Caroline van der Plas

Portretfoto Caroline van der Plas met partijlogo Boer Burger Beweging

Samenvatting

Caroline van der Plas is geboren in Cuijk en Sint Agatha op 6 juni 1967 en woont in Deventer. Zij is in totaal 1150 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Ik doe gewoon wat mij niet verteld wordt”

Een boerin zonder boerderij, zo noem ik mijzelf. Ik was al jaren eerder bezig met het idee voor de BoerBurgerBeweging, nog voor de boerenprotesten in 2019. De onrust zagen wij aankomen. Een goede vertegenwoordiging van het platteland bestond nog niet in de Nederlandse politiek. Daarom ben ik er zelf maar mee begonnen. 

Gezond verstand

Als je iets wilt veranderen, moet je het zelf doen. Daarom ben ik politica geworden. Ik kom echt uit een politiek nest. Mijn moeder was wethouder in Deventer en ik heb politieke thema’s altijd met veel interesse gevolgd. Vanwege mijn werk kwam ik op een gegeven moment in aanraking met de agrarische sector. Toen besefte ik: in de Nederlandse politiek mag men wat meer het gezonde verstand gebruiken, zoals we dat op het platteland ook doen. Plattelandsthema’s verdienen veel meer aandacht in Den Haag. 

Vakmensen

Ik vind plattelanders een mooi volk: nuchter, de poten in de klei, geen blabla. Daar hou ik van. Doordat ik met veel boeren in contact ben en nauw ben betrokken bij hun werk weet ik wat zij nodig hebben: minder overbodige regelgeving en meer waardering. Ik zie hoeveel moeite boeren moeten doen om aan alle eisen tegemoet te komen. Beleid moet gemaakt worden door de vakmensen, niet de ambtenaren. Daar strijd ik voor in de Tweede Kamer.