Mariëtte Patijn

Portretfoto Mariëtte Patijn met partijlogo GroenLinks PvdA

Samenvatting

Mariëtte Patijn is geboren in Voorburg op 29 december 1966 en woont in Hilversum. Zij is in totaal 195 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Positie van werkenden verbeteren”

Het is bijzonder om Kamerlid te zijn. In het verleden heb ik gewerkt als vakbondsbestuurder en vicevoorzitter bij de FNV en bij de Nederlands Arbeidsinspectie. Daar zette ik me in voor de verbetering van de positie van werkenden, met name van degenen zonder vaste contracten. Ik vind het heel speciaal om nu vanuit de Kamer te mogen proberen om het beter te maken voor mensen.

Aan de knoppen

Momenteel heeft 45 procent van de werkenden geen vast contract. Ik ben van mening dat er wetgeving moet komen die zorgt voor meer werkzekerheid. Via de FNV en de Arbeidsinspectie kon ik hier al aan bijdragen. Toch wil ik meer impact hebben, vandaar mijn stap naar de Tweede Kamer. Hier zit je echt aan de knoppen om het beter te maken.

Terug naar wederkerigheid

Naast een betere positie voor werkenden is het belangrijk om sturing te geven aan de economie, zodat er een iets minder vrije markt ontstaat. Het gaat namelijk echt om de vraag wat voor samenleving wij willen hebben en wat we van de economie vragen om terug te leveren aan die samenleving. De wederkerigheid in de economie moet terug. Ik doe mijn best doen om hier een positieve bijdrage aan te leveren.

Wiedend ontspannen

Ik vind het heel ontspannend om in de tuin aan de slag te gaan. Ik kan hele stukken onkruid wieden terwijl ik serieuze gesprekken voer. Dan kan ik me heel goed focussen. Daarnaast geniet ik van een bezoek aan de bioscoop en uit eten gaan met vrienden en het gezin.