Eindverslag onderzoek kinderopvangtoeslag overhandigd Bekijk de video

Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft op 17 december 2020 haar eindverslag 'Ongekend onrecht' aangeboden aan toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib. Dit verslag is gebaseerd de openbare verhoren die in november van dat jaar plaatsvonden en het onderzoek dat daaraan vooraf ging.

Eindverslag

  • Lees het eindverslag 'Ongekend onrecht' van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. 
  • Lees de toespraak van voorzitter Chris van Dam van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag bij de aanbieding van het verslag op donderdag 17 december 2020. 
  • Lees de kabinetsreactie op het eindverslag.
  • Met een plenair debat rondde de Tweede Kamer op 7 juli de 2021 de parlementaire ondervraging kinderopvangtoeslag af.

De ondervragingscommissie bestond uit de leden, van links naar rechts: Jeroen van Wijngaarden (VVD), Roy van Aalst (PVV), Chris van Dam (CDA, voorzitter), Salima Belhaj (D66), Tom van der Lee (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Attje Kuiken (PvdA, ondervoorzitter) en Femke Merel van Kooten-Arissen (vKA).

Verhoren

De verhoren van de parlementaire ondervragingscommissie waren verdeeld over acht dagen. De commissie, die uit acht Kamerleden bestaat, verhoorde negentien personen. Alle verhoren zijn terug te kijken via Debat Direct

Maandag 16 november

Dinsdag 17 november

Woensdag 18 november

Donderdag 19 november

Vrijdag 20 november

Maandag 23 november

Woensdag 25 november

Donderdag 26 november