15 november 2019

Kinderen winnen toer op Binnenhof

Zo'n zeventig basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 kregen op vrijdag 15 november een uitgebreide toer op het Binnenhof. Zij waren te gast omdat hun groep de beste inzending had in het debatspel dat de Derde Kamer ieder jaar vanaf Prinsjesdag organiseert.

lees meer
14 november 2019

Chinese parlementaire delegatie bezoekt Tweede Kamer

Een delegatie van het Chinese parlement onder leiding van Ji Bingxuan brengt op donderdag 14 november 2019 een bezoek aan de Tweede Kamer. Voorzitter Khadija Arib en Jopie Nooren, eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer, heetten de bezoekers vanochtend welkom.

lees meer
13 november 2019

Debat over maatregelen stikstof en PFAS

De Tweede Kamer debatteert op donderdagochtend 14 november 2019 vanaf 10.35 uur over de maatregelen tegen stikstof en PFAS die het kabinet bekend heeft gemaakt op 13 november 2019.

lees meer
12 november 2019

Aanmeldsysteem voor bezoekers

De Tweede Kamer introduceert een aanmeldsysteem voor bezoekers. Vanaf 15 november 2019 moet u zich online aanmelden als u de Kamer wilt bezoeken.

lees meer
12 november 2019

Het vragenuur van dinsdag 12 november

Het vragenuur van dinsdag 12 november gaat over de volgende onderwerpen: het verstoren van de bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, het bericht dat Turkije IS’ers gaat terugsturen en ontslagvergoedingen voor falende werknemers.

lees meer
8 november 2019

Herdenking Kristallnacht

In de Portugese Synagoge in Amsterdam vindt zondag 10 november om 16.00 uur de Nationale Kristallnachtherdenking plaats. Kamervoorzitter Khadija Arib is aanwezig namens de Tweede Kamer.

lees meer
7 november 2019

Kinderen voelen bewindslieden aan de tand

Op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, dinsdag 19 november 2019, vindt de tweede editie plaats van het Kindervragenuur. Kinderen uit groep 7 en 8 van vijf basisscholen posteren zich bij de interruptiemicrofoons en voelen bewindspersonen aan de tand over onderwerpen die hen bezig houden: de Nederlandse democratie, oorlog, pesten, dierenwelzijn en het milieu.

lees meer
5 november 2019

Rondetafelgesprek over CETA-verdrag

De Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking houdt op woensdag 6 november 2019 een rondetafelgesprek over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA). Aansluitend spreekt de commissie met de Canadese ambassadeur Lisa Helfand en Hiddo Houben, hoofd van de afdeling EU-Noord Amerika van het Directoraat-Generaal Handel van de Europese Commissie.

lees meer
5 november 2019

Het vragenuur van dinsdag 5 november

Het vragenuur van dinsdag 5 november gaat over de volgende onderwerpen: de verdubbeling van het aantal verkeersdoden door alcohol, de procedure in een ontuchtzaak tegen een officier van justitie, seksediscriminatie bij de werving van arbeidskrachten en onbeantwoorde schriftelijke vragen over het afwijzen van kinderopvangtoeslag.

lees meer
4 november 2019

G20-bijeenkomst parlementsvoorzitters in Japan

Ondervoorzitter van de Tweede Kamer, Ockje Tellegen, en Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, namen op 4 november 2019 deel aan de G20 Parliamentary Speakers' Summit (P20). De conferentie werd georganiseerd door de Japanse senaat in samenwerking met de Interparlementaire Unie en vond plaats in Tokio.

lees meer
31 oktober 2019

Afscheid van Sietse Fritsma

De Tweede Kamer heeft op donderdag 31 oktober afscheid genomen van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. Het vertrekkende Kamerlid werd daarbij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kamervoorzitter Khadija Arib noemde hem 'iemand die de confrontatie niet schuwt'.

lees meer
31 oktober 2019

Parlementaire ondervragingscommissie wil openbare verhoren verplaatsen

De parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen wil de openbare verhoren van november van dit jaar verplaatsen naar februari 2020. De commissie verwacht het verslag in april 2020 aan de Tweede Kamer te kunnen overhandigen.

lees meer
30 oktober 2019

Voorstel nieuw Reglement van Orde gepresenteerd

Kamerlid Kees van der Staaij heeft namens de werkgroep Herziening Reglement van Orde op woensdag 30 oktober zijn eindrapport overhandigd aan Kamervoorzitter Khadija Arib. De werkgroep komt tot een groot aantal technische en inhoudelijke wijzigingsvoorstellen.

lees meer
30 oktober 2019

Afhandeling oude schades door NAM gewaardeerd met een 5

De Tweede Kamer heeft extern onafhankelijk onderzoek uit laten voeren naar de tevredenheid over de afhandeling van zogenaamde ‘oude schadegevallen’ door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Het doel daarvan was in beeld brengen hoe tevreden men over die afhandeling is en wat beweegredenen waren om het aanbod te accepteren. Het onderzoek richt zich op mensen die het aanbod van de NAM hebben geaccepteerd.

lees meer
29 oktober 2019

Het vragenuur van dinsdag 29 oktober

Het vragenuur van dinsdag 29 oktober gaat over de volgende onderwerpen: het bericht dat Iran Ridouan Taghi beschermt, de toename van daklozen, de stijging van de Nederlandse financiële bijdrage aan Brussel en het negeren van waarschuwingen over de stikstofuitspraak door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

lees meer

12345...77volgende 15 resultaten