Debat en briefing over coronavirus: terugblik 7 mei

De Tweede Kamer voerde gisteren een plenair debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. 's Ochtends gaf het RIVM de Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.

Plenair debat ontwikkelingen coronavirus

Vanaf 14.00 uur debatteerde de Tweede Kamer in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Hierbij waren minister-president Rutte en de ministers De Jonge (VWS) en Van Rijn (Medische Zorg) aanwezig. Het debat werd afgesloten met stemmingen over de moties.

Briefing update coronavirus

Voorafgaand aan het plenaire debat kregen de Kamerleden een technische briefing over de laatste stand van zaken rondom de bestrijding van het coronavirus. Deze briefing werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur Infectieziektenbestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Presentatie 

  • Bekijk de powerpointpresentatie van Jaap van Dissel, directeur Infectieziektenbestrijding bij het RIVM

Spelregels: aangescherpte hygiƫnemaatregelen, afstand houden

De Tweede Kamer heeft spelregels opgesteld om tijdens de debatten die zij nog fysiek voert, de maatregelen na te leven die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De debatten kunnen er daardoor anders uitzien dan gebruikelijk. Zo wordt het meubilair en gebruikt materiaal tijdens en na de debatten extra schoongemaakt. Ook zijn voor interrupties alleen de twee microfoons aan de uiteinden van het interruptieblok ingeschakeld, in plaats van alle vier. 

Eerdere debatten en briefings

De Kamer debatteert regelmatig over het coronavirus. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.