Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag presenteert eindverslag

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag presenteert op donderdag 17 december 2020 om 13:00 uur haar eindverslag. Commissievoorzitter Chris van Dam blikt namens de commissie terug op de verhoren en licht de bevindingen toe. Vervolgens overhandigt hij het eindverslag aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib.

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag is op donderdag 2 juli 2020 ingesteld om onderzoek te doen naar problemen rond de fraudeaanpak bij de kinderopvangtoeslag.

De commissie bestaat uit de leden: Jeroen van Wijngaarden (VVD), Roy van Aalst (PVV), Chris van Dam (CDA, voorzitter), Salima Belhaj (D66), Tom van der Lee (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Attje Kuiken (PvdA, ondervoorzitter) en Femke Merel van Kooten-Arissen (vKA).

Opdracht

De commissie heeft een gerichte opdracht: zij deed onderzoek naar het fraudebeleid bij de kinderopvangtoeslag in een bepaalde periode. De commissie verhoorde getuigen en deskundigen onder ede en deed onderzoek op basis van openbare documenten en door de commissie gevorderde informatie. Er is een reconstructie gemaakt van gebeurtenissen die van belang zijn geweest voor het fraudebeleid bij de kinderopvangtoeslag. In totaal zijn 19 personen opgeroepen. Lees meer informatie

Noot voor de redactie

Aanmelden

De presentatie vindt op donderdag 17 december om 13:00 uur plaats in de Oude Zaal in het Tweede Kamergebouw. Het aantal plekken is beperkt. Journalisten die de presentatie willen bijwonen, dienen zich daarom vóór woensdag 16 december 16:00 uur aan te melden per e-mail:  onder vermelding van naam, medium en contactgegevens. De presentatie is ook live te volgen via de livestream van de Oude Zaal.

Accreditatie

Journalisten die de aanbieding van het eindverslag willen bijwonen, maar geen vaste accreditatie van de Tweede Kamer hebben, hebben een accreditatie nodig. Een accreditatie kunt u online aanvragen.

Verslag onder embargo

Het eindverslag is voor de pers onder embargo beschikbaar op donderdag 17 december 2020 vanaf 11:00 uur (kamer H201B). Het embargo geldt tot 13:00 uur. Embargo-exemplaren worden niet digitaal verzonden. Vertegenwoordigers van de pers dienen voor het aanvragen van een embargo-exemplaar het embargoformulier (zie onder) ingevuld en ondertekend vóór donderdag 17 december 09:00 uur, terug te sturen naar: persvoorlichting@tweedekamer.nl.