Prinsjesdag 2021: ander gezicht, dezelfde tradities

17 september 2021

Prinsjesdag 2021 heeft, net als vorig jaar, een ander aanzien dan gebruikelijk. Door de coronamaatregelen is niet de Ridderzaal, maar de Grote Kerk in Den Haag de plek waar Koning Willem-Alexander de troonrede uitspreekt. De overhandiging van het koffertje met alle plannen voor 2022 vindt voor het eerst plaats in de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. U kunt de gebeurtenissen live volgen via de livestream van de Tweede Kamer.


Debat over evacuaties Afghanistan

15 september 2021

De evacuaties van tolken en andere mensen uit Afghanistan staan centraal in het debat dat de Tweede Kamer op woensdag 15 september voert met de minister-president en drie andere demissionaire bewindspersonen. Ook de vraag hoe het kabinet de Kamermoties over dit onderwerp de afgelopen maanden heeft opgepakt, komt aan de orde.


Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

15 september 2021

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 16 september vanaf 11.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Op woensdag 15 september kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. Het debat is live volgen via deze site en de app Debat Direct.


Leskoffertjes voor Kamerleden

14 september 2021

Leren over het werk van de Eerste en Tweede Kamer. Dat kan met een leskoffertje bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Kamervoorzitter Vera Bergkamp nam op dinsdag 14 september het lespakket in ontvangst. Leerlingen uit groep 7a van de Rotterdamse basisschool De Margriet deelden de koffertjes uit aan Kamerleden.


Het vragenuur van dinsdag 14 september

14 september 2021

Het vragenuur van dinsdag 14 september gaat over de volgende onderwerpen: de klimaatcampagne 'Iedereen doet wat' van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), het bericht dat huurders vaker financieel in de knel komen dan huizenkopers en het bericht dat een psycholoog dossiers heeft verwisseld waardoor het verkeerde kind uit huis is geplaatst.


Kamer debatteert over rol Nederland bij de uitlevering van Julio Poch

13 september 2021

De Tweede Kamer vergadert op dinsdag 14 september over de rol van de Nederlandse staat bij de uitlevering van Julio Poch aan Argentinië. Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid komt hiervoor naar de Kamer. Het plenaire debat begint om 18.30 uur en is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Staten-Generaal ontvangen president van Suriname

9 september 2021

De Staten-Generaal ontvingen op donderdag 9 september president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp heetten de Surinaamse president welkom in de Ridderzaal aan het Binnenhof in Den Haag. President Santhoki sprak met een vertegenwoordiging van Kamerleden van beide Kamers over de relatie tussen Nederland en Suriname.


Kamervoorzitter ontvangt informateur Remkes

8 september 2021

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft op woensdag 8 september Johan Remkes ontvangen. Zij hebben de officiële opdracht ondertekend.


Kamer debatteert over etnisch profileren politie

8 september 2021

De Tweede Kamer vergadert op donderdag 9 september over etnisch profileren door de politie. Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid komt hiervoor naar de Kamer. Het plenaire debat begint om 19.15 uur en is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Vijf Kamerleden beëdigd

7 september 2021

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft op dinsdag 7 september vijf nieuwe Kamerleden beëdigd. Het gaat om Bart Smals, Mark Strolenberg, Ruud Verkuijlen (allen VVD), Anne-Marijke Podt (D66) en Joba van den Berg (CDA).


Tijdelijke huisvesting officieel geopend

7 september 2021

Op de eerste vergaderdag na het zomerreces, dinsdag 7 september, is de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer officieel geopend. Kamervoorzitter Vera Bergkamp markeerde dit moment met een toespraak en een openingshandeling tijdens een kort programma.


Debat over de benoeming van Kamerleden als staatssecretaris

7 september 2021

De Tweede Kamer vergadert op woensdag 8 september over de benoeming van drie Kamerleden tot staatssecretaris in het demissionaire kabinet. Het plenaire debat begint om 16.50 uur en is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


Storing livestream

Blauwe stoelen 7 september 2021

Op dit moment is er een technische storing van de livestream van de plenaire vergadering op deze website, waardoor de stream af en toe hapert. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.


Het vragenuur van dinsdag 7 september

7 september 2021

Het vragenuur van dinsdag 7 september gaat over de volgende onderwerpen: misstanden bij makelaars, het staken van NVWA-inspecties bij een vleeswarenbedrijf en het bericht dat het kabinet plannen heeft om honderden boeren te onteigenen.


Kamer debatteert over eindrapport informateur

6 september 2021

De Tweede Kamer vergadert op dinsdag 7 september over het eindrapport van informateur Mariëtte Hamer. Afgelopen donderdag nam Kamervoorzitter Vera Bergkamp het eindverslag in ontvangst. Het plenaire debat is vanaf 16.30 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.


12345...101volgende 15 resultaten