Tweede Kamer viert 75 jaar vrijheid en herstel democratie

25 september 2020

De eerste bijeenkomst van de Tweede Kamer na afloop van de Tweede Wereldoorlog, precies 75 jaar geleden, is vanmiddag herdacht in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Kinderen en kleinkinderen van Kamerleden die een rol speelden bij de terugkeer naar het Binnenhof in 1945, haalden herinneringen op aan hun (groot)ouders. Kamervoorzitter Khadija Arib: "Vanaf 25 september 1945 werkte de Kamer aan een parlement zoals het moet zijn: een sterke tegenmacht tegenover de regering."


Kamerlid Anne Mulder (VVD) geridderd bij afscheid

24 september 2020

Na tien jaar nam Anne Mulder (VVD) op donderdag 24 september afscheid als Tweede Kamerlid. Hij wordt wethouder in Den Haag. Bij zijn afscheid werd Mulder benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kamervoorzitter Khadija Arib prees Mulder voor zijn aandacht voor het internationale werk van de Kamer.


Overleg vreemdelingen- en asielbeleid

23 september 2020

De Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid gaat op donderdag 24 september met staatssecretaris Broekers-Knol in gesprek over het vreemdelingen- en asielbeleid. Onderwerpen zoals de opvang van alleenstaande kinderen en de bescherming van de LHBTI-gemeenschap in opvangcentra staan op de agenda. Volg het algemeen overleg live vanaf 14.00 via deze website en de app Debat Direct.


Rondetafelgesprek en debatten over lezen

23 september 2020

Lezen lijkt het thema op 23 september in de Tweede Kamer. Er is een rondetafelgesprek over leesvaardigheid en de Kamer debatteert plenair over laaggeletterdheid, bibliotheken en de prijs van boeken. U kunt al deze onderwerpen live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Kamer installeert Tijdelijke commissie Aardgaswinning Groningen

22 september 2020

De Tweede Kamer heeft vanmiddag de Tijdelijke commissie Aardgaswinning Groningen (TCAG) opgericht. Deze commissie gaat een parlementaire enquête voorbereiden naar de aardgaswinning in die provincie.


Kamer krijgt eigen gedragscode

22 september 2020

De Tweede Kamer heeft op 22 september ingestemd met een regeling voor de handhaving van de eigen integriteitsregels. Hierin staat onder meer de introductie van een onafhankelijk college van onderzoek, dat klachten behandelt over de naleving van deze regels door Kamerleden.


Beëdiging Mark Snoeren (VVD)

22 september 2020

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft op dinsdag 22 september Mark Snoeren beëdigd als Tweede Kamerlid voor de VVD. Snoeren volgt Anne Mulder op, die tot wethouder in Den Haag is benoemd.


Debat en briefing over het coronavirus: volg het live

Blauwe stoelen 22 september 2020

De Tweede Kamer debatteert dinsdagavond 22 september vanaf 18.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat krijgen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. In dit bericht vindt u de powerpointpresentaties. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Het vragenuur van dinsdag 22 september

22 september 2020

Het vragenuur van dinsdag 22 september gaat over de volgende onderwerpen: de rol van ING bij Russische spiegelhandel, een partijbijeenkomst op de Amerikaanse ambassade in Den Haag, de digitale beveiliging van het Waternet en drugshandel via de post.


Vervolg algemene politieke beschouwingen, live te volgen met gebarentolk

17 september 2020

De algemene politieke beschouwingen 2020 worden op donderdag 17 september vanaf 10.45 uur vervolgd. De Tweede Kamer debatteert op deze tweede dag met minister-president Rutte over de hoofdlijnen van het beleid voor het komend jaar. Volg het debat live via deze site en de app Debat Direct, ook met gebarentolk.


Prinsjesdag 2020: een ander aanzien

15 september 2020

Prinsjesdag had dit jaar een ander gezicht dan gebruikelijk. De coronamaatregelen noopten tot een soberder karakter, zonder toeschouwers in de binnenstad. De inhoud van het programma bleef hetzelfde.


Spoedoverleg over brand Lesbos

10 september 2020

De commissie voor Justitie en Veiligheid houdt op donderdag 10 september een spoedoverleg over de brand in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Het aanvangstijdstip is verplaatst naar 18.00 uur. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid en minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komen naar de Tweede Kamer.


Kamervoorzitter Khadija Arib ontvangt Prinsjesprijs 2020

10 september 2020

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft donderdagmiddag 10 september de Prinsjesprijs 2020 ontvangen. De Prinsjesprijs wordt jaarlijks toegekend aan een politicus die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.


Kamer debatteert over integriteitsregels en wijzigingen Reglement van Orde

Blauwe stoelen 9 september 2020

De Tweede Kamer vergadert op 10 september over twee verschillende onderwerpen, die één belangrijke overeenkomst hebben: ze gaan over de Kamer en Kamerleden zelf. Dat betekent ook dat er geen bewindspersonen aanwezig zijn, maar dat de Kamerleden onderling met elkaar debatteren. Om 10.15 uur overleggen zij over de invoering van een gedragscode en de handhaving van de eigen integriteitsregels. Vanaf 13.45 uur gaat het debat over het Reglement van Orde, de regels die gelden tijdens debatten. U kunt de debatten live volgen via deze website en Debat Direct.


Debat over Europees herstelprogramma

europa_stockfoto.jpg 9 september 2020

De Tweede Kamer voert op 9 september vanaf 18.30 uur een debat met minister-president Rutte over de uitkomsten van de Europese top van 17 tot 21 juli. Deze top ging over een Europees herstelprogramma voor de coronacrisis.


12345...87volgende 15 resultaten