Tweede Kamer stemt in met Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 2 juli ingestemd met het voorstel voor een tijdelijke commissie digitale toekomst. Kamerbreed wordt de noodzaak gevoeld om meer grip te krijgen op ontwikkelingen in de digitalisering. Digitalisering heeft grote gevolgen voor de samenleving, waaronder werkgelegenheid, veiligheid, de democratie, de verhouding tussen burgers onderling en tussen burger en overheid. Het is daarom van groot belang dat het parlement kaders geeft, ontwikkelingen stimuleert en grenzen trekt.

Om aan de digitale ontwikkelingen sturing te kunnen geven wil de Kamer zichzelf zo goed mogelijk organiseren. De tijdelijke commissie gaat daartoe voorstellen doen. Daarnaast wil de Kamer via de tijdelijke commissie het kennisniveau over (toekomstige) ontwikkelingen verhogen.



De constitutie van de Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst (TCDT) vindt op woensdag 3 juli om 09:00 uur plaats. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden dan gekozen.

De tijdelijke commissie bestaat uit de volgende leden:

Jan Middendorp (VVD)

Danai van Weerdenburg (PVV)

Chris van Dam (CDA)

Kees Verhoeven (D66)

Kathalijne Buitenweg (GroenLinks)

Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS)

Farid Azarkan (DENK)


Noot voor de redactie:

De brief van het Presidium met onderzoeksvoorstel (Kamerstuknummer 35 229, nr. 1) leest u via Tweedekamer.nl.

De (openbare) constituerende vergadering is op woensdag 3 juli 2019 om 09:00 uur in de Klompézaal. Na de oprichting licht de commissievoorzitter de onderzoeksopzet kort toe.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, via persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070-318 3003.

Journalisten die voor hun werk in de gebouwen van de Tweede Kamer moeten zijn, hebben een accreditatie nodig. Meer informatie vindt u via: https://www.tweedekamer.nl/contact-en-bezoek/persinformatie/accreditatie.