12 september 2019

Help de Kamer met opendata-oplossingen

Wil je meehelpen om met open data oplossingen te ontwikkelen waarmee de Tweede Kamer haar werk beter kan doen? Schrijf je in voor de derde editie van de Accountability Hack op 4 oktober. Dat kan nog tot 20 september. Er zijn ook drie workshops die je kunt volgen als je niet kunt programmeren, maar wel bij de hackathon aanwezig wilt zijn.

lees meer
11 september 2019

Controle rijksuitgaven beter

Om ministers en Kamer te helpen iedere overheidsuitgave nog beter te controleren op doelmatigheid en doeltreffendheid, hebben de Kamerleden Joost Sneller (D66) en Bart Snels (GroenLinks) geheugensteuntjes uitgedeeld in de vorm van creditcards. De twee presenteerden op woensdag 11 september een onderzoek op dit gebied. Kamervoorzitter Khadija Arib zei blij te zijn met hun inspanningen om de controle op overheidsuitgaven structureel te verbeteren.

lees meer
10 september 2019

Leskoffertje voor Kamerleden

Leerlingen van basisschool De Vijverhof uit Voorburg deelden op dinsdag 10 september koffertjes uit aan Tweede Kamerleden. De koffertjes bevatten een interactief lespakket voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ook zijn er koffertjes voor de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

lees meer
10 september 2019

Het vragenuur van dinsdag 10 september

Het vragenuur van dinsdag 10 september gaat over de volgende onderwerpen: kosten voor paleisinventarissen, renovatieplannen van het Binnenhof, enquête onder sociaal advocaten en uitlevering van een MH17-verdachte aan Rusland door Oekraïne.

lees meer
9 september 2019

Open Monumentendag in de Tweede Kamer

De Tweede Kamer, de Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Ridderzaal openen op zaterdag 14 september gezamenlijk hun deuren voor het publiek. Het is dan Open Monumentendag. Van 10.00 tot 16.30 uur brengt één rondleiding bezoekers langs de belangrijkste bezienswaardigheden in deze gebouwen.

lees meer
9 september 2019

Prinsjesdag: start nieuw parlementair jaar

Prinsjesdag, dit jaar op dinsdag 17 september, is traditioneel de start van het nieuwe parlementaire jaar. Koning Willem-Alexander spreekt namens de regering in de Ridderzaal de troonrede uit. Later op de dag biedt de minister van Financiën de financiële plannen van de regering aan de Tweede Kamer aan. De dag erna begint de Kamer aan de Algemene Politieke Beschouwingen, een debat op hoofdlijnen over de plannen uit het koffertje.

lees meer
9 september 2019

Interparlementaire conferentie over Europees begrotingsbeleid

Wat is de toekomst van de Economische Monetaire Unie (EMU)? Deze vraag stond centraal tijdens een kleinschalige interparlementaire conferentie op 9 september in de Tweede Kamer.

lees meer
9 september 2019

Kamerleden op kennismakingsbezoek bij Koning Willem-Alexander

Op maandag 9, dinsdag 10 en maandag 16 september brengen Tweede Kamerleden een bezoek aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor een nadere kennismaking. De ontmoeting vindt plaats op Paleis Huis ten Bosch.

lees meer
6 september 2019

Ontruiming Kamp Vught herdacht

Met een stille tocht, toespraken en een kranslegging is op zondag 8 september de ontruiming van het SS-concentratiekamp Vught herdacht, nu 75 jaar geleden. Kamervoorzitter Khadija Arib sprak een overdenking uit.

lees meer
6 september 2019

Nationaal Monument Oranjehotel geopend

Koning Willem-Alexander heeft op vrijdag 6 september het Nationaal Monument Oranjehotel in Den Haag geopend. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib was hierbij aanwezig.

lees meer
5 september 2019

Expositie historische boeken

De komende maanden kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe het staat met de restauratie van de historischeboekencollectie van de Tweede Kamer. In een kleine expositie zijn eeuwenoude boeken te bezichtigen en is doorlopend een korte film over de restauratie te zien.

lees meer
4 september 2019

Veiligheidsoefening Tweede Kamer op zondag 8 september

Op zondag 8 september 2019 vindt er een veiligheidsoefening plaats in het Tweede Kamergebouw. De politie, brandweer en beveiligingsdienst en bedrijfshulpverlening van de Tweede Kamer houden dan een gezamenlijke oefening.

lees meer
3 september 2019

Het vragenuur van dinsdag 3 september

Het vragenuur van dinsdag 3 september gaat over de volgende onderwerpen: handhaving van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, de H.J. Schoo-lezing, misdaad in Amsterdam en Kamervragen over het lekken van plannen voor Prinsjesdag.

lees meer
29 augustus 2019

Start van viering 75 jaar vrijheid

Op zaterdagmiddag 31 augustus is het startsein gegeven voor de nationale viering van 75 jaar vrijheid. De aftrap vond plaats in Terneuzen, waar in 1944 de Slag om de Schelde werd gevoerd. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib was hierbij aanwezig.

lees meer
26 augustus 2019

Duitse parlementaire delegatie bezoekt Tweede Kamer

Een delegatie van het Duitse parlement bracht op maandag 26 augustus een bezoek aan de commissie voor Defensie van de Tweede Kamer. Zij spraken onder meer over de samenwerking tussen de twee landen op het gebied van veiligheid en defensie in Europees verband.

lees meer

12345...75volgende 15 resultaten