Algemene Financiële Beschouwingen afgerond

Met de Algemene Financiële Beschouwingen is de Tweede Kamer afgelopen week begonnen aan de jaarlijkse begrotingsbehandeling. Het debat duurde twee dagen, in het zogeheten Vak K namen minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van Financiën plaats.

algemene_politieke_beschouwingen_19_september_190919027-1920.jpg
Beeld van de Algemene Politieke Beschouwingen 2019

Begrotingsbehandeling

De Algemene Financiële Beschouwingen vormen de aftrap voor de behandeling van de begrotingen per ministerie. Ze vinden altijd plaats in de week na de Algemene Politieke Beschouwingen. In de week van de politieke beschouwingen debatteren de fracties, met name de fractievoorzitters, over de hoofdlijnen van de kabinetsplannen voor het volgend jaar. Tijdens de financiële beschouwingen gaat het over de financiële hoofdlijnen. Vooral de financieel specialisten voeren het woord. Na het debat van deze week behandelt de Kamer de komende maanden per departement de begroting.

Minister en staatssecretaris

De Kamer voert het debat met de minister van Financiën en de staatssecretaris, respectievelijk Wopke Hoekstra en Menno Snel. Zij nemen plaats in Vak K, de plek waar de bewindslieden namens het kabinet het woord voeren in de plenaire vergaderzaal. Het debat begint om 10.15 uur.  

Live volgen

U kunt live meekijken of meeluisteren met dit debat.