Harmen Krul

Portretfoto Harmen Krul met partijlogo CDA

Samenvatting

Harmen Krul is geboren in Blaricum op 19 mei 1994 en woont in Den Helder. Hij is in totaal 533 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Wees een stem voor degenen die geen stem hebben"

Al op mijn 22e ben ik in Den Helder gemeenteraadslid geworden. Ik was toen militair. Dat ben ik geworden omdat ik het verschil wil maken voor mensen die niet meer voor zichzelf kunnen opkomen. Ik ben erachter gekomen dat je dat in de politiek ook doet: je helpt mensen, bent een stem voor degenen die geen stem meer hebben.

Gemeenschap

Mijn ideaal voor Nederland is dat niet de markt of de overheid alle problemen moet oplossen, maar dat we de samenleving in haar kracht zetten. Dat noem ik gemeenschapspolitiek: de mens en de samenleving centraal stellen. Ik wil een vertegenwoordiger zijn voor mensen uit regio's die ondervertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer. En ik vind het echt belangrijk dat er meer jongeren, mensen onder de 30, in de Kamer zitten. Dat is nu te weinig het geval.

Offers

Het Kamerlidmaatschap vraagt wel offers. Ik heb de eerste verjaardag van mijn zoontje gemist. Dit is een baan die veel vraagt van je thuisfront; je kunt het niet doen zonder hun steun. Voor andere hobby's dan lezen heb ik weinig tijd. Ik heb alle duikdiploma's gehaald en ik voetbal graag, maar dat komt ongetwijfeld wel weer!

Ongeduldig

Ik ben jong en ik merk dat de jonge generatie net wat ongeduldiger en onbevangener is, en wat minder een blad voor de mond neemt. Dat zijn nuttige eigenschappen in een fractie. In mijn werk als marineofficier was het vaak wat directer en ging het met kortere klappen. Dat mis ik wel eens. In de politiek heb je wat meer geduld nodig.