Persfaciliteiten

Debat Direct en Debat Gemist

Met de app Debat Direct zijn de vergaderingen in de Tweede Kamer live te volgen op telefoon of tablet. Debat Direct is te downloaden voor apparaten met:

Met Debat Gemist kunnen vergaderingen worden teruggekeken. Debat Gemist is bereikbaar via de website van de Tweede Kamer: debatgemist.tweedekamer.nl.

Portrettenoverzicht Kamerleden

Hoe herken je als nieuwe journalist alle Kamerleden? Gebruik daarvoor het portrettenoverzicht via de printknop op Kamerleden en commissies > Alle Kamerleden.

Perstribune

Op de tribune in de plenaire vergaderzaal en de tribunes van de zalen waar openbare commissievergaderingen worden gehouden, zijn plaatsen voor de pers gereserveerd. 

Parlementaire Persvereniging

De parlementaire journalisten hebben zich verenigd in de 'Parlementaire Persvereniging' (PPV). De PPV heeft een eigen bestuur dat bepaalt wie tot de vereniging wordt toegelaten. Het algemene criterium is dat een journalist overwegend parlementaire of politieke verslaglegging verzorgt.

Formulieren om een lidmaatschap aan te vragen, zijn verkrijgbaar bij de voorzitter van de PPV, Joost Vullings, E joost.vullings@eenvandaag.nl.