Kamer debatteert over kinderopvangtoeslag

kinderopvang 27 mei 2020

De Tweede Kamer debatteert vandaag vanaf 11.00 uur in de plenaire zaal over het stopzetten van de kinderopvangtoeslag met staatssecretaris Van Huffelen (Financiën). Volg het debat live via deze website.


Het vragenuur van dinsdag 26 mei

25 mei 2020

Het vragenuur van dinsdag 26 mei gaat over de volgende onderwerpen: de mishandeling van een handhaver bij het strand van IJmuiden, fraude bij taalcursussen voor inburgeraars en de risico's van de besmette nertsenhouderijen.


Tijdelijke commissie Digitale toekomst presenteert eindrapport

De leden van de tijdelijke commissie Digitale toekomst 25 mei 2020

De tijdelijke commissie Digitale toekomst overhandigt op donderdag 28 mei 2020 haar eindrapport aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. Commissievoorzitter Kathalijne Buitenweg geeft een toelichting op de bevindingen en aanbevelingen van de commissie. Volg de aanbieding live via deze website.


Briefing over coronabesmetting tussen mens en dier

24 mei 2020

De Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit houdt op maandag 25 mei van 15.00 tot 17.00 uur een technische briefing over besmettingen met het coronavirus tussen mens en dier. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. Via deze site en de app Debat Direct is de briefing live te volgen.


Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 20 mei

21 mei 2020

De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 20 mei plenair over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten terug te lezen, luisteren en bekijken.


Beëdiging en afscheid Kamerleden

20 mei 2020

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft op woensdag 20 mei 2020 twee nieuwe Kamerleden beëdigd. Het gaat om Julius Terpstra (CDA) en Marijke van Beukering-Huijbregts (D66). CDA-Kamerlid Erik Ronnes nam na vijf jaar afscheid van de Tweede Kamer.


Verantwoordingsdag: hoe is het geld besteed?

19 mei 2020

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft op woensdag 20 mei, Verantwoordingsdag, het Financieel Jaarverslag van het Rijk 2019 en het Rijksjaarverslag 2019 in ontvangst genomen. De dag is het startsein van het proces waarin de Kamer de komende maanden controleert of het kabinet in de praktijk haar plannen waarmaakt.


Afscheid D66-Kamerlid Monica den Boer

19 mei 2020

De Tweede Kamer heeft vandaag afscheid genomen van D66-fractielid Monica den Boer. Het Kamerlid wordt hoogleraar aan de Nederlandse Defensie Academie.


Het vragenuur van dinsdag 19 mei

18 mei 2020

Het vragenuur van dinsdag 19 mei gaat over de volgende onderwerpen: hoog verzuim onder leerlingen uit arme gezinnen, optreden tegen homofobie, de toename van criminaliteit onder asielzoekers en een extern onderzoek naar plichtsverzuim bij de Belastingdienst. Het is de eerste keer sinds dinsdag 10 maart dat er weer een vragenuur plaatsvindt.


Weer meer debatten in Kamer

17 mei 2020

De Tweede Kamer gaat weer meer debatteren. De versoepeling van de coronamaatregelen is voor het Presidium van de Tweede Kamer aanleiding om de werkzaamheden verder te verruimen, schrijft Kamervoorzitter Khadija Arib in een brief aan de Kamerleden.


Rapport over Caribische delen Koninkrijk

14 mei 2020

De Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties heeft vandaag het rapport 'Kleine eilanden, Grote uitdagingen' digitaal in ontvangst genomen. Dit rapport gaat over de economische kansen en oplossingen van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en van de eilanden behorend tot Caribisch Nederland.


Nationale ombudsman biedt jaarverslag over 2019 aan

Nationale Ombudsman Van Zutphen 14 mei 2020

‘Regel regie!’ Dat is de titel van het gezamenlijke jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2019. De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, presenteerde vandaag het rapport in de Tweede Kamer.


Vergaderingen in week 20: volg het live

Blauwe stoelen 13 mei 2020

De Tweede Kamer houdt zich op woensdag 13 en donderdag 14 mei met twee onderwerpen bezig: de transparantie van het ministerie van Defensie over luchtaanvallen in de strijd tegen IS en twee moties rond het coronabeleid. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten live te volgen.


Debat en briefing over coronavirus: terugblik 7 mei

8 mei 2020

De Tweede Kamer voerde gisteren een plenair debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. 's Ochtends gaf het RIVM de Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.


Nieuw Kamerlid beëdigd: Tom van den Nieuwenhuijzen

7 mei 2020

Tom van den Nieuwenhuijzen is vanmiddag beëdigd als Kamerlid voor GroenLinks. Hij volgt Isabelle Diks op, die vanmiddag afscheid nam van de Tweede Kamer.


12345...83volgende 15 resultaten