Constituerende vergadering parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening

De Tweede Kamer heeft dinsdag 1 februari ingestemd met het onderzoeksvoorstel voor de parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening. De constituerende vergadering van de parlementaire enquêtecommissie vindt plaats op donderdag 3 februari 2022 om 9.45 uur. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden dan gekozen.

De parlementaire enquête Fraudebeleid en Dienstverlening bestaat uit de Tweede Kamerleden

Ingrid Michon-Derkzen (VVD), Salima Belhaj (D66), René Peters (CDA), Michiel van Nispen (SP), Senna Maatoug (GroenLinks), Lammert van Raan (Partij voor de Dieren), Farid Azarkan (Denk) en Sylvana Simons (Bij1).

Noot voor de redacties:

U kunt het onderzoeksvoorstel lezen op de website van de Tweede Kamer (kamerstuk 35867, nr.2)

De constitutie van de parlementaire enquêtecommissie vindt op donderdag 3 februari 2022 om 9.45 uur plaats in de Troelstrazaal. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden dan gekozen. Aansluitend geeft de commissievoorzitter een toelichting op de onderzoeksopzet. Na afloop van de vergadering is er gelegenheid voor één op één interviews met de commissievoorzitter.



De constituerende vergadering is live te volgen via de website van de Tweede Kamer en Debat Direct.



Aanmelden

Het aantal plekken voor journalisten is beperkt. Journalisten die de constituerende vergadering willen bijwonen, dienen zich daarom vóór woensdag 2 februari 15.00 uur aan te melden per e-mail: persvoorlichting@tweedekamer.nl onder vermelding van naam, medium en contactgegevens.

Accreditatie

Journalisten die de constituerende vergadering willen bijwonen, maar geen vaste accreditatie van de Tweede Kamer hebben, hebben een accreditatie nodig. Een accreditatie kan online worden aangevraagd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie,

Tijs Manten / t.manten@tweedekamer.nl / 06 48132777