• 21 augustus 2017

  Formatiebesprekingen gaan verder

  Op woensdag 23 augustus 2017 gaan de formatiebesprekingen verder. Informateur Gerrit Zalm en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komen samen in het Johan de Witthuis aan de Haagse Kneuterdijk. Op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus zijn de onderhandelingen buiten Den Haag, op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

 • 17 augustus 2017

  Kamer terug van reces voor debat over fipronil in eieren

  Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken keren donderdag 24 augustus 2017 terug van reces voor een algemeen overleg over fipronil in eieren. Voor het debat, dat van 10.30 tot 13.30 uur duurt, komen staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Kamer.

 • 2 augustus 2017

  Kranslegging bij Indische plaquette op maandag 14 augustus

  De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, legden op maandag 14 augustus 2017 een krans bij de Indische plaquette in de hal bij ingang Binnenhof 1a van het Tweede Kamergebouw.

 • 2 augustus 2017

  Tweede Kamer met zomerreces

  Op donderdag 6 juli 2017 was de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer voor het zomerreces. De laatste Kamerdag voor de zomer is vaak nachtwerk, maar de vergaderagenda was in de weken voor het zomerreces minder vol dan gebruikelijk, als gevolg van de kabinetsformatie. Het reces duurt tot en met maandag 4 september. Op dinsdag 5 september is de eerste plenaire vergadering na de zomer. In de tussentijd gaan de onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet, afgezien van een vakantieperiode van twee weken, gewoon door.

 • 2 augustus 2017

  De vergaderapp stopt

  De vergaderapp van de Tweede Kamer met de kalender van alle openbare vergaderingen, wordt niet langer doorontwikkeld. De informatie in de vergaderapp is inmiddels gemakkelijker en uitgebreider te raadplegen via deze website en de Debat Direct.

 • 24 juli 2017

  Reis naar de Kamer: serie over Kamerleden

  In de serie 'Reis naar de Kamer' laten zes verschillende Kamerleden zien hoe ze Kamerlid zijn geworden. Maar ook hun dagelijkse of wekelijkse reis vanuit hun woonplaats naar de Kamer komt in beeld. Tot nu toe zijn Rik Grashoff (GroenLinks), Sandra Beckerman (SP), René Peters (CDA), Pia Dijkstra (D66) en Malik Azmani (VVD) in beeld gebracht.

 • 17 juli 2017

  De 150 Tweede Kamerleden stellen zich voor

  Wie zijn de leden van de Tweede Kamer? Op donderdag 23 maart is de nieuwe Kamer aan het werk gegaan. In het digitale magazine 'Klaar voor debat' stellen alle 150 Kamerleden zich kort voor.

 • 10 juli 2017

  Premier van Vietnam op bezoek

  Premier Nguyễn Xuân Phúc van Vietnam bracht dinsdag 11 juli 2017 een bezoek aan de Tweede Kamer. Om 15.00 uur werd hij ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Zij spraken met elkaar in de Regentenkamer van het Tweede Kamergebouw.

 • 7 juli 2017

  Europese verkeersplannen: werkbezoek aan Brussel

  Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Milieu brachten maandag 10 juli 2017 een werkbezoek aan Brussel. Het bezoek stond in het teken van het Mobiliteitspakket 2017 ‘Europe on the move’ dat op 31 mei door de Europese Commissie is gepubliceerd.

 • 6 juli 2017

  Ewout Irrgang voorgedragen als lid Algemene Rekenkamer

  De Tweede Kamer heeft donderdag 6 juli 2017 oud-Kamerlid voor de SP, Ewout Irrgang (1976), voorgedragen als lid van de Algemene Rekenkamer.

 • 5 juli 2017

  Verdachten MH17 in Nederland berecht

  De verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 worden in Nederland berecht. Dat schrijven minister Blok (Veiligheid en Justitie) en minister Koenders (Buitenlandse Zaken) woensdag 5 juli 2017 in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer heeft ingestemd met het voorstel van voorzitter Pieter Omtzigt (CDA) van de commissie voor Buitenlandse Zaken, om kort na het zomerreces een debat te houden over de berechting van de MH17-verdachten.

 • 5 juli 2017

  Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies presenteert verslag

  Op woensdag 5 juli bood de parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies haar verslag aan. De parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies heeft in de eerste twee weken van juni 27 deskundigen en getuigen gehoord naar aanleiding van de Panama Papers. Met deze ondervraging wil de Kamer meer inzicht krijgen in de werkwijze van trustkantoren en de fiscale adviespraktijk, en de effectiviteit van het toezicht daarop.

 • 5 juli 2017

  Debat over Voorjaarsnota

  De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 5 juli 2017 over de Voorjaarsnota met minister Dijsselbloem van Financiën. In de Voorjaarsnota informeert de minister van Financiën de Kamer over de stand van zaken van de uitgaven en inkomsten van het Rijk. Samen met de Miljoenennota en de Najaarsnota geeft de Voorjaarsnota een totaaloverzicht van de ‘toestand van 's Rijks financiën’.

 • 4 juli 2017

  Debat over afhandeling gaswinningsschade Groningen

  De Tweede Kamer debatteerde op dinsdag 4 juli 2017 over de afhandeling van aardbevingsschade door de gaswinning in Groningen. Namens het demissionaire kabinet was minister Kamp van Economische Zaken aanwezig.

 • 4 juli 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 4 juli

  Op dinsdag 4 juli 2017 gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: de sloop van een Nederlands hulpproject in Israël, het vrijlaten of niet vervolgen van asielzoekers die misdaden plegen en de aanval van Sandd op PostNL.

12345...55volgende 15 resultaten