Tweede Kamer stemt in met parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 2 juli ingestemd met het onderzoeksvoorstel om een parlementaire ondervraging te doen naar ongewenste beïnvloeding van maatschappelijke en religieuze organisaties in Nederland, zoals moskeeën, uit onvrije landen en de wijze waarop dit doorbroken kan worden.

De constitutie van de parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen vindt op donderdag 4 juli om 09:45 uur plaats. De commissievoorzitter en ondervoorzitter worden gekozen.

De parlementaire ondervragingscommissie bestaat uit de volgende leden:

Mark Harbers (VVD)

Michel Rog (CDA)

Rutger Schonis (D66)

Niels van den Berge (GroenLinks)

Ronald van Raak (SP)

Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

Chris Stoffer (SGP)

Tunahan Kuzu (DENK)


Noot voor de redactie:

Het onderzoeksvoorstel met Kamerstuknummer 35 228 leest u via tweedekamer.nl.

De constituerende vergadering is op donderdag 4 juli 2019 om 09:45 uur in de Thorbeckezaal. Na de oprichting licht de commissievoorzitter de onderzoeksopzet kort toe. U kunt zich aanmelden voor de constitutie en toelichting, tot woensdag 3 juli 17:00 uur via: persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Samira Kleijn, via persvoorlichting@tweedekamer.nl of 06 - 2170 3439.

Journalisten die voor hun werk in de gebouwen van de Tweede Kamer moeten zijn, hebben een accreditatie nodig. Meer informatie vindt u via: https://www.tweedekamer.nl/contact-en-bezoek/persinformatie/accreditatie.