Khadija Arib: "Trots op doorfunctioneren Kamer in crisistijd"

3 juli 2020

Voorzitter Khadija Arib is er trots op dat de Tweede Kamer tijdens de coronacrisis in staat blijkt om door te kunnen functioneren. Tijdens haar traditionele speech die het zomerreces inluidde, sprak zij afgelopen nacht haar dank uit aan de medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.


Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag van start

2 juli 2020

De Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) is op donderdag 2 juli 2020 van start gegaan. Deze commissie gaat onderzoek doen naar problemen rond de fraudeaanpak bij de kinderopvangtoeslag.


Nieuw Kamerlid beëdigd: Martijn Bolkestein

2 juli 2020

Martijn Bolkestein is vanmiddag beëdigd als Kamerlid voor de VVD. Hij volgt Bas van ‘t Wout op, die staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt.


Kamer stemt over onderzoeksvoorstel parlementaire ondervraging kinderopvangtoeslag

kinderopvang 2 juli 2020

De Tweede Kamer stemt op donderdag 2 juli 2020 over het onderzoeksvoorstel om een parlementaire ondervraging te doen naar de kinderopvangtoeslag.


Debat over institutioneel racisme

30 juni 2020

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag 1 juli over het onderwerp institutioneel racisme. U kunt het debat volgen via deze website.


Debat over wetgeving coronavirus

Blauwe stoelen 30 juni 2020

De Kamer debatteert vanavond met minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) over de Tweede Verzamelspoedwet COVID-19. Het debat is live te volgen via deze website.


Het vragenuur van dinsdag 30 juni

29 juni 2020

Het vragenuur van dinsdag 30 juni gaat over de volgende onderwerpen: Nederlandse Syriëgangers die uit detentiekampen in Syrië zijn ontsnapt, dwarslaesies door lachgas en het ondanks een negatief reisadvies toch vliegen van Corendon op Turkije.


Debat over Europa

europa_stockfoto.jpg 29 juni 2020

Hoe gaat het met de Europese Unie (EU) en hoe ziet de toekomst eruit? Kamerleden en Europarlementariërs debatteren vandaag vanaf 13.30 uur hierover met minister-president Rutte en minister Blok van Buitenlandse Zaken. Het debat kunt u live volgen via deze website.


Veteranendag in Ridderzaal

25 juni 2020

Het jaarlijkse 'dankjewel' voor veteranen vindt op zaterdag 27 juni plaats in de Ridderzaal. Er is op deze Veteranendag een programma voor een kleine groep gasten, onder wie Kamervoorzitter Khadija Arib. Via een live uitzending van de NOS kan iedereen de gebeurtenis volgen.


Eindverslag parlementaire ondervragingscommissie overhandigd

25 juni 2020

Commissievoorzitter Michel Rog heeft vanmorgen het eindverslag aangeboden van de parlementaire ondervragingscommissie Ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen (POCOB) aan Kamervoorzitter Khadija Arib.


Debat en briefing over het coronavirus: terugblik 25 juni

24 juni 2020

De Tweede Kamer debatteerde donderdagmiddag 25 juni plenair over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het debat kregen de Kamerleden in de ochtend een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de powerpointpresentaties in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten via deze site terug zien.


Petitie aangeboden per video

23 juni 2020

Burgers of organisaties die een petitie willen aanbieden aan de Tweede Kamer, kunnen dat per videoverbinding doen. Zo heeft vandaag de vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid een gecombineerde petitie tegen de coronamaatregelen op deze manier in ontvangst genomen.


Videogesprek met Eurocommissaris Vălean

europa_stockfoto.jpg 23 juni 2020

Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat hebben op woensdag 24 juni van 14.00 tot 15.30 uur een videogesprek met Eurocommissaris Adina Vălean van Transport. Het gesprek staat in het teken van duurzame en slimme mobiliteit. Via deze website kunt het gesprek live volgen.


Het vragenuur van dinsdag 23 juni

22 juni 2020

Het vragenuur van dinsdag 23 juni gaat over de volgende onderwerpen: het pensioenakkoord, het besnijden van meisjes in het land van herkomst en de piek in seksuele uitbuiting van kinderen online tijdens coronalockdowns.


Het vragenuur van dinsdag 16 juni

15 juni 2020

Het vragenuur van maandag 16 juni gaat over de volgende onderwerpen: sancties voor medewerkers van het Internationaal Strafhof door de Verenigde Staten, angst bij ondernemers na oproepen tot plunderingen en prioriteit voor de aanpak van financieel misbruik van ouderen.


12345...85volgende 15 resultaten