Verkenner brengt verslag uit aan Tweede Kamer

Verkenner Ronald Plasterk overhandigde op maandag 11 december om 17.00 uur zijn verslag van de verkenning aan Kamervoorzitter Roelien Kamminga. Op woensdag 13 december debatteert de Tweede Kamer over de verkiezingsuitslag. De verkenner is hierbij aanwezig.

Verkenner Ronald Plasterk overhandigt zijn verslag aan Kamervoorzitter Roelien Kamminga. Ze staan voor een blauwe wand waarop meerdere malen het wapen van de Tweede Kamer is afgebeeld.

De verkenner heeft als taak de verschillende coalitiemogelijkheden te onderzoeken. Hij heeft de fractievoorzitters gevraagd hoe zij de formatiefase voor zich zien en op basis hiervan een verslag opgesteld. 

Debat over verkiezingsuitslag

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 13 december vanaf 10.15 uur over de verkiezingsuitslag van de verkiezingen van 22 november jongstleden. Verkenner Plasterk is bij het plenaire debat aanwezig.

Informateur

De uitkomst van dat debat kan zijn dat de Kamer één of meer informateurs aanwijst. Welke opdracht deze precies krijgt en wanneer die afgerond moet zijn, spreekt de Kamer af in dit debat. 

Lees meer en volg live

Van stem naar zetel

Infographic over de verschillende stappen tijdens de kabinetsformatie.