Ines Kostić

Portretfoto Ines Kostic met partijlogo PvdD

Samenvatting

Ines Kostić is geboren in Mostar op 21 oktober 1984 en woont in Hilversum. Hen is in totaal 200 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Bescherm het meest kwetsbare"

In eerste instantie dacht ik dat politiek niets voor mij was maar toen kwam de Partij voor de Dieren en dat veranderde alles. De partij heeft een unieke, planeetbrede visie, is een belangrijke aanjager van verandering en zet het welzijn van mensen en andere dieren altijd op één. Vandaaruit proberen we het meest kwetsbare te beschermen.

Overtuigd en vegan

Mijn twee katten hebben mijn ogen geopend. Ik observeerde ze en dacht: wauw, dat zijn dus individuen met eigen karakters. Ik gun die twee het beste van de wereld. Maar waarom gun ik al die andere dieren dan niet precies hetzelfde, vroeg ik mij af. Die vraag kon ik niet zonder hypocrisie beantwoorden. Lang verhaal kort: ik werd vegetariër, daarna vegan en werd overtuigd door het programma van de Partij voor de Dieren.

Geen tijd te verliezen

In Den Haag wil ik de klimaat- en natuurcrisis aanpakken. Die urgentie voel ik tot in mijn tenen. We hebben geen tijd meer te verliezen. We moeten de rekening niet leggen bij al kwetsbare burgers, maar bij grote vervuilers. Minstens net zo belangrijk is de eiwittransitie, de transitie naar meer plantaardig. Dat is niet alleen leuk voor de dieren, maar ook goed voor ons hele land. Daarmee besparen we landbouwgrond, kunnen we meer mensen voeden en creëren we ruimte voor natuur.

Hedendaagse kunst

Ik vind het heel fijn om door musea te slenteren. Dat is een soort meditatie voor mij. Ik hou van hedendaagse kunst omdat die je uitdaagt om buiten je bekende hokjes te denken en heel direct reageert op wat er speelt in de samenleving. Hedendaagse kunst dwingt tot reflectie, niet alleen op de samenleving maar ook op jezelf.