Merlien Welzijn

Portretfoto Merlien Welzijn met partijlogo NSC

Samenvatting

Merlien Welzijn is geboren in Paramaribo op 20 december 1973 en woont in Rotterdam. Zij is in totaal 131 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Op tegenslag bouw je karakter"

Als volksvertegenwoordiger ben je er voor alle Nederlanders, maar veel Nederlanders kunnen zichzelf goed bedruipen. Mijn focus ligt daarom op de mensen die om wat voor reden dan ook minder goed mee komen in de samenleving. De drive om voor kwetsbare mensen op te komen komt voort uit mijn eigen ervaringen. 

Dakloos

In mijn jeugd heb ik armoede gekend en als kind ben ik zelfs dakloos geweest. Als je geen dak boven je hoofd hebt, heb je geen basis. Het was soms heel moeilijk, maar ik voel me nergens slachtoffer van. Thuis zeggen wij altijd: op tegenslag bouw je karakter. En als je zelf ook af en toe de pechfactor in het leven bent tegengekomen, dan snap je andere mensen die daarmee te maken hebben beter. Dat neem ik mee als ik beleid maak of beoordeel. Ik ga na of iets ├ęcht zal werken in de praktijk op de manier die je wenst. De bedoelingen van politici zijn goed, maar het pakt niet altijd goed uit.

Goed bestuur en bestaanszekerheid

Als partij staan we voor goed bestuur en bestaanszekerheid. Die twee pijlers komen samen in mijn interesse in huisvesting. We moeten ervoor zorgen dat er voldoende woningen worden gebouwd, maar ook kijken naar de woningen die we al hebben en hoe we die woonruimte beter kunnen benutten. Voordat ik in de Tweede Kamer kwam, heb ik twintig jaar gewerkt in de volkshuisvesting. Eerst als manager en de laatste zes jaar als bestuurder bij een woningcorporatie. In die tijd heb ik veel kennis verworven op het gebied van huisvesting. Die kennis zet ik in om meer woningen te realiseren.