Debat over sms'jes minister-president

19 mei 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 19 mei vanaf 10.15 uur over het wissen van sms'jes door minister-president Mark Rutte.


Verantwoordingsdag 2022

18 mei 2022

De derde woensdag van mei, dit jaar 18 mei, is traditioneel Verantwoordingsdag in de Tweede Kamer. Deze dag vormt het startsein van het proces waarin de Kamer controleert of het kabinet in de praktijk haar plannen voor 2021 heeft waargemaakt. Om 10.15 uur bood minister Sigrid Kaag van Financiën de verantwoordingsstukken aan.


Prinsjesdag 2022 in Koninklijke Schouwburg Den Haag

18 mei 2022

De gezamenlijke vergadering van Eerste en Tweede Kamer op Prinsjesdag, dit jaar op 20 september, vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.


Jonge wetenschappers beoordelen financieel beleid kabinet

18 mei 2022

De commissie voor de Rijksuitgaven van de Tweede Kamer organiseert op 23 mei de V-100. De V staat voor verantwoording en het getal 100 staat voor de honderd burgers die door de Tweede Kamer worden uitgenodigd om de jaarverslagen van de ministeries kritisch te bekijken. Deze editie is het aan jonge wetenschappers om het financiële beleid van het kabinet in 2021 te beoordelen.


Kennisevenement Beweren en Bewijzen

18 mei 2022

Wat is de wetenschappelijke onderbouwing van beleid? En wat is de wisselwerking tussen wetenschap en politiek? Deze vragen staan centraal tijdens het kennisevenement ‘Beweren en Bewijzen - Ontmoeting tussen wetenschap, advies en politiek’ op 23 en 24 mei. Het evenement wordt in samenwerking met Parlement en Wetenschap en andere kennisinstellingen georganiseerd in en rond de Tweede Kamer.


Het vragenuur van dinsdag 17 mei

17 mei 2022

Het vragenuur van dinsdag 17 mei gaat over de volgende onderwerpen: crisis bij aanmeldcentrum Ter Apel, de Ketheltunnel die tijdens de ochtendspits werd afgesloten vanwege ziekmeldingen en het bericht dat vanaf 2026 de warmtepomp verplicht wordt bij vervanging van een cv-ketel.


Derde editie van het Kindervragenuur

17 mei 2022

Op dinsdag 17 mei 2022 vond voor de derde keer het Kindervragenuur plaats. Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Dongen, Genemuiden, Tilburg, Urk en Wagenborgen mochten dit jaar plaatsnemen in de blauwe Kamerzetels en bewindslieden ondervragen.


Finaledebat Derde Kamer: discussies vol vuur

13 mei 2022

Een elektrische step of fiets voor kinderen onder de twaalf moet verboden worden, maar hoe controleer je iemands leeftijd? Vol vuur discussieerden zevende- en achtstegroepers van twee basisscholen over dit en andere vraagstukken in de plenaire zaal van de Eerste Kamer tijdens het finaledebat van de Derde Kamer der Staten-Generaal op vrijdag 13 mei.


Gevolgen van oorlog in Oekraïne voor Nederlands bedrijfsleven

11 mei 2022

De commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BuHaOS) debatteert op woensdag 11 mei van 16.00 tot 18.30 uur over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor het Nederlandse bedrijfsleven. Minister Liesje Schreinemacher (BuHaOS) komt hiervoor naar de Tweede Kamer. Het debat is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Debat over uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

11 mei 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 12 mei vanaf 12.00 uur plenair over de uithuisplaatsingen van kinderen in gezinnen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen. Het debat is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Armeense minister-president op bezoek bij Tweede en Eerste Kamer

11 mei 2022

De Tweede en Eerste Kamer ontvingen op woensdag 11 mei de Armeense minister-president Nikol Pashinyan, die een staatsbezoek bracht aan Nederland. Het is het eerste officiële bezoek van de Armeense minister-president aan Nederland.


Parlementaire Assemblee NAVO bezoekt Tweede Kamer

10 mei 2022

De Parlementaire Assemblee van de NAVO brengt van woensdag 11 mei tot en met vrijdag 13 mei een bezoek aan de Tweede Kamer. Een groep van 29 parlementariërs uit de dertig NAVO-landen bespreekt samen met Eerste en Tweede Kamerleden de toekomst van de NAVO en de veiligheidssituatie in de wereld.


Het vragenuur van dinsdag 10 mei

10 mei 2022

Het vragenuur van dinsdag 10 mei gaat over de volgende onderwerpen: het zakken van Nederland op de ranglijst van persvrijheid, de documenten over de evacuatie in Kaboel die na maanden nog niet zijn vrijgegeven en onbeantwoorde schriftelijke vragen over een Poolse mensenrechtenactiviste die een celstraf boven het hoofd hangt.


Kamer debatteert over coronaherstelfonds

9 mei 2022

De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 10 mei plenair over het Nederlandse plan voor het Europese coronaherstelfonds. De ministers Sigrid Kaag (Financiën) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) komen hiervoor naar de Kamer. Het debat is vanaf 17.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Rondetafelgesprek over hervorming pensioenstelsel

9 mei 2022

Wat is er nodig om een beter pensioenstelsel te maken? Over deze vraag organiseert de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op dinsdag 10 mei een rondetafelgesprek. Tal van deskundigen geven hun visie op een nieuw pensioenstelsel dat is uitgewerkt in het voorstel voor de Wet toekomst pensioenen (Wtp). De bijeenkomst is vanaf 16.30 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


12345...113volgende 15 resultaten