Aant Jelle Soepboer

Portretfoto Aant Jelle Soepboer met partijlogo NSC

Samenvatting

Aant Jelle Soepboer is geboren in Dongeradeel op 17 augustus 1989 en woont in Nijewier. Hij is in totaal 199 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Het is een kwestie van gewóón doen en gewoon dóen”

Mijn politieke loopbaan begon in Fryslân. Ik kwam destijds op voor het voortbestaan van een belangrijke plattelandstraditie: de optocht met versierde wagens. Dit bracht mij in aanraking met de regionale politiek. Daarna ben ik, tot ik Tweede Kamerlid werd, als gemeenteraadslid en wethouder actief geweest. In de Tweede Kamer vertegenwoordig ik naast het landelijke belang ook het belang van de regio.

Leefbaarheid boven rendement

Politiek is mij niet per se met de paplepel ingegoten, maar ik heb er desondanks een passie voor ontwikkeld. Het viel me als wethouder op dat er meer vertrouwen in de decentrale overheid is dan in de rijksoverheid. Dat vertrouwen wil ik proberen te herstellen door dicht bij de mensen te blijven staan. Door eerlijk en open te zijn. En door leefbaarheid boven rendement te stellen. Het is een kwestie van gewóón doen en gewoon doén.

Politieke taal

Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs, weet ik hoe belangrijk het is om je te kunnen verplaatsen in de doelgroep. Ik merk dan ook dat de politiek op dit moment soms te ver van de mensen af staat. De taal van de Tweede Kamer gaat vaak over de hoofden van mensen heen. Ik hoop daar verandering in te kunnen brengen. De politiek moet toegankelijk blijven.