Hanneke van der Werf

Samenvatting

Hanneke van der Werf is geboren in Hengelo O op 29 november 1984 en woont in Voorburg. Zij is in totaal 1002 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

“Wees vasthoudend en blijf altijd je eigen vragen stellen”

Politiek zat er vroeg in. Al op de basisschool volgde ik de uitslagen van de verkiezingen op de voet. Die besprak ik dan met klasgenootjes. Ik vond het reuze interessant allemaal. Later kwam ik bij D66 terecht. Eerst als medewerker bij de Tweede Kamerfractie en vanaf 2014 als raadslid in Den Haag. In 2017 werd ik daar ook fractievoorzitter. Op beide plekken heb ik D66 en de politiek goed leren kennen. Dat ik nu zelf in de plenaire zaal van de Tweede Kamer sta te debatteren, vind ik heel bijzonder.

Mooi ambacht 

Ik hou van de politiek omdat je op die manier je plannen kunt verwezenlijken, maar ook omdat het een mooi ambacht is. Mensen noemen het soms een spel, maar ik vind 'vak' een beter woord. Je moet vasthoudend zijn, doorvragen en je niet met een kluitje in het riet laten sturen. Ik bijt door als het moet, maar zorg ook voor goede contacten binnen en buiten de fractie. We moeten tenslotte samen zaken voor elkaar krijgen.

Preventie 

Veiligheid is voor mij een belangrijk thema. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de aanpak van ondermijnende criminaliteit, maar ook over de politieagenten in de wijk, die kunnen voorkomen dat dingen misgaan. Daarnaast heb ik mij sterk gemaakt voor vrouwenrechten en democratie. De polarisatie rond die onderwerpen in de maatschappij, in het bijzonder op sociale media, raakt me en wil ik bestrijden.