Stephan van Baarle

Portretfoto Stephan van Baarle (DENK)

Samenvatting

Stephan van Baarle is geboren in Rotterdam op 25 augustus 1991 en woont in Rotterdam. Hij is in totaal 1066 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Gelijke kansen als drijfveer”

Eind 2014 ben ik in de politiek terechtgekomen. Ik heb sociologie gestudeerd en heb daar geleerd over ongelijkheid en uitsluiting. Hier wilde ik iets aan gaan doen. In plaats van een promotietraject aan de universiteit koos ik voor de politiek. Bij de oprichting van DENK was ik een van de eerste leden. 

Verantwoordelijkheid nemen

Toen Pim Fortuyn werd vermoord en de aanslagen op de Twin Towers werden gepleegd, was ik nog erg jong, maar op school zag ik wel dat de verhoudingen in ons land op scherp kwamen te staan. Van de ene op de andere dag waren afkomst en geloof een thema. Ik zag dat anderen daardoor anders tegen mij aan gingen kijken.

Voor mijn moeder heb ik veel respect. Zij woont nog altijd dicht in de buurt, in Rotterdam-Zuid. Zij heeft mij als alleenstaande moeder praktisch helemaal alleen opgevoed. Aan haar heb ik gezien hoe belangrijk het is om je mouwen op te stropen en je verantwoordelijkheid te nemen. Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. 

Refrein

Muziek is mijn grootste passie.  Ik ben een fervent gitarist en ik houd er ook erg van om muziek te schrijven. Dan sluit ik mezelf helemaal op en kan ik uren bezig zijn met één refrein. Dat is echt mijn uitlaatklep. Bepaalde dingen die je niet met woorden kunt zeggen, kun je wel met muziek kenbaar maken.

Als jongen van Rotterdam-Zuid houd ik natuurlijk van Feyenoord. Vroeger had ik een seizoenskaart, nu volg ik nog wel elke wedstrijd. De Kuip is ook een beetje hoe ik mijn stad en Nederland graag zie. Mensen die samenkomen en tijdens zo'n wedstrijd allemaal hetzelfde doel hebben. Tijdens zo'n wedstrijd verdwijnen alle verschillen als sneeuw voor de zon.