Kamernieuws

15 januari 2019

Het vragenuur van dinsdag 15 januari 2019

Op dinsdag 15 januari 2019 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het klimaatakkoord, wachttijden in de zorg, migrantenschepen en asielkinderen die verdwijnen uit opvanglocaties.

lees meer
15 januari 2019

Vacatures bij de Tweede Kamerorganisatie

De organisatie van de Tweede Kamer zoekt een medewerker voor het archief een technicus, en een hoofd Beveiligingsdienst.

lees meer
11 januari 2019

Eerste en Tweede Kamer bezoeken Caribisch deel Koninkrijk

Een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer nam van dinsdag 8 januari tot en met vrijdag 11 januari 2019 deel aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) op Sint Maarten. De centrale thema’s voor dit IPKO waren de onderlinge samenwerking, recente ontwikkelingen in Venezuela, het voorstel van Rijkswet Koninkrijksgeschillen en structurele verkiezingswaarneming.

lees meer
10 januari 2019

Kamerleden onderzoeken Deens medialandschap

Hoe ziet het medialandschap in Denemarken eruit? Om hier achter te komen bracht een aantal leden van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in het kerstreces een werkbezoek aan Denemarken. De commissieleden wilden hiervan leren voor de invulling van het toekomstig medialandschap in Nederland.

lees meer
9 januari 2019

Werkbezoek Zweden en het Verenigd Koninkrijk over schulden

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid is van maandag 7 tot donderdag 10 januari op werkbezoek in Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het bezoek is in het kader van het jaarplan 2018 schulden.

lees meer
2 januari 2019

Schulden? Deel jouw ervaring met de Tweede Kamer

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil in gesprek komen met zoveel mogelijk mensen die in de schulden zitten en de ervaringen horen van mensen met schulden. Daarom organiseert de commissie een webinar, een online gesprek, over de ervaringen die mensen hebben met schulden.

lees meer
21 december 2018

Tweede Kamer met kerstreces

De Tweede Kamer is tot en met maandag 14 januari 2019 met kerstreces. De eerstvolgende plenaire vergadering is op dinsdag 15 januari. Aan het einde van de laatste vergadering van 2018 bedankte Kamervoorzitter alle mensen die het Kamerwerk mogelijk gemaakt hebben in 2018.

lees meer
20 december 2018

Tentoonstelling over 100 jaar algemeen kiesrecht

Breng een bezoek aan de tentoonstelling 'Ik vier mijn stem'. Deze is van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te zien in de Statenpassage, de centrale hal van de Tweede Kamer. De tentoonstelling vertelt de bijzondere geschiedenis van het algemeen kiesrecht en laat zien dat het nog altijd in beweging is.

lees meer
19 december 2018

Kamercommissie vergadert over personeelstekort in de zorg

De Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) houdt op maandag 28 januari 2019 een rondetafelgesprek over onder andere over het kabinetsplan ‘Werken in de zorg’. Voor die bijeenkomst deden Kamerleden een beroep op ervaringsdeskundigen en betrokkenen.

lees meer
18 december 2018

Het vragenuur van dinsdag 18 december 2018

Op dinsdag 18 december 2018 herdenkt de Tweede Kamer om 14.00 uur de aanslag in Straatsburg. Aansluitend gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het doorverkopen van gegevens van tennissers en voetballers, het VN-migratiepact, de Hongaarse demonstratie tegen Orbán en inspraak van studenten bij de besteding van basisbeursgeld.

lees meer
18 december 2018

Staatscommissie parlementair stelsel publiceert eindverslag

Is het nodig om het Nederlandse parlementaire stelsel aan te passen? Over die kwestie heeft een staatscommissie onder voorzitterschap van Johan Remkes zich het afgelopen jaar gebogen. Op donderdag 13 december presenteerde de commissie haar aanbevelingen in een eindrapport. Op donderdag 21 juni 2018 publiceerde zij al een tussenstand van haar onderzoek.

lees meer
12 december 2018

Interparlementaire kopgroep EU-klimaatbeleid van start tijdens klimaattop in Polen

Een delegatie van Tweede Kamerleden woont in de tweede week van december de VN-Klimaatconferentie (COP 24) in het Poolse Katowice bij. Op woensdag 12 december start de commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met het Beneluxparlement een ‘National Parliaments for EU Climate Ambition’. Het is de eerste bijeenkomst van een interparlementaire kopgroep die zich met het klimaatbeleid van de EU bezig zal houden. Nationale parlementsleden uit de EU-lidstaten zullen binnen deze kopgroep de noodzaak van een ambitieus EU-klimaatbeleid bespreken en nationale ontwikkelingen en uitdagingen op klimaatgebied uitwisselen.

lees meer
11 december 2018

Het vragenuur van dinsdag 11 december 2018

Op dinsdag 11 december 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: de hoge energierekening, het AMC dat honderden mensenhoofden heeft gekocht, etnisch profileren en de toename van antisemitisme in de Europese Unie.

lees meer
11 december 2018

Perstoren vrijgegeven

Een deel van de Perstoren in het Tweede Kamergebouw is dinsdag afgesloten geweest. Inmiddels zijn alle verdiepingen weer vrijgegeven. Na politieonderzoek blijkt dat de poederbrief die op de Telegraafredactie was aangetroffen, niet schadelijk is. In de Perstoren hebben veel parlementaire journalisten een werkplek.

lees meer
5 december 2018

Evaluatiecommissie: kabinetsformatie ordentelijk verlopen

De kabinetsformatie van 2017 is ondanks de lange duur in het algemeen ordentelijk verlopen. Daarmee lijkt de in 2012 gewijzigde formatieprocedure, waarbij de Tweede Kamer de regie heeft, ook onder moeilijke omstandigheden toepasbaar. "Met dit rapport is een stevig fundament gelegd voor een volgende kabinetsformatie en voor een volgende generatie politici", aldus Voorzitter Khadija Arib, die het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport in ontvangst nam.

lees meer

12345...67volgende 15 resultaten