Technische briefing over testen en beschermingsmiddelen: terugblik 30 april

Kamerleden kregen vandaag een technische briefing over het coronavirus. Tijdens deze bijeenkomst stonden het testen en persoonlijke beschermingsmiddelen centraal. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. Via deze site en de app Debat Gemist is de briefing terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.

De commissie VWS organiseert momenteel wekelijks een technische briefing over het coronavirus, waarin deskundigen Kamerleden informeren

De technische briefing bestond uit twee delen. Het eerste deel werd verzorgd door speciaal coronagezant Feike Sijbesma en Jan Woldman, adjunct-directeur publieke gezondheid van de GGD Amsterdam-Amstelland. Zij informeerden de Kamerleden over het testen op het coronavirus. Rob van der Kolk, coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, en Ernst van Koesveld, directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verzorgden het tweede deel. Zij spraken met de Kamerleden over persoonlijke beschermingsmiddelen.

Presentaties

  • Bekijk de powerpointpresentatie van Jan Woldman, adjunct-directeur publieke gezondheid van de GGD Amsterdam-Amstelland
  • Bekijk de powerpointpresentatie van Rob van der Kolk, coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen
  • Bekijk de powerpointpresentatie van Ernst van Koesveld, directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van VWS

Spelregels: aangescherpte hygiënemaatregelen, afstand houden

De Tweede Kamer heeft spelregels opgesteld om tijdens de debatten die zij nog fysiek voert, de maatregelen na te leven die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De debatten kunnen er daardoor anders uitzien dan gebruikelijk. Zo wordt het meubilair en gebruikt materiaal tijdens en na de debatten extra schoongemaakt. Ook zijn voor interrupties alleen de twee microfoons aan de uiteinden van het interruptieblok ingeschakeld, in plaats van alle vier. 

Eerdere debatten en briefings

De Kamer debatteert regelmatig over het coronavirus. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.