• 23 mei 2018

  Simone Roos voorgedragen als Griffier Tweede Kamer

  Het Presidium van de Tweede Kamer heeft op woensdag 23 mei 2018 mevrouw drs. S.M. (Simone) Roos voorgedragen voor benoeming tot Griffier. De Kamer stemt naar verwachting op dinsdag 29 mei over de voordracht. Als de Tweede Kamer instemt met de voordracht, vervult Simone Roos vanaf maandag 11 juni de functie van Griffier.

 • 23 mei 2018

  Bezoekers Tweede Kamer welkom bij hoofdingang Plein 2

  Bezoekers van de Tweede Kamer zijn voorlopig welkom bij ingang Plein 2. Vanwege onderhoud is de reguliere bezoekersingang, aan de Lange Poten 4, gesloten tot en met maandag 28 mei 2018.

 • 23 mei 2018

  Kamer debatteert over verantwoordingsstukken 2017

  De Tweede Kamer debatteerde op woensdag 23 mei 2018 vanaf 10.30 uur met premier Rutte en minister Hoekstra van Financiën over de verantwoordingsstukken van 2017. Op Verantwoordingsdag, woensdag 16 mei, kreeg de Kamer van minister Hoekstra het Financieel Jaarverslag van het Rijk en de jaarverslagen van de ministeries, waarin staat hoeveel geld er is uitgegeven en waaraan. Ook staat erin of de doelen in het afgelopen jaar zijn waargemaakt. Daarnaast ontving de Kamer het verantwoordingsonderzoek 2017 van de Algemene Rekenkamer.

 • 22 mei 2018

  Twee vacatures bij Kamerorganisatie

  De organisatie van de Tweede Kamer is volop in ontwikkeling. Om dit proces te helpen vormgeven, is de Kamer op zoek naar een redacteur bij de Stafdienst Communicatie en naar een senior functioneel beheerder Sharepoint bij de Dienst Informatie en Archief.

 • 22 mei 2018

  Het vragenuur van dinsdag 22 mei 2018

  Op dinsdag 22 mei 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: de terugkeer van Syriëgangers, schepen die ladingen dumpen in zee, de besteding van werkdrukmiddelen in het basisonderwijs en schadeclaims bij ziekenhuizen na medische fouten.

 • 16 mei 2018

  Zijn Albanië, Montenegro en Servië klaar voor EU-toetreding?

  Op woensdag 16 mei 2018 debatteerde de Tweede Kamer met minister-president Mark Rutte over de mogelijke toetreding van Albanië, Montenegro en Servië tot de Europese Unie. Om dit debat voor te bereiden, bracht een delegatie van de commissie voor Europese Zaken in het meireces een werkbezoek aan deze Balkanlanden. Het debat in de Tweede Kamer is een voorbereiding op een Europese top over de westelijke Balkan, op donderdag 17 mei in Sofia.

 • 15 mei 2018

  Sociale veiligheid speerpunt Tweede Kamerorganisatie

  Werken aan een goed sociaal klimaat in de Tweede Kamer. Dat is een van de speerpunten uit de Raming van de Tweede Kamer voor 2019. In de jaarlijkse Raming, die de commissie voor Binnenlandse Zaken op maandag 11 juni 2018 behandelt, staan de beleidsprioriteiten en financiële plannen van het Presidium, het bestuur van de Kamer onder leiding van Voorzitter Khadija Arib. Mede naar aanleiding van de maatschappelijke aandacht voor seksuele intimidatie en ongewenste omgangsvormen, beter bekend als de #MeToo-discussie, wil het Presidium in kaart brengen in hoeverre dit onderwerp speelt bij mensen die in de Tweede Kamer werken. Ook het verbeteren van de kwaliteit van de ambtelijke organisatie en het versterken van de informatiepositie van de Kamer blijven speerpunten.

 • 15 mei 2018

  Kamervoorzitters ontvangen president van Duitsland

  President Frank-Walter Steinmeier van Duitsland was op dinsdagochtend 15 mei 2018 te gast op het Binnenhof. Hij werd om 11.00 uur, samen met zijn echtgenote, ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol in het Eerste Kamergebouw. Daarna volgde een gesprek met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

 • 15 mei 2018

  Het vragenuur van dinsdag 15 mei 2018

  Op dinsdag 15 mei 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: doden en gewonden bij botsingen tussen Palestijnen en Israël, het opzeggen van het nucleaire akkoord met Iran door president Trump, religieus geweld in Indonesië en de zorg voor agenten met een stresstrauma.

 • 11 mei 2018

  Werkbezoek Soedi-Arabië: gesprekken over handel, mensenrechten, hervormingen en buitenlandpolitiek

  Zeven Kamerleden uit de commissie voor Buitenlandse Zaken hebben tijdens het meireces een werkbezoek afgelegd aan Saoedi-Arabië. De Kamerleden hebben veel gesprekken gevoerd, onder andere over de actuele (handels)relatie met Nederland, mensenrechten en de interne hervormingen in het land. Ook de buitenlandse politiek van Saoedi-Arabië kwam aan de orde. Daarbij was er bijvoorbeeld aandacht voor de oorlog in Jemen en de spanningen met Iran.

 • 9 mei 2018

  Tentoonstelling over renovatie

  Zoekt u nog iets leuks om te doen in de meivakantie? Kom dan langs in de Tweede Kamer. Daar is in de centrale hal de tentoonstelling 'De Tweede Kamer in de steigers' te bezichtigen, over de geplande renovatie van het Binnenhof. Neem ook gerust een kijkje op de publieke tribune van de plenaire zaal, het bekendste werkterrein van de Kamerleden.

 • 4 mei 2018

  Kom naar de Tweede Kamer op Bevrijdingsdag

  Vier de vrijheid in het huis van de democratie. Op zaterdag 5 mei 2018 doet de Tweede Kamer net als vorig jaar mee aan het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Bezoekers kunnen op deze dag in de Statenpassage genieten van optredens van onder anderen Woezel & Pip en Samantha Steenwijk.

 • 4 mei 2018

  Herdenking bij Erelijst van Gevallenen op vrijdag 4 mei

  Op vrijdag 4 mei 2018 herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers. Daarom legden Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol vrijdagochtend een krans bij de Erelijst van Gevallenen in de hal van ingang Binnenhof 1A van het Tweede Kamergebouw. Ook minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren bij de herdenking aanwezig.

 • 26 april 2018

  100-jarige SGP schenkt kunstwerk aan de Tweede Kamer

  De SGP vierde op dinsdag 24 april 2018 haar 100-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid schonk het hoofdbestuur van de SGP op donderdag 26 april een kunstwerk aan de Tweede Kamer. Ook zong een gelegenheidskoor drie coupletten uit het Wilhelmus.

 • 26 april 2018

  Debat over loon arbeidsgehandicapten

  Zijn arbeidsgehandicapten verzekerd van een eerlijke beloning? Op donderdag 26 april 2018 hield de Tweede Kamer een plenair debat met staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het kabinetsplan om loondispensatie in te voeren voor arbeidsgehandicapten.

12345...62volgende 15 resultaten