E-mailprocedure : Voorstel Harbers (VVD) om in de loop van volgende week een algemeen overleg te voeren over de ontwikkelingen i.v.m. Griekenland

De vergadering is geweest

11 juli 2015
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: vrijdag 10 juli 2015 17:09
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-EU
Onderwerp: SPOED! E-mailprocedure - Voorstel Harbers (VVD) om in de loop van volgende week een algemeen overleg te voeren over de ontwikkelingen i.v.m. Griekenland
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
De heer Harbers (VVD) stelt voor om in de loop van volgende week een algemeen overleg te plannen met de minister van Financiën over de ontwikkelingen i.v.m. Griekenland (zie verder onderstaand e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op zaterdag 11 juli 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
  
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

------------------------------------------------------------------------------

Van: Harbers M.
Verzonden: vrijdag 10 juli 2015 16:55
Aan: Berck R.F.
Onderwerp: Aanvraag AO
 
Beste René,
 
Na telefonisch overleg met de meeste financieel woordvoerders hebben we geconcludeerd dat er (waarschijnlijk) na komend weekend genoeg stof is om in de Kamer over te spreken. Daarom doe ik hierbij het verzoek om een AO met de minister van Financiën te plannen in de loop van de komende week, waarbij woensdag en donderdag de meest genoemde mogelijkheden/voorkeuren zijn. Graag verzoek ik je dit via de reguliere emailprocedure aan de commissie voor te leggen. Als onderliggende stukken ga ik ervan uit dat we voor die tijd van het kabinet een verslag krijgen van de dit weekend te houden vergaderingen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Mark Harbers

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Harbers (VVD) om in de loop van volgende week een algemeen overleg te voeren over de ontwikkelingen i.v.m. Griekenland

    Te behandelen:

    Loading data