Jesse Six Dijkstra

Portretfoto Jesse Six Dijkstra met partijlogo NSC

Samenvatting

Jesse Six Dijkstra is geboren in Dordrecht op 23 september 1994 en woont in Utrecht. Hij is in totaal 190 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Ik wil trouw aan mijn opdracht blijven, ook als de menigte me een andere kant op wil duwen"

Ik ben analytisch. Ik hou ervan om me ergens in vast te bijten. Ik hoop als Kamerlid integer en empathisch politiek te kunnen bedrijven. Het moet niet alleen om de modelwerkelijkheid gaan. Nieuw Sociaal Contract heeft voelsprieten voor wat er leeft in het land. Het zou mooi zijn als we als nieuwe fractie iets bestendigs kunnen opbouwen en elkaar scherp en wendbaar kunnen houden.

Digitalisering

Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de hervorming van het bestuur van Nederland. Ik heb een achtergrond in de cybersecurity en kunstmatige intelligentie. Ik wil een aantal dingen bereiken, bijvoorbeeld het beter borgen van digitale grondrechten, werk maken van digitale veiligheid en de informatievoorziening van overheid op orde maken. Genoeg te doen!

Politieke interesse

Ik heb ruim vier jaar bij de AIVD gewerkt. Dan moet je zo onzichtbaar mogelijk zijn. In een politieke functie is dat het tegenovergestelde. Ik ben te vinden op X, maar ik ga liever gesprekken in het echt aan. Verder heb ik een hart voor de generatie tussen de 18 en 35 jaar. Deze generatie heeft veel moeten inleveren. Er is in de politiek ook te weinig oog voor de praktisch opgeleide mensen. Met hen ga ik graag de dialoog aan.

Vrije tijd

Ik kom uit een politiek geïnteresseerd gezin. Politiek 24 stond vaak aan. In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Dat maakt mijn hoofd lekker leeg. Verder schrijf ik verhalen; mijn jongensdroom is om een roman te schrijven. Ik spreek ook graag af met mijn vriendin en vrienden en ga dan naar buiten of het terras op.

Onderwijs

  • MSc Artificial Intelligence, Universiteit Utrecht, Utrecht, 2016 - 2018
  • BSc Kunstmatige Intelligentie, Universiteit Utrecht, Utrecht, 2013 - 2016

Loopbaan

  • Beleidsadviseur Digitale Weerbaarheid, Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Zoetermeer, 2022 - 2023
  • Onderzoeker Cyber Threat Intelligence, Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Zoetermeer, 2019 - 2022