Kamercommissie OCW organiseert debat en hoorzittingen over herziening landelijk curriculum

De Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert de komende periode een aantal activiteiten over de herziening van het landelijk curriculum. Deze activiteiten zijn bedoeld om informatie op te halen bij verschillende betrokkenen om het algemeen overleg dat op 5 maart 2020 met minister Slob staat gepland, goed te kunnen voeren.

Herziening landelijk curriculum

De commissie ontving in oktober 2019 voorstellen vanuit de Coördinatiegroep Curriculum.nu voor de herziening van het landelijk curriculum. Bij de ontwikkeling van dit curriculum zijn leraren en schoolleiders betrokken. De voorgestelde bouwstenen dienen als basis voor de herziening van de kerndoelen en eindtermen van negen leergebieden van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Rondetafeldebat 15 januari

Op woensdag 15 januari vindt een rondetafeldebat plaats tussen ontwikkelaars en critici waar wordt gediscussieerd aan de hand van acht stellingen. Het doel van dit debat is om te komen tot een systematisch en evenwichtig overzicht van argumenten van voorstanders en critici.

Hoorzittingen 20 en 27 januari

Op maandag 20 en 27 januari houdt de commissie hoorzittingen met wetenschappers, experts, vakverenigingen, leraren en andere betrokkenen over het curriculum. De vraagstelling die deze dagen centraal staat:

  • De loop van het proces van verbetering van het curriculum;
  • De doelstellingen van verbetering van het curriculum;
  • Wat verandert er voor het veld als de huidige voorstellen worden uitgewerkt?
  • Hoe nu verder na deze fase? 

Meer informatie over het rondetafeldebat en de hoorzittingen (genodigden, tijden en gespreksonderwerpen) staat op de website van de Tweede Kamer.

Noot voor de redacties:

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, Samira Kleijn, 06-21703439 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Journalisten die aanwezig willen zijn bij een van de activiteiten hebben een accreditatie nodig. Een accreditatie aanvragen kan via de website van de Tweede Kamer.