Ulysse Ellian

Portretfoto Ulysse Ellian met partijlogo VVD

Samenvatting

Ulysse Ellian is geboren in Kabul op 17 september 1988 en woont in Almere. Hij is in totaal 1173 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Vrijheid is niet vanzelfsprekend"

In 1989 kwamen mijn ouders naar Nederland met mij als kleine vrolijke baby. Verder hadden ze alleen elkaar en hun vertrouwen in Nederland, het prachtige land van vrijheid en verlichting. Na dictatuur en onderdrukking genoten ze van een land waar je mag zijn wie je wilt, waarin religie je niet wordt opgedrongen, waar je anderen mag bespotten. Door mijn geschiedenis weet ik dus ook dat je met vrijheid verantwoordelijk moet omgaan.  

Route naar de Kamer

Na mijn rechtenstudie heb ik onder andere in de advocatuur gewerkt, een belangrijk onderdeel van de rechtsstaat. Het kantoor deed zaken met zowel grote ondernemingen als de gewone man en vrouw. Ik heb daar veel van opgestoken.

Maar met een vader die altijd bezig is om de wereld te verbeteren, is het niet gek dat ik in de politiek beland ben. Als ik mopperde over dingen, was zijn reactie: je leeft in een vrij land; als je de wereld wilt veranderen, moet je beginnen in je eigen stad. Zo ging ik in de Almeerse gemeenteraad en is er nu het Kamerlidmaatschap. Met de Kamer maakte ik overigens al kennis toen ik als onderzoeker verbonden was aan de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar de Fyratreinen. 

Inzet

Het centrale uitgangspunt van de VVD, vrijheid en verantwoordelijkheid, past bij mij. Ik wil me inzetten om die vrijheid te bewaken en om mensen ervan te doordringen hoe waardevol dat is.