Julian Bushoff

Portretfoto Julian Bushoff met partijlogo GL-PvdA

Samenvatting

Julian Bushoff is geboren in Groningen op 21 maart 1997 en woont in Groningen. Hij is in totaal 510 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Concreet resultaat boeken voor mensen die het nodig hebben”

Vanuit de Tweede Kamer wil ik strijden voor een socialer Nederland. Bestaanszekerheid terugbrengen in de wijken en dorpen waar mensen kopje onder gaan. Bovendien moet iedereen weer een dak boven het hoofd hebben. Als Groninger voeg ik er dan gelijk aan toe: een veilig dak, een huis zonder schade. En ik sta voor een overheid die de basis op orde brengt: liefdevolle gezondheidszorg dichtbij, een buslijn en sportclub juist ook in de dorpen. 

Elkaar helpen

Het ging bij ons thuis aan de keukentafel niet veel over politiek. Mijn ouders hebben altijd in de gehandicaptenzorg gewerkt. Daar ging het wel over. Dat heeft mij misschien wel politiek gevormd. Wat zij mij meegaven is dat je opkomt voor mensen die het minder hebben en elkaar de helpende hand toesteekt. Daar zie ik een parallel, want vanuit de politiek kun je dat ook doen. Dat is mijn drijfveer geweest om actief te worden in de gemeentepolitiek van Groningen en nu als Kamerlid.

Idealen en resultaten

Iedereen hoort erbij, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Dat is een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast wil ik als sociaaldemocraat natuurlijk ook concrete resultaten boeken waar mensen iets aan hebben. Zorgen dat mensen meer geld overhouden in de portemonnee en zorg betaalbaar houden. Voorkomen dat je huisartsenpraktijk wordt verkocht aan de hoogste bieder en voorzieningen zoals de bus, bieb en het buurthuis overeind houden. Daar doe ik mijn best voor. Het helpt mij daarbij enorm om als volksvertegenwoordiger zo veel mogelijk buiten de Kamer contact te hebben met mensen. Dan word je gevoed door concrete ideeën.