Tweede Kamer ontvangt rapport van financiële experts

De Tweede Kamer heeft financiële experts gevraagd een rapport te schrijven over financiële ontwikkelingen en het beleid van de Europese Centrale Bank. De vaste commissie voor Financiën wil op die manier zorgen dat de Kamer op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Volg de aanbieding van het rapport live op dinsdag 27 februari vanaf 17.15 uur via de livestream of de app Debat Direct.

De leden van de commissie van Financiën vergaderen in de Suze Groenewegzaal.

De prijzen van producten en diensten zijn de afgelopen periode flink gestegen. De Europese Centrale Bank (ECB) is de centrale bank van de landen van de Europese Unie die de euro gebruiken. Het is de taak van de ECB om de prijzen stabiel te houden. De Tweede Kamer moet op de hoogte blijven van de financiële ontwikkelingen en het beleid van de ECB. Een van de manieren waarop de Tweede Kamer dit doet is door advies van experts in te winnen.

Studiegroep Europese Centrale Bank

Zo heeft de vaste commissie voor Financiën vijf hoogleraren gevraagd om een rapport te schrijven. Deze studiegroep ECB heeft onderzoek gedaan naar de beslissingen en regels waarmee de ECB invloed uitoefent op het geld dat in een economie omgaat, het monetair beleid.

Lees meer en volg live

De experts lichten het rapport toe aan de Kamerleden van de vaste commissie voor Financiën in de Suze Groenewegzaal.