Openbare verhoren onderzoek kinderopvangtoeslag afgesloten

26 november 2020

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) heeft op donderdag 26 november haar openbare verhoren in de Enquêtezaal afgesloten. De commissie biedt op 17 december 2020 haar verslag met bevindingen aan de Tweede Kamer aan. De Kamerleden kunnen vervolgens op basis van deze bevindingen het debat aangaan met de verantwoordelijke bewindspersonen.


Afscheid Kamerlid Theo Hiddema (FvD)

Blauwe stoelen 24 november 2020

Theo Hiddema, Kamerlid voor Forum voor Democratie, heeft de Tweede Kamer verlaten. Hij stapte vanmiddag met onmiddellijke ingang op. Kamervoorzitter Khadija Arib noemde in haar afscheidswoord Hiddema's 'markante verschijning en authentieke invalshoeken'.


Het vragenuur van dinsdag 24 november

24 november 2020

Het vragenuur van dinsdag 24 november gaat over de volgende onderwerpen: het terugvorderen van vergoedingen in aardbevingsgebied Groningen, regels voor euthanasie op ernstig dementerenden en het inloggen door een journalist in een geheime vergadering van EU-ministers.


Rondetafelgesprek over pensioenakkoord

23 november 2020

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt op dinsdag 24 november van 17.00 tot 20.00 uur een rondetafelgesprek over het pensioenakkoord dat het kabinet afgelopen zomer sloot met werkgevers- en werknemersorganisaties. Het gesprek is live te volgen via de website en de app Debat Direct.


Namen Holocaust Namenmonument geadopteerd

19 november 2020

De Tweede Kamer heeft de namen van twee in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse Kamerleden geadopteerd in het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De adoptie betreft de namen van de voormalige Tweede Kamerleden Alida de Jong (SDAP) en Mozes Cohen (VDB). De Eerste Kamer adopteerde de omgekomen joodse Eerste Kamerleden Simon de la Bella (SDAP) en Maup Mendels (SDAP).


Briefing, gesprek en debat over coronavirus: volg het live

17 november 2020

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 18 november vanaf 15.00 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan dit debat krijgen Kamerleden vanaf 9.30 uur een technische briefing. U vindt de presentaties die daarbij horen in dit artikel. Daarna volgt een gesprek met twee gedragswetenschappers. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Extra hoorzittingen Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties

17 november 2020

De tijdelijke commissie die onderzoek doet naar het functioneren van uitvoeringsorganisaties heeft op vrijdag 13 november de zittingsdagen in de Enquêtezaal afgesloten. Op woensdag 18 november heeft de commissie nog enkele gesprekken met genodigden gepland in de Thorbeckezaal. Daarna gaat de commissie haar rapport schrijven.


Het vragenuur van dinsdag 17 november

17 november 2020

Het vragenuur van dinsdag 17 november gaat over de volgende onderwerpen: het blokkeren van de EU-begroting door Hongarije en Polen, stagediscriminatie en het bespioneren van Europese bondgenoten door het Amerikaanse NSA.


Gemeentelijke herindelingen en samenvoegingen

12 november 2020

Bij de Tweede Kamer zijn vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling dan wel samenvoeging aanhangig gemaakt. Het gaat om samenvoegingen van de gemeenten Landerd en Uden, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, Heerhugowaard en Langedijk en herindelingen van Beemster en Purmerend en Amsterdam en Weesp. Extern commentaar is mogelijk tot 9 december 2020.


Debat over de vrijheid van meningsuiting

11 november 2020

De Tweede Kamer debatteert donderdag 12 november vanaf 10.15 uur over de vrijheid van meningsuiting. Aanleiding voor het debat is de moord op de leraar Samuel Paty vorige maand in Parijs. U kunt het debat live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Overleg over toeslag kinderopvang voor groepen ouders

11 november 2020

Een kwart van de beroepsbevolking heeft de zorg voor een kind onder de 12 jaar. Deze ouders of verzorgers moeten, ondanks de drukte die dat met zich meebrengt, goed kunnen functioneren op de arbeidsmarkt. Met enkele wijzigingen in de Wet Kinderopvang wil het kabinet de financiële steun voor kinderopvang uitbreiden voor enkele groepen ouders/verzorgers in specifieke situaties. De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert daarover een wetgevingsoverleg op woensdag 11 november van 18.00 tot 22.00 uur.


Het vragenuur van dinsdag 10 november

10 november 2020

Het vragenuur van dinsdag 10 november gaat over de volgende onderwerpen: een enorme toename in spoofing en Whatsapp-fraude, de nertsenhouderij en de documentaire ‘De laatste Sociaal Advocaten'.


Het vragenuur uitgelegd

10 november 2020

De vergaderweek in de Tweede Kamer begint elke week op dinsdag om 14.00 uur met het vragenuur. Gemiddeld worden er veertig vragen aangemeld voor het vragenuur. Samen met de griffiers maakt de Voorzitter hieruit een selectie. Het vragenuur is wekelijks live te volgen op deze website en via de app Debat Direct.


Kamervoorzitter Khadija Arib neemt eredoctoraat in ontvangst

6 november 2020

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft vanmiddag een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Zij zei tijdens de digitale uitreiking zeer vereerd te zijn. "Het eredoctoraat sterkt mij in mijn uitgangspunt als Kamervoorzitter dat iedereen respect moet hebben voor elkaars mening."


Overleg over georganiseerde criminaliteit

4 november 2020

De vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid debatteert donderdag 5 november over de georganiseerde criminaliteit in Nederland. Tijdens het overleg is ook aandacht voor de rechtspraak. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Dekker (Rechtsbescherming) komen hiervoor naar de Kamer. Het overleg, dat vanaf 9.30 uur plaatsvindt, is live te volgen via deze website en Debat Direct.


12345...90volgende 15 resultaten