Arend Kisteman

Portretfoto Arend Kisteman met partijlogo VVD

Samenvatting

Arend Kisteman is geboren in Ede op 13 mei 1984 en woont in Zwolle. Hij is in totaal 203 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Het hoofd omhoog en op niemand neerkijken"

In 2010 richtte ik mijn eigen bedrijf op, een ambachtelijke bakkerij in de binnenstad van Zwolle. Als bakker heb je veel contact met verschillende mensen en weet je wat er in hen omgaat. In de loop der jaren ben ik me veel met de bakkersbranche gaan bemoeien en zocht ik naar oplossingen voor problemen. Ik werd voorzitter van de branchevereniging van ambachtelijke bakkers en werd ook bestuurder in het hoofdbestuur van MKB-Nederland.

Mkb'ers

Als ondernemer moet je voor jezelf opkomen en zelf veranderingen doorvoeren. Toen bakkers getroffen leken te worden door enorme prijsstijgingen tijdens de energiecrisis, ging ik daarover in gesprek met ambtenaren en Kamerleden. Dat was het moment waarop ik dacht: hier wil ik meer mee doen. Als Kamerlid kun je namelijk echt opkomen voor de belangen van mensen, in mijn geval vooral voor die van mkb'ers.

Geen hiërarchie

Ik neem veel praktijkervaring mee de Kamer in, die ik heb opgedaan als ondernemer en als bestuurder. In mijn bedrijf zorgde ik ervoor dat er zo min mogelijk sprake was van hiërarchie. Ik doe mijn werk met het hoofd omhoog en op niemand neerkijkend, ook in de Kamer. Iedereen is belangrijk en doet ertoe, ongeacht iemands status of functie.

Padellen en bakken

Op vrije momenten padel ik graag. Het professioneel bakken heb ik inmiddels achter me gelaten, maar ik bak thuis nog wel regelmatig koekjes met mijn kinderen.

Loopbaan

  • Voorzitter , Stichting Bakkracht , Wageningen, 2021
  • Lid hoofdbestuur, MKB-Nederland, Den Haag, Lid van platform ambachten en de gezamenlijke (VNO-MKB) strategiecommissies werken & leren en gezond & welzijn, 11-2020
  • Commissaris, Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) , Wageningen, 10-2020
  • Voorzitter, Nederlandse brood en banketbakkers ondernemers vereniging (NBOV), Gouda, 07-2020
  • Eigenaar, De Stadsbakker, Zwolle, 07-2010
  • Patissier, Librije, Zwolle, 11-2009 - 03-2010
  • Commercieel baktechnisch adviseur , Bak Speciaal, Nijkerk, 2009 - 10-2009
  • Boulanger, Boulanger Au pain Marin, Ile de Ré, 04-2008 - 11-2008
  • Bedrijfsleider, Bakkerij Berntsen, Didam, opstarten van een nieuw filiaal en tijdelijk gerund, 09-2007 - 04-2008