Peter van Haasen

Portretfoto Peter van Haasen met partijlogo PVV

Samenvatting

Peter van Haasen is geboren in Leiden op 21 juni 1960 en woont in Zaandam. Hij is in totaal 192 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Altijd blijven lachen"

Jarenlang hield ik om de week met vrienden een politiek café, waar we met z'n allen over politiek babbelden. Op een gegeven moment kreeg ik een geschil met de gemeente over bouwplannen achter mijn huis. Ik maakte daar zo succesvol bezwaar tegen dat advocaten van medestanders mijn bezwaar gebruikten voor hun eigen pleidooi. Toen zeiden mijn vrienden: hier moet je meer mee doen.

Gemeenteraad 

Dat deed ik vanaf 2018 als raadslid in Zaanstad. Ik had me gekandideerd voor de PVV omdat er plannen waren om een asielzoekerscentrum midden in de stad te openen. Thuis wisten ze niet eens dat ik me had opgegeven, dus het was een grote verrassing toen ik op de kieslijst kwam. In de Zaanse raad was ik degene die het meeste lachte. Je moet er altijd voor zorgen dat je er plezier in hebt en er een beetje de humor van inziet. Anders ga je eraan onderdoor.

Doe-het-zelver

Ik hou ervan om dingen te maken en heb bijvoorbeeld zelf een serre aan mijn huis gebouwd. Ik ben een echte doe-het-zelver. Daar zal ik als Kamerlid wat minder tijd voor hebben. Ik had mijn vrouw beloofd om een nieuwe eettafel te maken waar we met z'n achten aan kunnen zitten, maar ik denk dat we die maar moeten kopen.