Homepage

31 januari 16:30 - 22:30 uur
Rondetafelgesprek

Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Troelstrazaal
De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 31 januari over de werving van internationale studenten. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf komt hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf 16.30 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.
Studenten lopen in tegengestelde richtingen door een zaal in de Haagse Hogeschool.

Nieuws uit de Kamer


Debat over de coronacrisis

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 1 februari over het eerste deelrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de coronacrisis. Minister-president Mark Rutte en de ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Conny Helder (Langdurige Zorg) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) komen hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf 14.45 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Het vragenuur van dinsdag 31 januari

Het vragenuur van dinsdag 31 januari gaat over de volgende onderwerpen: 1 op de 6 Nederlanders kan niet mee in de digitale betaalwereld, het bericht ‘Nederland stevent af op een 'maatschappelijk ontwrichtende' asielcrisis’ en chips van Nederlandse fabrikanten die ondanks sancties in Rusland belanden.

Uitgelicht


Rondetafelgesprek over ontwikkelingen in Iran

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken houdt op donderdag 2 februari 2023 van 15.00 tot 17.30 uur een rondetafelgesprek over de ontwikkelingen in Iran. Hiervoor heeft de commissie verschillende experts uitgenodigd.

PFAS en gezondheidseffecten

PFAS zijn giftig en vormen een bedreiging voor de gezondheid en het milieu. Over die PFAS (afkorting van poly- en perfluoralkylstoffen) debatteert de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat op donderdag 2 februari 2022 van 15.00 tot 19.00 uur met de ministers Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.


Agenda van vandaag

Vragenuur

- uur
Plenair

Stemmingen

- uur
Plenair

Regeling van werkzaamheden

- uur
Plenair

Nu live: CRISPR-Cas

- uur
Rondetafelgesprek
vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Nu live: Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV)

- uur
Technische briefing
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

Debatten in het kort

GroenLinks vraagt naar Nederlandse chips in Rusland

31 januari 2023, mondelinge vragen - Van der Lee (GroenLinks) vraagt minister Hoekstra (Buitenlandse Zaken) wat hij kan doen om te voorkomen dat Nederlandse chips ondanks de sancties in Rusland terechtkomen.

PVV stelt vragen over de dreiging van een asielcrisis

31 januari 2023, mondelinge vragen - Betrokken instanties vrezen voor grote problemen door een tekort aan opvangplekken voor asielzoekers. Markuszower (PVV) wil dat het kabinet per direct een asielstop invoert.

Wetsvoorstellen

P. Blokhuis CU
Indiener P. Blokhuis staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Kamer op Twitter


BuZaTweedekamer
RT @2eKamertweets: Tijdens het #vragenuur vroeg @TomvanderLee aan minister van Buitenlandse Zaken @WBHoekstra wat hij kan doen om te v… https://t.co/R5B6AauNOD
BuZaTweedekamer
Om 17.00 uur begint de technische briefing gegeven door de Adviesraad Internationale Vraagstukken. De onderwerpen d… https://t.co/V6zWYa6Me4
Naar boven