Dennis Ram

Portretfoto Dennis Ram met partijlogo PVV

Samenvatting

Dennis Ram is geboren in 's-Gravenhage op 30 maart 1974 en woont in Groningen. Hij is in totaal 202 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Als je een positieve grondhouding hebt, kun je altijd dingen veranderen"

Ik ben geboren in Den Haag maar ben na mijn studie in Groningen blijven wonen. Daar heb ik de PVV twaalf jaar vertegenwoordigd in de Provinciale Staten en de gemeenteraad. Ik ben breed geïnteresseerd: van kunstmatige intelligentie tot natuurkunde en van wiskunde tot antropologie.

Constructieve houding

Toen ik bij een groot telecombedrijf werkte, zei mijn teamleider: het lukt jou niet om niet constructief te zijn. Ik begon daar als callcentermedewerker. Dan leer je omgaan met mensen die boos opbellen met een probleem. Je kunt alleen samen met iemand een probleem oplossen als je de situatie en de behoefte achter de emotie erkent. Goed luisteren, erkennen, analyseren en samen het probleem oplossen. Je moet die emotie scheiden van jezelf en van het probleem en de emotie erkennen van een ander: medeleven, niet medelijden. Zo bedrijf ik ook politiek.

Succes in de afhandeling aardbevingsschade

De aardbevingsschade door de aardgaswinning is sinds 2011 een prominent thema in Groningen. Ik ben er trots op dat de PVV in 2014 een motie unaniem aangenomen heeft gekregen in de Provinciale Staten om de bewijslast voor burgers om te keren. Dat succes heeft collega Klever later in de Tweede Kamer herhaald. Daardoor krijgt iedereen nu een schadevergoeding.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld tegen vrouwen is een bekend en verschrikkelijk fenomeen, maar jaarlijks melden zich ook zo'n 80.000 mannelijke slachtoffers. En dat is het topje van de ijsberg, want het duurt soms heel lang voordat ze zich melden, als dat al gebeurt. Er moet veel meer geld komen om alle vormen van huiselijk geweld te bestrijden.