Koning Abdullah II van Jordanië bezoekt Eerste en Tweede Kamer

Op woensdag 21 maart 2018 was Koning Abdullah II van Jordanië te gast op het Binnenhof. Hij werd in de Eerste Kamer ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Ook Tweede Kamerleden Pia Dijkstra (D66, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken) en Raymond de Roon (PVV, voorzitter van de commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) waren hierbij aanwezig.

Kamervoorzitter Arib schudt hand Koning Abdullah II
Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib schudt de hand van koning Abdullah II. Links op de foto Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.

Bezoek Staten-Generaal

Het bezoek aan de Staten-Generaal was onderdeel van een officieel bezoek van twee dagen aan ons land op uitnodiging van koning Willem-Alexander. Nederland en Jordanië werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio om het land heen. Dat is onder andere belangrijk voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië.

Programma

Om 10.30 uur ontvingen de Kamervoorzitters de koning van Jordanië. Hij werd vergezeld door de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ayman Safadi, en vertegenwoordigers uit het Jordaanse bedrijfsleven. Na de ontvangst was er een gesprek in de Handelingenkamer van de Eerste Kamer. Naast Eerste Kamerleden waren daarbij ook Tweede Kamerleden Pia Dijkstra en Raymond de Roon aanwezig. Na afloop van dat gesprek, bracht de koning van Jordanië nog een bezoek aan de plenaire zaal van de Eerste Kamer.