Rondetafelgesprek over gevolgen brexit voor Nederland

Wat betekent de brexit, het Britse uittreden uit de Europese Unie, voor Nederland? Over deze vraag hield de commissie voor Europese Zaken op donderdag 19 april 2018 een rondetafelgesprek met wetenschappers en andere deskundigen. Het rondetafelgesprek volgde op een werkbezoek op maandag 9 april aan Brussel van brexitrapporteurs Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA) en drie andere Kamerleden van de commissie voor Europese Zaken.

Terugkijken

Het rondetafelgesprek is enkele uren na afloop terug te kijken via Debat Gemist.

Londen met zicht op de Theems en de parlementsgebouwen

De commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer organiseerde het rondetafelgesprek om de mogelijke gevolgen van de brexit voor burgers, bedrijven, overheidsdiensten en maatschappelijke organisaties in kaart te brengen. De commissie wilde zich hiermee informeren over de belangen van Nederland met het oog op de uittredingsonderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk (VK) en de verkenningen van de toekomstige relatie met het VK. Voor het rondetafelgesprek waren diverse wetenschappers, deskundigen en andere belanghebbenden uitgenodigd.

Rapporteurs

De Kamerleden Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA) bereidden het rondetafelgesprek voor. De commissie heeft hen als rapporteurs aangesteld om de gevolgen van de brexit voor Nederland te onderzoeken.

Lees ook: