Tweede Kamer stemt in met benoeming Geert Jan Hamilton

De Tweede Kamer heeft op donderdag 8 december ingestemd met de benoeming van Geert Jan Hamilton tot waarnemend Griffier van de Tweede Kamer. De beëdiging van de heer Hamilton is op donderdag 8 december na de stemmingen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Geert Jan Hamilton was van 4 juli 2006 tot 1 oktober 2018 Griffier van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Eerder was hij onder andere werkzaam als directeur Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, juridisch adviseur van Zorgverzekeraars Nederland en voorzitter van de Association Internationale de la Mutualité (AIM), een internationale organisatie van sociale ziektekostenverzekeraars. Hij is secretaris van het Nationaal Rampenfonds. Hamilton heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als afstudeerrichting internationaal publiekrecht.

De Griffier adviseert de Kamer, de Voorzitter en het Presidium over procedurele en staatsrechtelijke aspecten van de werkzaamheden van de Tweede Kamer. De Griffier is de hoogste ambtenaar van de Tweede Kamer en geeft leiding aan de ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer.

In het Reglement van Orde is een aantal taken en bevoegdheden direct aan de Griffier toegekend. Deze taken zijn omschreven in hoofdstuk zes van het Reglement van Orde: Reglementen | Tweede Kamer der Staten-Generaal

Noot voor de redacties:

De beëdiging is te volgen via de livestream op www.tweedekamer.nl en via de app Debat Direct.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Persloket van de Tweede Kamer: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070-318 3003.