E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Ellemeet (GroenLinks) en Ploumen (PvdA) om morgenochtend een spoed notaoverleg in te plannen over de WHO-stemming over een pool voor de ontwikkeling van een corona-vaccin

De vergadering is geweest

28 mei 2020
22:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
De leden Ellemeet (GroenLinks) en Ploumen (PvdA) stellen voor om morgenochtend een spoed notaoverleg met minister de Jonge in te plannen over de WHO-stemming over een pool voor de ontwikkeling van een corona-vaccin. Zie het volledige verzoek in onderstaande mail.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 28 mei 2020, om 22.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen, graag via ‘allen beantwoorden’.
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Ploumen, L.
Verzonden: donderdag 28 mei 2020 17:50
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: Verzoek (spoed) emailprocedure
 
Beste Griffie,
Mede namens Corinne Ellemeet het volgende verzoek:
Morgen wordt er tijdens WHO vergadering gestemd over een zgn ‘pool’ voor de ontwikkeling van een Corona-vaccin. Ons bereiken verontrustende berichten dat Nederland bij monde van minister de Jonge tegen een dergelijke pool zal stemmen. Dit ondanks de aangenomen motie Ellemeet cs. 
Daarom verzoeken wij om een spoed nota-overleg morgen in de ochtend met minister de Jonge. 
Graag ons verzoek via een spoed emailprocedure voorleggen aan de commissie VWS. 
Hartelijk dank, 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA 
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Ellemeet (GroenLinks) en Ploumen (PvdA) om morgenochtend een spoed notaoverleg in te plannen over de WHO-stemming over een pool voor de ontwikkeling van een corona-vaccin

    Te behandelen:

    Loading data