E-mailprocedure : E-mailprocedure - Voorstel van het lid Van Veldhoven inzake het onderzoek van het RIVM naar het effect van snelheidsverhogingen op luchtkwaliteitsnormen

De vergadering is geweest

26 september 2016
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Van het lid Van Veldhoven (D66) is het voorstel binnengekomen om een verzoek aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te sturen over de analyse van het RIVM inzake de vraag of de dit jaar nog door te voeren snelheidsverhogingen op snelwegen zullen leiden tot een overschrijding van de Europese luchtkwaliteitsnormen.
In de brief ‘Nadere informatie over de uitvoering van de motie van het lid Van Veldhoven over overschrijding van de luchtkwaliteitsnormen door snelheidsverhogingen’ (Kamerstuk 30175, nr. 239) staat dat het RIVM de analyse omstreeks september zal opleveren.
 
Het lid Van Veldhoven stelt voor om de staatssecretaris te vragen om deze analyse voorafgaand aan het algemeen overleg Leefomgeving d.d. 5 oktober, dat wil zeggen uiterlijk vrijdag 30 september 2016, aan de Kamer te sturen. Indien mocht blijken dat dit niet voor die termijn lukt wil ze de staatssecretaris verzoeken dit de Kamer ook uiterlijk 30 september 2016 schriftelijk te laten weten.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 26 september te 12.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel (graag een "allen beantwoorden" op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Adjunct griffier vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Van Veldhoven inzake het onderzoek van het RIVM naar het effect van snelheidsverhogingen op luchtkwaliteitsnormen

    Te behandelen:

    Loading data