Kamervoorzitter legt krans bij Nationale Holocaust Herdenking

De vlag hangt halfstok boven het Binnenhof 24 januari 2020

De jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking vindt plaats op zondag 26 januari 2020 in het Wertheimpark in Amsterdam. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib is hierbij aanwezig en legt namens de Staten-Generaal een krans.


Kamervoorzitter Khadija Arib reikt Jos van Leeuwen Publieksprijs uit

Jos van Leeuwenprijs 23 januari 2020

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib reikte vandaag, donderdag 24 januari, in den Haag de Jos van Leeuwen Publieksprijs uit aan Eric Brinkhorst. Zijn foto is door het publiek verkozen als beste nieuwsfoto van 2019.


Beëdiging Marijke van Beukering

Marijke van Beukering wordt geinstalleerd 22 januari 2020

Marijke van Beukering (48) is op 22 januari 2020 beëdigd als Kamerlid voor D66. Zij vervangt Rens Raemakers, die met ziekteverlof is.


Het vragenuur van dinsdag 21 januari

21 januari 2020

Het vragenuur van dinsdag 21 januari gaat over de volgende onderwerpen: het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid inzake de crash van Turkish Airlines op Schiphol in 2009, de misstanden in varkensslachterijen, het beveiligingslek in Citrix-software en onbeantwoorde schriftelijke vragen inzake de correspondentie tussen het KNMI en CLINTEL.


Rechter wijst verzoek parlementaire ondervragingscommissie toe

17 januari 2020

Op donderdag 16 januari vond de zitting plaats tussen de parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen en de stichting AlFitrah. De voorzieningenrechter heeft het verzoek van de commissie toegewezen.


Kamerleden bezoeken Grüne Woche in Berlijn

17 januari 2020

Kamerleden van de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) waren op vrijdag 17 januari aanwezig bij de opening van het Holland Paviljoen van de internationale Grüne Woche in Berlijn. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opende deze samen met haar Duitse vakgenoot Klöckner.


Symposium over digitalisering met Eurocommissaris Vestager

Oude Zaal van de Tweede Kamer 15 januari 2020

Kunstmatige intelligentie, big data en internetveiligheid: thema’s die in zowel Nederland als Europa grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de zorg, de economie en de relatie tussen burgers en de overheid. Op maandag 3 februari bespreekt Eurocommissaris Margrethe Vestager de digitalisering tijdens een symposium in de Tweede Kamer. Bezoekers zijn van harte welkom.


Nederland tijdens de oorlog in beeld

15 januari 2020

Honderden Nederlanders doen mee aan het samenstellen van de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's. Per provincie leveren zij 25 foto's aan. Dit resulteert na selectie in een beeld van Nederland tijdens de oorlog, dat vanaf 30 maart te zien is in de Tweede Kamer.


Conferentie over de rechtsstaat

Oude Zaal van de Tweede Kamer 15 januari 2020

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid organiseert op donderdagmiddag 16 januari 2020 de Conferentie Rechtsstaat in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De thema’s zijn ‘Recht als product of waarde’ en ‘Onze Rechtsstaat in de 21e eeuw’. De conferentie is via internet live te volgen.


Rondetafelgesprek en hoorzittingen over herziening landelijk curriculum

Onderwijzeres met kinderen 15 januari 2020

De Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt op woensdag 15 januari een rondetafelgesprek over de herziening van het landelijk curriculum. Centraal staat de vraag hoe het onderwijsprogramma in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs meer toekomstgericht kan worden gemaakt.


Het vragenuur van dinsdag 14 januari

14 januari 2020

Het vragenuur van dinsdag 14 januari gaat over de volgende onderwerpen: het dalend aanbod op de huizenmarkt, de jaarwisseling, de aanscherping van regels voor messen en de belastingdienst. Het vragenuur begint om 13.00 uur, een uur eerder dan gebruikelijk vanwege een volle agenda.


Eerste en Tweede Kamer bezoeken Caribisch deel Koninkrijk

Koninkrijksrelaties 9 januari 2020

Een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer neemt van dinsdag 7 januari tot en met vrijdag 10 januari 2020 deel aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) op Curaçao.


Kamergebouw open tijdens kerstreces

20 december 2019

Het gebouw van de Tweede Kamer is op werkdagen tijdens het kerstreces (20 december 2019 tot en met 13 januari 2020) gewoon geopend voor publiek. Bezoek de expositie over de Statenbijbel of doe de speurtocht voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.


'Burger weet weg naar Den Haag te vinden'

20 december 2019

De Tweede Kamer is in 2019 het brandpunt geweest van het debat. De vele maatschappelijke protesten hebben dit nog duidelijker zichtbaar gemaakt, zei Kamervoorzitter Khadija Arib in haar traditionele toespraak voor het kerstreces. Zij noemde het debat over de kinderopvangtoeslag een van de meest indrukwekkende van het afgelopen jaar.


Debat over VN-verdrag mensen met handicap

18 december 2019

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 19 december 2019 met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. Het debat wordt live ondertiteld en op de publieke tribune zijn schrijftolken aanwezig.


12345...79volgende 15 resultaten