Kamer installeert Tijdelijke commissie Aardgaswinning Groningen

17 september 2020

De Tweede Kamer heeft gisteravond unaniem ingestemd met het voorstel om de Tijdelijke commissie Aardgaswinning Groningen (TCAG) in te stellen. Deze commissie gaat een parlementaire enquête voorbereiden naar de aardgaswinning in die provincie.


Vervolg algemene politieke beschouwingen, live te volgen met gebarentolk

17 september 2020

De algemene politieke beschouwingen 2020 worden op donderdag 17 september vanaf 10.45 uur vervolgd. De Tweede Kamer debatteert op deze tweede dag met minister-president Rutte over de hoofdlijnen van het beleid voor het komend jaar. Volg het debat live via deze site en de app Debat Direct, ook met gebarentolk.


Prinsjesdag 2020: een ander aanzien

15 september 2020

Prinsjesdag had dit jaar een ander gezicht dan gebruikelijk. De coronamaatregelen noopten tot een soberder karakter, zonder toeschouwers in de binnenstad. De inhoud van het programma bleef hetzelfde.


Spoedoverleg over brand Lesbos

10 september 2020

De commissie voor Justitie en Veiligheid houdt op donderdag 10 september een spoedoverleg over de brand in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Het aanvangstijdstip is verplaatst naar 18.00 uur. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid en minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komen naar de Tweede Kamer.


Kamervoorzitter Khadija Arib ontvangt Prinsjesprijs 2020

10 september 2020

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft donderdagmiddag 10 september de Prinsjesprijs 2020 ontvangen. De Prinsjesprijs wordt jaarlijks toegekend aan een politicus die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.


Kamer debatteert over integriteitsregels en wijzigingen Reglement van Orde

Blauwe stoelen 9 september 2020

De Tweede Kamer vergadert op 10 september over twee verschillende onderwerpen, die één belangrijke overeenkomst hebben: ze gaan over de Kamer en Kamerleden zelf. Dat betekent ook dat er geen bewindspersonen aanwezig zijn, maar dat de Kamerleden onderling met elkaar debatteren. Om 10.15 uur overleggen zij over de invoering van een gedragscode en de handhaving van de eigen integriteitsregels. Vanaf 13.45 uur gaat het debat over het Reglement van Orde, de regels die gelden tijdens debatten. U kunt de debatten live volgen via deze website en Debat Direct.


Debat over Europees herstelprogramma

europa_stockfoto.jpg 9 september 2020

De Tweede Kamer voert op 9 september vanaf 18.30 uur een debat met minister-president Rutte over de uitkomsten van de Europese top van 17 tot 21 juli. Deze top ging over een Europees herstelprogramma voor de coronacrisis.


Debat over wachtlijsten bij CBR voor medische keuring

9 september 2020

De Tweede Kamer houdt op donderdag 10 september vanaf 19.00 uur een kort debat over het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), waar achterstanden zijn in de medische keuringen van mensen die hun rijbewijs willen verlengen. Het debat is live te volgen via deze website en Debat Direct.


Gebarentolk vertaalt debat Nederlandse Gebarentaal

8 september 2020

De Tweede Kamer zet op dinsdagavond 8 september vanaf ongeveer 20.00 uur het debat voort over het initiatiefwetsvoorstel om de Nederlandse Gebarentaal (NGT) juridisch te erkennen. U kunt het debat live volgen via deze website en Debat Direct. Via een aparte livestream kunt u het debat met een gebarentolk volgen.


Kamer laat wetsvoorstellen toetsen door wetenschap

8 september 2020

Hoe kunnen wetenschappelijke inzichten worden gebruikt in het parlementaire proces? In samenwerking met Parlement en Wetenschap en de Vereniging van Universiteiten (VSNU), startte de Tweede Kamer daarvoor het pilotproject ‘gouden standaard’. Op dinsdag 8 september wisselen Kamerleden met wetenschappers van gedachten over de resultaten. Via deze website kunt u de bijeenkomst vanaf 12.45 uur live volgen.


Het vragenuur van dinsdag 8 september

8 september 2020

Het vragenuur van dinsdag 8 september gaat over de volgende onderwerpen: huurstijgingen, de toename van het aantal klanten van de Voedselbank en racisme in de zorg.


Stuur je vraag in voor het Kindervragenuur

4 september 2020

Voor de derde keer organiseert de Tweede Kamer het Kindervragenuur, ditmaal op dinsdag 17 november 2020. Kinderen van de groepen 7 en 8 kunnen een zelfgekozen vraag insturen om in de plenaire zaal aan een minister of staatssecretaris te stellen. De vragen moeten uiterlijk 30 september 2020 binnen zijn.


Rondetafelgesprek over tijdelijke maatregelen coronavirus

Blauwe stoelen 4 september 2020

Wetenschappers en vertegenwoordigers uit het lokaal bestuur en de rechtspraak praten op vrijdag 4 september met Kamerleden over de wet waarin de tijdelijke coronamaatregelen worden vastgelegd. Zij doen dat tijdens een rondetafelgesprek, dat van 10.00 tot 13.30 uur duurt. Het gesprek is live te volgen via deze site en Debat Direct.


Kamer debatteert over onrust en geweld in Nederland

3 september 2020

De recente ongeregeldheden en geweld in Nederland zijn onderwerp van debat voor de Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid. Dit overleg, dat vandaag vanaf 15.00 uur plaatsvindt, is live te volgen via deze website en Debat Direct.


Sietse Fritsma (PVV) beëdigd als Kamerlid

1 september 2020

Sietse Fritsma is vanmiddag beëdigd als Kamerlid voor de PVV. Fritsma neemt de plaats in van Gabriëlle Popken. Zij vertrekt om persoonlijke redenen, liet zij weten in haar afscheidsbrief.


12345...87volgende 15 resultaten