Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 4 juni

De Tweede Kamer debatteerde op donderdag 4 juni over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat kregen de Kamerleden in de ochtend een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten terug te lezen, luisteren en te bekijken.

Blauwe stoelen

Technische briefing: update coronavirus

Op donderdagochtend 4 juni hield de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport een technische briefing. Kamerleden kregen een update van experts over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus. Het eerste gedeelte van de bijeenkomst werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het tweede gedeelte informeerden Caroline Beentjes, lid Raad van Bestuur Woonzorggroep Samen en lid van de Kerngroep Zorg Thuis van Actiz, en Liane de Haan, directeur-bestuurder ANBO, de Kamerleden.

 Presentaties 

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

Vanaf 14.00 uur debatteerde de Tweede Kamer in de plenaire zaal over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Hierbij waren minister-president Rutte, minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van Rijn van Medische Zorg aanwezig.

Spelregels: aangescherpte hygiƫnemaatregelen, afstand houden

De Tweede Kamer heeft spelregels opgesteld om tijdens de debatten die zij nog fysiek voert, de maatregelen na te leven die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De debatten kunnen er daardoor anders uitzien dan gebruikelijk. Zo wordt het meubilair en gebruikt materiaal tijdens en na de debatten extra schoongemaakt. Ook zijn voor interrupties alleen de twee microfoons aan de uiteinden van het interruptieblok ingeschakeld, in plaats van alle vier. 

Eerdere debatten en briefings

De Kamer debatteert regelmatig over het coronavirus. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.