Kamer herdenkt slachtoffers aanslag Nice

Op dinsdag 6 september 2016 om 14.00 herdenkt de Kamer de aanslag in Nice. Daar reed op donderdag 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk, een man met een vrachtwagen in op een mensenmassa. Hierdoor kwamen meer dan tachtig mensen om het leven. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib betuigde op vrijdag 15 juli samen met Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol haar medeleven aan het Franse parlement en aan de Franse ambassadeur in Nederland.

Live volgen

De herdenking van de aanslag in Nice is dinsdag 6 september in de plenaire zaal. U kunt via deze website live meekijken of meeluisteren. Of kijk mee via Debat Direct.

Verklaring Kamervoorzitters

De Kamervoorzitters stuurden op vrijdag 15 juli namens de Tweede en Eerste Kamer de volgende verklaring naar het Franse parlement: "Quatorze Juillet - een nationale feestdag waarop Frankrijk juist zijn vrijheid viert - is geƫindigd in een inktzwarte nacht. Namens de Staten-Generaal willen wij u laten weten dat wij intens meeleven met de slachtoffers, hun nabestaanden en de gewonden. De Franse samenleving wordt opnieuw zwaar op de proef wordt gesteld. Samen met u hopen wij dat Frankrijk de kracht vindt om zijn open, vrije samenleving te behouden. Wij wensen u veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd."