Wytske Postma

Samenvatting

Wytske Postma is geboren in Hoorn op 16 april 1977 en woont in 's-Gravenhage. Zij is in totaal 796 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Waarheden die voor jou gelden, komen niet altijd overeen met die van een ander” 

Mijn politieke interesse begon in 2002 na de moord op Pim Fortuyn. Toen werd voor mij duidelijk dat het maatschappelijk belang een essentieel onderdeel van mijn loopbaan zou worden. Ik zou niet willen werken om alleen geld te verdienen en daarom ben ik altijd politiek actief geweest. Mijn doel is om een wereld te creëren waar iedereen kan meekomen en daar is een goed zicht op de maatschappij voor nodig.  

Bruggen bouwen 

Ik heb een deel van mijn jeugd in het buitenland gewoond. Die tijd heeft mij het nut van bruggen bouwen geleerd. Mensen willen tot elkaar komen en daarvoor moeten we op zoek naar wat ons verbindt. Dit geldt ook in de politieke wereld, waar het soms behoorlijk zoeken is naar raakvlakken. Het is dan belangrijk om te bedenken dat de waarheden die voor jou gelden, niet altijd overeenkomen met de waarheden van een ander. 

Een zorgeloos leven 

Mensen verdienen een leven zonder al te grote zorgen. Dat slaat zowel op bestaanszekerheid als op een gezonde wereld. Ik streef naar een duurzame toekomst waar mensen zonder stress rond kunnen komen. We hebben de opdracht om ervoor te zorgen dat we in een land kunnen leven waar iedereen mee kan komen en die ook nog leefbaar is in de toekomst. In de Tweede Kamer bouw je de randvoorwaarden voor dit bestaan. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar maakt dit werk juist zo mooi.