamerlid Theo Hiddema (FvD)

Blauwe stoelen 24 november 2020

Theo Hiddema, Kamerlid voor Forum voor Democratie, heeft de Tweede Kamer verlaten. Hij stapte vanmiddag met onmiddellijke ingang op. Kamervoorzitter Khadija Arib noemde in haar afscheidswoord Hiddema's 'markante verschijning en authentieke invalshoeken'.


Het vragenuur van dinsdag 24 november

24 november 2020

Het vragenuur van dinsdag 24 november gaat over de volgende onderwerpen: het terugvorderen van vergoedingen in aardbevingsgebied Groningen, regels voor euthanasie op ernstig dementerenden en het inloggen door een journalist in een geheime vergadering van EU-ministers.


Rondetafelgesprek over pensioenakkoord

23 november 2020

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt op dinsdag 24 november van 17.00 tot 20.00 uur een rondetafelgesprek over het pensioenakkoord dat het kabinet afgelopen zomer sloot met werkgevers- en werknemersorganisaties. Het gesprek is live te volgen via de website en de app Debat Direct.


Namen Holocaust Namenmonument geadopteerd

19 november 2020

De Tweede Kamer heeft de namen van twee in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse Kamerleden geadopteerd in het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De adoptie betreft de namen van de voormalige Tweede Kamerleden Alida de Jong (SDAP) en Mozes Cohen (VDB). De Eerste Kamer adopteerde de omgekomen joodse Eerste Kamerleden Simon de la Bella (SDAP) en Maup Mendels (SDAP).


Briefing, gesprek en debat over coronavirus: volg het live

17 november 2020

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 18 november vanaf 15.00 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan dit debat krijgen Kamerleden vanaf 9.30 uur een technische briefing. U vindt de presentaties die daarbij horen in dit artikel. Daarna volgt een gesprek met twee gedragswetenschappers. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Extra hoorzittingen Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties

17 november 2020

De tijdelijke commissie die onderzoek doet naar het functioneren van uitvoeringsorganisaties heeft op vrijdag 13 november de zittingsdagen in de Enquêtezaal afgesloten. Op woensdag 18 november heeft de commissie nog enkele gesprekken met genodigden gepland in de Thorbeckezaal. Daarna gaat de commissie haar rapport schrijven.


Het vragenuur van dinsdag 17 november

17 november 2020

Het vragenuur van dinsdag 17 november gaat over de volgende onderwerpen: het blokkeren van de EU-begroting door Hongarije en Polen, stagediscriminatie en het bespioneren van Europese bondgenoten door het Amerikaanse NSA.


Gemeentelijke herindelingen en samenvoegingen

12 november 2020

Bij de Tweede Kamer zijn vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling dan wel samenvoeging aanhangig gemaakt. Het gaat om samenvoegingen van de gemeenten Landerd en Uden, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, Heerhugowaard en Langedijk en herindelingen van Beemster en Purmerend en Amsterdam en Weesp. Extern commentaar is mogelijk tot 9 december 2020.


12345...90volgende 15 resultaten