Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 25 juni

De Tweede Kamer debatteerde donderdagmiddag 25 juni plenair over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat kregen de Kamerleden in de ochtend een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten via deze site terug zien.

Technische briefing: update coronavirus

Van 9.30 tot 12.30 uur hield de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport een technische briefing. Kamerleden kregen een update van experts over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus. Het eerste gedeelte van de briefing werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het tweede gedeelte spraken de Kamerleden met Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid van GGD Hollands Midden.

 

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

Vanaf 15.00 uur debatteerde de Tweede Kamer in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Hierbij waren minister-president Rutte, minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van Rijn van Medische Zorg aanwezig.

 

Spelregels: aangescherpte hygiƫnemaatregelen, afstand houden

De Tweede Kamer heeft spelregels opgesteld om tijdens de debatten die zij nog fysiek voert, de maatregelen na te leven die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De debatten kunnen er daardoor anders uitzien dan gebruikelijk. Zo wordt het meubilair en gebruikt materiaal tijdens en na de debatten extra schoongemaakt. Ook zijn voor interrupties alleen de twee microfoons aan de uiteinden van het interruptieblok ingeschakeld, in plaats van alle vier. 

 

Eerdere debatten en briefings

De Kamer debatteert regelmatig over het coronavirus. Via deze site en de app Debat Gemist zijn de vergaderingen terug te zien, te beluisteren en terug te lezen.